Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. március 9., péntek

22.862 - M.Szabó Imre életének 77. évében, 2o18. március 6-án elhunyt

Újságíró szervezetünk megrendülten értesült a szomorú hírről, hogy a sokak által nagyra becsült, tisztelt és szeretett M.Szabó Imre életének 77. évében, március 6-án elhunyt.

M.Szabó Imre 1941-ben született, Budapesten. Újságírói munkáját a Magyar Rádiónál kezdte, ahol riporterként dolgozott, majd különböző útvesztők után stabil állása lett a Népszavánál. 
"Amerikai magyar életsorsok" címmel 70 portré- és dokumentumfilmet forgatott Amerikában és Kanadában. Dolgozott a Magyar Rádióban, a Duna Televízióban, a ZENIT TV-ben. Megtanulta az operatőri munkát is, így önálló alkotóként, szinte az utolsó pillanatig - súlyos betegen is - dolgozott.

2001-ben a Magyar Rádió Nívó-díjban részesítette, 2004-ben Európa Érmet kapott. 2005-ben a Magyar Szellemi Védegylet a Rendületlenül-diplomát adományozta részére. 2013-ban újságíró szervezetünk méltán részesítette a Nemzeti Újságírásért "arany" fokozatú kitüntetésében.

Halála hatalmas veszteség számunkra, hiszen személyében egy csodálatos tiszta lelkű embert ismerhettünk meg, újságírói munkáját végtelen lelkiismeretességgel, emberszeretettel végezte. Egyike volt azon kevés embernek, aki nem csak nekem, de nagyon sok újságíró kollégának lett példaképe, hiszen minden tettével, cselekedetével, munkájával szívéből szolgálta kis Hazánkat, Magyarországot.

A család gyászában őszinte részvéttel osztozunk, emlékét szívünkben megőrizzük.

Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének
elnöksége és tagsága nevében:

Lezsákné Gyöngyösi Zsuzsanna
elnök