Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. január 12., péntek

22.763 - A demokrácia ünnepe. < Pintér M. Lajos 2018.01.12.

BLOGSTAR KÁVÉHÁZ

Pintér M. Lajos
2018.01.12.


A demokrácia ünnepe.
A Magyar Nemzet Online szerint április 8-a kérdése, hogy végleg visszatérünk-e a rendszerváltás előtti állapotokhoz, konfirmálva az elmúlt nyolc év ámokfutását.
„Mocskos kampány lesz, amelyben az elmúlt években felhúzott fideszes bulvármédia teljes arzenálját bevetik majd. Miniszterelnök-jelölti viták nem lesznek, mert a Brüsszelben mindig oly bátor Orbán Viktor nem vállalkozik ilyesmire. A kormánypárt nem fog az ország jövőjéről szóló programot ismertetni."
Terv

Soros és a zsidó célok.

Nem szabad Sorost azzal vádolni, hogy a zsidó népet képviseli, az izraeli kabinetet éppen olyan eszközökkel ássa alá, mint más kormányokat – mondja a Mandinernek David Ha'ivri, a Jewish Press konzervatív zsidó lap újságírója.
„Sorosnak ugyanis van egy politikai programja, ami teljesen ellentétes a zsidó nemzeti célokkal. Azoknak, akik szemben állnak az ő tervével, minden joguk megvan Soros György kritizálására, és kritizálni Sorost következésképp nem antiszemitizmus. Nyilván akadhatnak antiszemiták, akik ellenzik Sorost, de szemben állni Sorossal alapvetően nem lehet antiszemitizmus csak azért, mert Soros zsidó."

Ostrom

Kitüntetett oknyomozás.
2017 után 2018-ban is a 444 egyik munkatársa, Ács Dániel nyerte a magyar újságírók által legtöbbre becsült, az oknyomozó munkát jutalmazó Gőbölyös Soma-díjat – jelenti a 444.hu.
„Ezt az évet nagyobb részt azzal töltöttem, hogy feltárjam Ferencváros központilag szervezett korrupciógyanús ügyeit. Nem csak az etikátlan esetek feltárása jelentett kihívást, hanem az is, hogy hogyan lehet ismeretlen figurákról, ismeretlen ügyekről közérthetően beszélni. És hogy lehet-e Magyarországon olyan kitartóan ostromolni a rendszert, hogy annak látható következményei is legyenek."

Hazudozás

Soros és Soros.
Soros blogjának egyik szerzője kapta a Soros által finanszírozott Transparency International díját, ráadásul egy olyan cikkért, amiről a bíróság megállapította: a szerző hazudott – így az Origo.hu.
„Az 'oknyomozó', 'minőségi' 'újságírás" Gőbölyös Soma nevű díját tehát egy hazudozó kapta meg. Leírjuk a nevét is a hazugságon lebukott 'újságírónak', Ács Dánielnek hívják. Az alkotás címe is rendkívül intelligens: Mint a Buddhához, úgy járulunk elé. A fantasztikus tényfeltáró munka a ferencvárosi önkormányzatot szidja, de a bíróság ítélete szerint, csupa hazugságokkal."

Tévhit

Téli vitaminbombák.
Nagyanyánk savanyított káposztája vagy a messziről érkezett gyümölcs a jobb? – kérdez és elemez a Hirado.hu.
„A szezonális és hazai alapanyagokra teszi a voksát a táplálkozástudományi szakértő. Papp Andrea kifejtette, egyrészt a környezeti terhek miatt is fontos, hogy mit választunk, hiszen a nem szezonális zöldségeknek és gyümölcsöknek az előállítását fűtött fóliasátrakban végzik, emellett pedig speciális tápanyagigényük is van, ami a pénztárcánknak sem tesz jót. Ilyenkor akár háromszor-négyszer annyiba kerül a paradicsom vagy a paprika, mint szezonban. Nem leszünk kevésbé egészségesek attól, hogy paprikát és paradicsomot fogyasztunk ilyenkor, viszont tévhit, hogy nincs C-vitamin-tartalom a szezonális gyümölcsökben és zöldségekben."

Ajándék

Adri és a baba.
Kisfiúval állapotos Nagy Adri, a TV2 Jóban-Rosszban című sorozatának sztárja, aki egy évvel ezelőtt találta meg a boldogságot milliárdos szerelme mellett – olvasható a Lokál Online-on.
„Álmaimban sem gondoltam, hogy a 30. születésnapomra ilyen nagy ajándékkal lep meg a sors. A terhességemmel egy időben kezdődött a Sztárban sztár +1 kicsi, ezért a műsorra való felkészülés nem mindig ment zökkenőmentesen. Különösen a párhuzamosan zajló Jóban-Rosszban-forgatások mellett. Szerencsésen túl vagyok az első három hónap nehézségein, de nem volt könnyű időszak, hiszen nem árulhattam el az örömhírt a stábtagoknak sem.