Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. január 14., vasárnap

22.772 - ​Új korszak a baloldalon. > ​2018.01.14.

BLOGSTAR KÁVÉHÁZ

Pintér M. Lajos
​​
2018.01.14.

Rom

​​
Új korszak a baloldalon.
Úgy tűnik, április 8-a közeledtével mindenki mindenki ellen harcolni kezdett a balliberális táborban – elemez a Hirado.hu cikkében Galló Béla politológus.
„Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban úgy fogalmazott a politológus: a DK elnöke a legkevésbé frusztrált a választások közeledtével, mivel szerinte ő el fogja érni a politikai céljait, ami közé az is beleférhet, hogy az MSZP romjain egy új baloldali pólust fog felépíteni, aminek természetesen a vezetője szeretne lenni. A szocialista párt pedig már Szili Katalin óta a DK elnökének tervét hagyja megvalósítani, ez a vezetői réteg sem képes megakadályozni, hogy apránként lebontsa az MSZP-t Gyurcsány Ferenc."

Figura
Leszámolás a Momentumban.
Az Origo szerint a Momentum arra a nem túl bátor döntésre jutott, hogy inkább nem állítana ki önálló miniszterelnök-jelöltet a 2018-as országgyűlési választásokra, ami belső harcokat és válságot tükröz.
„A Momentum igyekezett viccesre venni a figurát, amikor megjelentek azok a hírek, hogy Fekete-Győr pozíciója elkezdett inogni. Az elnök Soproni Tamással mókázott és azt is állították, nem szenvednek belső hatalmi harcoktól, csak az ország ügyeire koncentrálnak. Ehhez képest a vasárnapi küldöttgyűlésen Fekete-Győr nem fogja megúszni, hogy a hatalma visszanyeséséről szavazzanak."
Bukta
A piac visszavág.


A Facebook részvényeinek értéke négy és fél százalékot esett arra a hírre, hogy az alapító nagy változásokat tervez a hírfolyamban, Zuckerberg egy nap alatt elveszítette tavalyi nyeresége kétharmadát – olvasható a HVG Online cikkében.
„Zuckerberg leszögezte, hogy az új hírfolyamon lényegesen kevesebb bejegyzés jelenik majd meg a különféle vállalati és márkaoldalaktól, amelyek így elérés tekintetében bizonyára érezhetően gyengébb eredményekkel kalkulálhatnak. És épp ez a probléma, amely nem mellesleg a Facebook üzleti érdekeire is (rossz) hatással lehet. Az első reakciók ezt igazolják."