Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. január 10., szerda

22.758 - Meister Évi:....kezdek besokallni, hogy naponta azt hallom, hogy milyen rossz Magyarországon az élet....


Már megint nem bírom tartani a pofámat...

... mert kezdek besokallni, hogy naponta azt hallom, hogy milyen rossz Magyarországon az élet, mert félnek emberek, oda a sajtószabadság, a demokrácia (utálom ezt a szót, mert semmi köze a mához), és kurvanagy a diktatúra.

Na, ám bérék! Kik is azok, akik ezt hangoztatják nap mind nap? Ti is látjátok, gondolom, tudjátok is, de ha nem, akkor sorolom. 
Azok, akik a szép, csicsás házaikban laknak, több autóval a garázsaikban, jól fizető, havi több milliós fizetésekkel a zsebükben, esetleg eu-s alkoholista képviselők, akiknek mindenük megvan, gondjuk csak egy: hol nyaraljanak, mert már nincs hely a világban, ahol ne jártak volna stb., és kérem szépen, ők a notórius rettegők! Ez annyira visszataszító!

Ezek azok, akik sose éltek diktatúrában, vagy ha igen, akkor ők abban is jól éltek (hát már soha el nem jő az idő, melyben ezek nem lesznek benne a képben?!).
Ezek azok, akik naponta szidhatnak bárkit, (ön)kontroll nélkül, ocsmányul üzengethetnek egymásnak, a tévében már azt sem tudják, hogy affektáljanak, és minden napra akad 10 milliomos rettegő. 
Ezek azok, akik írhatják a mocskolódó, obszcén cikkeiket a nincsszóláséssajtószabadság jegyében. 
Ezek azok, akik ezeknek a leszármazottjai, akik életükben nem láttak diktátort, de ők már anarchisták húsz, harminc éves korukra.
És sorolhatnám, de annyira rettegek... ezektől!

Lenne egy kérdésem, ha meg nem köveznek érte! 
Miért nem az szajkózza napestig, akinek tényleg lenne rá oka, mert hajléktalan, mert az élete függ az időjárástól, vagy aki nem tud megélni a segélyéből, csak két hétig, a másik két hetet valahogy megoldja, aki eladósodott az állam felé, mert tanulni akart, s most a nav fenyegeti, mert nincs elég fizetése, (vagy egyáltalán nincs munkája), amiből ezt is törleszthetné, habár még a kamatnak a kamatát fizeti, és már több százezer ft. ez is, de nem számít! dögöljön meg, miért tanult, ha nem volt pénze?, vagy a devizahiteles nyugdíjasok, akiknek a minimál nyugdíjából vonják a 30%-ot, habár már a dupláját fizette ki a felvett összegnek, de a házát elvehetik, mert nem tudja fizetni a rezsit, mert éhen hal, vagy eszik, vagy fizet... és mondhatnám napestig, hogy kiknek lenne még félni valójuk.

De ezek az emberek nem állnak ki és nem mondják pofátlanul mindenki képébe, hogy álljon meg a menet, a rózsadombról ti ne rettegjetek! - mert minden szegénységük és kínlódásuk ellenére megmaradt az emberi tartásuk, a méltóságuk, és ők még hiszik, hogy itt élnünk, halnunk kell!

Na, adjon Isten jobb időt! S aki elindult, az haladjon, ez új esztendőben!