Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. március 19., hétfő

22.899 - ​Nemzeti Hírhaló: Gulyást és Pokornit Orbán március 15-ei fenyegetéséről faggatták


Feladó:
​​
Nemzeti 
Hírhaló
Dátum: 2018. március 19. 5:09
Tárgy: [Lapszemle] Gulyást és Pokornit Orbán március 15-ei fenyegetéséről faggatták - Az agymosás 10 pontja - Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről: a Hun-Magyarság Népéről
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>2018 március 19.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás

Gulyást és Pokornit Orbán március 15-ei fenyegetéséről faggatták
2018-03-17 atv.hu

Gulyás Gergely és Pokorni Zoltán szombat este online fogadóórán a Szépkilátás cukrászdából magyarázták Orbán Viktor fenyegető "jogi elégtételes" mondatát: a miniszterelnök a híveknek szólt, hogy "nyugalom" és nem az ellenfeleknek, hogy "féljetek" - állítja a két fideszes politikus.
Pokorni Zoltán, a Hegyvidék volt képviselője és jelenlegi polgármestere, valamint Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és XII. kerületi képviselő-jelöltje közös online fogadó órát tartottak, a Szamos Szépkilátás cukrászdából szombat este egy órán át válaszoltak a hozzájuk intézett kérdésekre. A XII. kerületiek közül voltak, akik dicsérték őket, de volt sok kritikus kérdés is. Az egyik kérdező odáig ment Orbán Viktor március 15-én a Kossuth téren elhangzott "elégtételes" kijelentése kapcsán - miszerint a választások utánra jogi, erkölcsi és politikai elégtételt vesznek -, hogy ez "kimerül-e a munkatáborokban, vagy lesznek kivégzések is?"
Pokorni Zoltán erre először egy régi viccet is elengedett, amit még a gyerekkorában hallott: "Csókolom, kötelet adnak, vagy nekünk kell vinni?" De azonnal komolyra fordította a szót "(ne viccelődjünk ezen") a jogi elégtételről azt mondta: joga van minden politikusnak pert indítani, ha úgy gondolja, hogy vele szemben méltánytalanul járt el egy újság vagy egy újságíró, vagy televízió, joga van ahhoz, hogy bíróság előtt védje meg a becsületét. "Nyilván erre gondolt, erre gondolhatott a miniszterelnök. Azt, hogy ezt egy ünnepi beszédben kell elmondani, biztos, hogy nem jó, hogy itt tartunk.

Gulyás Gergely megismételte, amit már a pénteki sajtótájékoztatóján is elmondott, hogy ha megnézzük a miniszterelnökre vonatkozó ellenzéki pártelnöki minősítéseket - ördög, aljas, gazember -, akkor ezekhez képest az elég szerény stílusú mondat, hogy nem most a kampányban, hanem a választások után kell megtenni majd a feljelentéseket - magyarázta a Fidesz frakcióvezetője a "jogi elégtételt". Ezt Pokorni Zoltán úgy értelmezte, hogy a miniszterelnök a Kossuth téren azért tartotta szükségesnek ezt a bizonyos megjegyzést, mert a hívek azt kérdezték, "miért nem pereled be őket?" Azaz, Pokorni szerint a miniszterelnök ezeket a híveket csendesítette azzal, hogy igazuk van, hiszünk a magunk igazában, de majd a választási kampány után kell megtenni a megfelelő jogi lépéseket. Végül, a kérdésre adott választ lezárva Pokorni és Gulyás egyetértettek abban, hogy Orbán Viktor sokat támadott mondata a híveknek szólt, hogy "nyugalom" és nem az ellenfeleknek, hogy "féljetek".

Egy másik kérdező azt vetette fel, hogy a két fideszes egymással "vitázik" csak, az ellenzékkel nem. Gulyás Gergely erre felsorolta ki mindenkivel vitázott az elmúlt fél évben: jobbikosokkal, Schiffer Andrással (LMP), Bárándy Gergellyel (MSZP), Fekete-Győr Andrással (Momentum), de Fodor Gáborral is. Arra, hogy a Fideszben mindenben egyet kell érteni, Pokorni Zoltán úgy reagált, hogy ő a "békés egyet nem értés kultúrájának" a híve, nem vagyunk egyformák a Fideszen belül sem, de nem is kell, elég ha a legfontosabb kérdésekben egyetértenek. Attól még megadják a tiszteletet mindenkinek. "Mit gondolnak a morálról, az etikáról?" - erre Gulyás Gergely azt a választ adta, hogy a politikusi erkölcs csak minimális mértékben térhet el adott esetben attól, amit az ember általában helyesnek gondol. Nem értenek egyet mindenben a Fideszben sem, a családon belül is vannak viták, de kifelé a közös álláspontot képviselik. Kifelé is vállalható amit a Fidesz a legfontosabb társadalmi kérdése kben kép visel. És lehet lelkiismereti alapon különvélemény is. Ilyen volt, hogy ő például a halálbüntetés ellen foglalt állást - mondta Gulyás Gergely.

Arra, hogy van-e korrupció Magyarországon és pártsemleges ügyészség, a Fidesz frakcióvezetője általánosítólag fogalmazott, hogy a világ összes országában van, "Magyarország sem kivétel". Viszont ő is és Pokorni Zoltán is az "egyéni felelősséget" hangsúlyozta, és azt, hogy sem a XII. kerülettel kapcsolatban, sem Gulyás Gergellyel szemben korrupciós vádat nem fogalmaztak meg. Az ügyészségről Gulyás Gergely kijelentette: az "önálló, és utasíthatatlan", nem a kormány alá van rendelve, igaz, hogy Polt Péter 24 éve a Fidesz szakértője és képviselő-jelöltje volt, de Göncz Árpád jelölte legfőbb ügyésznek. És volt olyan elődje Polt Péternek, akinél a kommunista/állampárti korábbi tagság sem volt kizáró ok - hangzott Gulyás érvelése.

Egy másik kérdésre, hogy ők egymásnak is cinikusan hazudnak-e, Pokorni Zoltán úgy reagált, "igyekszünk nem hazudni, vagy csak az igazat". Egyetértettek azzal, nem jó, ha egy politikus "adományként" tekinti a munkáját, és valóban a választók adója a közpénz, ezért a tisztelet kötelező, de - mondta Pokorni - ő is elvárja az udvariasságot, és csak azért mert politikus, ne úgy beszéljenek vele "mint egy kapcaronggyal".

Az első Orbán-kormány volt oktatási miniszterét arról is kérdezték, hogy valóban túlterheltek-e a diákok (a Független Diákparlament azért demonstrált, mert túlhajszolt "zombik" a diákok). Pokorni Zoltán azt mondta: nem hiszi, hogy a gyerekek túl lennének terhelve, "inkább unják, motiválatlanok". Olyan feladatokat kell adni a gyerekeknek, amiket van kedvük megoldani. Azért mondott kritikát is: aki mindent akar tanítani, az semmit sem fog, neki sem sikerült miniszterként a tananyagot csökkenteni. A finn modellt méltatva Pokorni azt is mondta, el kell felejteni a katedrán álló tudást átadó "automata" tanár modellt.

A fogadó órán - melyen a XII. és II. kerületiek kérdezték a Szent János kórház felújításáról, a Fogas pályájának meghosszabbításáról, de a kerületi túl zajos Airbnb-lakásokról is - Pokorni egy korábbi, tavaly őszi kutatásra hivatkozva azt mondta, ott a Hegyvidéken a Fidesz a legnépszerűbb, és a második helyen nem valamelyik parlamenti ellenzéki párt áll, hanem a Kétfarkú Kutya Párt. A március 15-ei ünnepen is ők voltak a másodikak, náluk voltak a legtöbben, persze a Békemeneten részt vevők után. "Egyetértek Sólyom Lászlóval, ők legalább megnevettetnek" - jegyezte meg Pokorni Zoltán.

Kapcsolódó:
Min vagy kin akar Orbán elégtételt venni?Min vagy kin akar Orbán elégtételt venni?< /b> (index.hu)
Orbán Viktor azt mondta a Kossuth téren, hogy "Szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk balekok. A választás után elégtételt veszünk, erkölcsit, politikait, jogit." De vajon mire gondolhatott a 8 éve hatalmon lévő kormányfő? Kin vagy min akar elégtételt venni? Az ellenzéken? A civileken? A sajtón? Soroson? És miért? Ha nyer, akkor azért, mert voltak, akik nem ezt akarták? Vagy mert nem kampányoltak mellette? Ha nyer, akkor mit szolgálna az elégtétel? Azt, hogy nyert? Ha meg nem nyer, akkor ugye az elégtételre korlátozott lehetőségei lesznek. Vagy milyen elégtételt kívánó dolog történt/történik, amire kormányfőként jelenleg nem tud reagálni? Csupa fontos kérdés.
Orbán a nemzeti ünnepen megfenyegette az országotOrbán a nemzeti ünnepen megfenyegette az országot (168ora.hu)
Kampánylyukból kampányszél fúj - eredetileg erre terveztem kihegyezni az Orbán Viktor beszédéről szóló elemzést. Ezt a mércét ő maga állította be, hiszen ha a kampányban minden csak duma, még Kósa Lajos és a csengeri háztartásbeli örökösnő hazugsághegyeken átívelő kapcsolata is, akkor a miniszterelnök szavai szintén kampánycélt szolgálnak. És amúgy tényleg így is van. Az azonban újdonság, hogy Orbán a nemzeti ünnepen fogta magát, és megfenyegette az országot. Legalábbis azt a részét, amelyik nem vele tart: "Mi szelíd és derűs emberek vagyunk. De nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is."
A választás utáni elégtételreA választás utáni elégtételre (youtube.com)
Dr. Varga-Damm Andrea válasza Orbán Viktor március 15-i "ünnepi" fenyegetésére. Lásd: Orbán Viktor azt mondta a Kossuth téren, hogy. Szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk balekok. A választás után elégtételt veszünk, erkölcsit, politikait, jogit.
Morvai Krisztina: Ne higgyenek az ellenzéknek! Brüsszelben minden nap, minden vita a kötelező betelepítésről szólMorvai Krisztina: Ne higgyenek az ellenzéknek! (hungaryexpres.com)
Brüsszelben minden nap, minden vita a kötelező betelepítésről szól. Ígérhetik az ellenzéki pártok, baloldali, liberális politikusok és a velük tartók, hogy megválasztásuk esetén is megtartanák a határzárat, nehogy egy percig is elhiggyük, hogy majd szembemenve európai pártcsaládjukkal, elkezdik verni az asztalt: "nem, nem fogadunk be migránsokat""- mondta a PestiSrácok.hu-nak adott brüsszeli interjúban Morvai Krisztina. Az annak idején Jobbik által delegált európai parlamenti képviselő szerint csak otthonról, Magyarországról tűnik úgy, hogy a probléma meg van oldva. Brüsszelből nézve egészen más a kép: minden nap, szinte minden vita, program a migrációról és a kötelező betelepítésről szól.
A MIGRÁNSOK SEGÍTÉSÉRE SZAVAZTAK A FIDESZESEK BRÜSSZELBENA migránsok segítésére szavaztak a fideszesek Brüsszelben (alfahir.hu)
Itthon közpénz tízmilliárdokat költ a kormány és a Fidesz-holdudvar arra, hogy mindenki a migrációval foglalkozzon. Eközben a valóság az, hogy 2300 menedékkérőt telepítettek be, március 15-én pedig Brüsszelben megszavazták, hogy segíteni kell az Európába érkező migránsokon. A Magyar Nemzet azt írja, a Fidesz brüsszeli képviselői csütörtökön megszavazták, hogy az Európai Unióban jövőre is elég pénz jusson a menekültek és a migránsok segítésére. Ezt azt jelenti, hogy elég pénzt kap a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA), ami a menekültek méltóságteljes befogását segíti az uniós tagállamokban.
Befektetett az állam is az Elios külföldi holdudvarábaBefektetett az állam is az Elios külföldi holdudvarába (24.hu)
Az Európai Unió által vizsgált közvilágítási projektek újabb szereplője tűnik fel abban a céghálóban, amelyben megtalálható az Elios szlovák és szerb leányvállalata. A GREP Zrt. külföldi érdekeltségébe ráadásul befektetőként egy időre a magyar állam is beszállt. Ha valaki fellapozza a szerb kereskedelmi és iparkamara 2017 decemberében megjelentetett kiadványát arról, hogy miként lehet növelni az energiahatékonyságot a PPP-modell segítségével, ismerős cégnévre bukkanhat. A 61. oldalon ugyanis az Esco Elios doo képviseletében egy bizonyos Horváth Szilveszter (a cikkben Silvester Horvat) ügyvezető igazgató beszél arról, hogyan lehetne Szerbiában megreformálni a közvilágítást szlovák mintára.
106 ügy fért a Fekete Könyvbe - tanulmánykötet az elmúlt nyolc év korrupciós folyamatairól106 ügy fért a Fekete Könyvbe - tanulmánykötet az elmúlt nyolc év korrupciós folyamatairól (blog.atlatszo.hu)
A Civitas Intézet megbízásából a Transparency International Magyarország elkészítette a magyarországi korrupció 2010 és 2018 közötti történetét feldolgozó Fekete könyvet. A kötetben külön fejezetekben foglalkoznak Magyarország antikorrupciós teljesítményével, a hazai korrupció minősített eseteivel, valamint az európai uniós források felhasználása és a közbeszerzések területén meglévő korrupciós kockázatokkal. A Fekete könyv ezen kívül 106 korrupciós ügy leírását is tartalmazza, közel 150 oldalon kísérli meg a két szervezet bemutatni a 2010 óta eltelt időszak korrupciós jelenségeit.
Publicus: Nem tudta a törzstábort megingatni az Elios, a Kósa- és a Szita-botrány sem - erősödik a Fidesz!Publicus: Nem tudta a törzstábort megingatni az Elios, a Kósa- és a Szita-botrány sem - erősödik a Fidesz! (olkt.hu)
A Publicus felmérésének adatai szerint, hogy nem tudta a fideszes törzstábort megingatni az Elios, a Kósa- és a Szita-botrány sem. Mondjuk a kormánypárti médiából ezek a hírek el se jutnak a Fidesz-szavazókig. Már csak három hét a választásokig, a közvélemény-kutatók pedig versenyt futnak, hogy bizonyítsák, képesek hitelesen lemérni a pártpreferenciákat. A harcba most a Publicus szállt be, a Vasárnapi Hírek újság megbízásából készített kutatása pedig azt mutatta ki, hogy működik a Fidesz kívülről kapkodónak és elszabadult hajóágyúnak tűnő kampánystratégiája, a tábort egyben tartja.
LE KELL ZÁRNI AZT AZ IDŐSZAKOT, AMIKOR A KÖZPÉNZEK ELLOPÁSÁT A PÁRTOK ÖSSZEFONÓDÁSAI BIZTOSÍTOTTÁK!Le kell zárni azt az időszakot, amikor a közpénzek ellopását a pártok összefonódásai biztosították! (alfahir.hu)
Nemcsak munkahelyeket, hanem jól fizető munkahelyeket kell létrehozni Békés megyében Samu Tamás Gergő, a Jobbik képviselőjelöltje szerint. A Békés város központú 2. választókerület aspiránsa azt ígéri, addig jár majd a Jobbik-kormány nyakára, amíg több pénz fog jutni a békési utak állapotának javítására. Úgy véli, stadionépítések helyett a magyar orvosokat kellene hazacsábítani, és kíméletlenül le kell számolni a korrupcióval is.
Nekünk minden magyar ember fontos! Kormányváltást MOST!Nekünk minden magyar ember fontos! Kormányváltást MOST! (youtube.com)
Vona Gábor Münchenben járt és jó magyar emberekhez szólt. Valaki ezt írta az eredeti videó alatt: "Minden magyar honfitársunk hiányzik Magyarországnak! Várunk vissza titeket, április 8-án is, és egy normális Jobbik kormány alatt is! Ne higgyetek a hazug propagandamédiának!"
Többszörös népüldözés a választások után!Többszörös népüldözés a választások után! (youtube.com)
(Polgár Zoltán, Molnár F. Árpád, Kovalcsik, Szendáj)
ELKÉPESZTŐEN ALJAS HÚZÁSSAL REAGÁLT LÁZÁR MÁRKI-ZAY EDDIGI TEVÉKENYSÉGÉRE - EGYSZERŰEN HIHETETLEN MIT MEG NEM TESZ A MAFFIA KORMÁNYElképesztően aljas h úzással reagált lázár márki-zay eddigi tevékenységére (balramagyar.hu)
Döbbenten állunk a Vásárhelyi fejlemények előtt. Ez volt Lázár János minden bizonnyal eddigi leggusztustalanabb húzása... Elárulta a közös megegyezést Végh Ibolya aljegyző - közölte a független polgármester, s szakmai és etikai hibák miatt meg is vált tőle. "Végh Ibolya nem csak az előző, sokéves működésével szolgálta meg Lázár János bizalmát. Hanem a viszony, úgy látom, hogy tovább tart. Ez a bizalmi kapcsolat vezethetett oda, hogy ilyen magas pozíciót tölt be. Én ettől függetlenül a városházán mindenkinek azt tanácsolom, gondolja meg, mennyiben áll egy olyan ember mellé, akinek a további karrierje részben ismeretlen. [...] Lázár János karrierje a vége felé jár - nyilatkozta Márki-Zay Péter. Ugyanis Végh Ibolya március 23-tól a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője lesz. Az ellenőrzésekkel pedig akár el is lehetetlenítheti a polgármester munkáját...
BÜSZKE ÉS ERŐS ORSZÁG: KÖZEL KÉTSZÁZAN FAGYTAK MEG MÁRCIUS KÖZEPÉIGBüszke és erős ország: közel kétszázan fagytak meg március közepéig (alfahir.hu)
Magyarországon 192-en szenvedtek fagyhalált március közepéig tavaly ősz óta. Héttel többen, mint február végéig - tudatta szombaton a Magyar Szociális Fórum (MSZF). Értesüléseire hivatkozva az emberjogi szervezet megírta, hogy az áldozatok többsége a szabad ég alatt, illetve kórházba szállítása közben vagy bekerülése után hunyt el, kisebbik részük pedig fűtetlen lakásokban. Az MSZF szerint csökkent a fagyhalálesetek száma a múlt télen (2016-2017 telén) tapasztalthoz képest. Egy évvel ezelőtt 203-an hűltek ki végzetesen. A veszteség mérséklődése az enyhébb időjárásnak tulajdonítható, kevésbé az állam fokozottabb törődésének.
Minden ápoló érezhetően megemelt bért kapott - mondta a kétforintos emelésről Rétvári BenceMinden ápoló érezhetően megemelt bért kapott - mondta a kétforintos emelésről Rétvári Bence (168ora.hu)
Az egyik Uzsoki Utcai Kórházban dolgozó ápoló arról számolt be, hogy a Balog Zoltán által búgó hangon beharangozott 8 százalékos béremelés valójában nettó 2, azaz kettő forintot jelentett az esetében, amit egyébként február 20-án valóban meg is kapott. A Jobbik képviselője, Rig Lajos az eset után írásbeli kérdést tett fel Balog Zoltán humánerőforrás-miniszternek "Képesek két forinttal kiszúrni az ápolók szemét?" címmel, amire az Emmi parlamenti államtitkára, Rétvári Bence válaszolt, hogy tudniillik "nincs olyan "egészségügyi szakdolgozó, akinek januárban a garantált bérminimum emelésével vagy a január 1-re előrehozott ágazati béremeléssel ne nőtt volna az alapbére.
Magyarország útépítésbe kezd Kárpátalján2016 kampánya: Magyarország útépítésbe kezd. Kárpátalján (karpathir.com)
Kárpátalja kormányzója a magyar miniszterelnök-helyettes mellett találkozott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral, Csutora Zsolt külügyi államtitkár-helyettessel és Grezsa István kormánybiztossal. A megyei közigazgatás sajtószolgálatának jelentése szerint Moszkal megállapodott arról, hogy magyar állami támogatásból újítják fel a vereckei hágóhoz vezető autóutat. A kivitelezők is magyarországi cégek lesznek. A munkások elszállásolását és étkeztetését a megye vállalta magára. Előrelépés mutatkozik a Beregszászt elkerülő út ügyében is. A magyar fél ukrán állami garanciához kötötte eddig a hitelt, de a megyevezető javaslatára fontolóra veszik, hogy Kárpátalja önkormányzata biztosítja majd a szükséges garanciavállalást. Ez a projekt fontos lenne a vidék gazdasági fejlődése szempontjából, mert így összekötnék az M3-as autópályát a Kijevig vezető nemzetközi főúttal.
Letették a 151. óvoda alapkövét Székelyföldön, amely magyar támogatással épülFriss: Letették a 151. óvoda alapkövét Székelyföldön, amely magyar támogatással épül (civilhetes.net)
A magyar állam közel 200 millió forintos támogatásával felépülő intézmény ötven gyermek befogadására lesz alkalmas. Magyar bölcsőde és óvoda alapkövét tették le szombaton a székelyföldi Backamadarason (Pasareni). Grezsa István kormánybiztos az alapkőletétel után a magyar közmédiának elmondta, a backamadarasi intézmény egyike annak a 151 magyar óvodának és bölcsődének, amely a magyar kormány támogatásával épül fel a Kárpát-medencében. Kató Béla, az erdélyi református egyházkerület püspöke a közmédiának adott nyilatkozatában "kakukktojásnak" nevezte az intézményt, mert - mint mondta - elsősorban a nagyvárosokban épülnek bölcsődék, óvodák a magyar kormányprogram keretében.
TANKOKKAL MENTIK AZ AUTÓKAT AZ M3-ASON, AKKORA A HÓ, ÉS JÉG. NINCS PÉNZ SÓSZÓRÓRA, EZÉRT MARADT JEGESTankokkal mentik az autókat az m3-ason, akkora a hó, és jég. nincs pénz sószóróra, ezért maradt jeges (otpercpiheno.hu)
Szombat éjszaka és vasárnap reggel több, árokba csúszott jármű mentésében nyújtottak segítséget a katonák az M3-as autópályán és a 4-es számú főúton. A rendkívüli időjárási helyzetben a katonák továbbra is készenlétben állnak. A Magyar Honvédség az állampolgárok védelmét szolgálva az ország keleti megyéinek több pontján készenlétbe helyezte katonáit és eszközeit. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtt harmadfokú (piros) figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére.


Az agymosás 10 pontja...
ugye ismerős???

Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást. Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok
(szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.

Kapcsolódó:
Pataky Attila koncert közben elmondta a Fidesz egyetlen programpontjátPataky Attila koncert közben elmondta a Fidesz egyetlen programpontját (helyivalasz.hu)
Március eleji hír, hogy Balog Zoltán EMMI-miniszter a saját keretéből hatmillió forintot utalt Pataky Attiláéknak a Papp László Sportarénában rendezett koncertre és a 33. dupla album kiadására. A hétvégén volt a koncert, erről osztott meg egy videót Facebookon a kormánypárti Harrach Tamás, aki valamiért frappánsnak tartja, amit Pataky mondott. Pataky arról beszélt, amit nem nehéz összekeverni a kormánypropagandával, de az egyezés nyilván véletlen: vannak barátok és ellenségek, utóbbiak azok, akik áttörik a kerítést, az asszonyodat és mindened akarják. "Ilyen egyszerű".
Németh Sándor Isten színe előtt is felmondta Orbán Viktor tízparancsolatjátNémeth Sándor Isten színe előtt is felmondta Orbán Viktor tízparancsolatját (444.hu)
Keményen beleállt a kampányba a Hit Gyülekezete, amelynek legfrissebb összejövetelén Németh Sándor, a gyülekezet valamikor Fidesszel kritikus vezetője nyíltan propagálta a kormányzati kampányt. Németh a Vidám Vasárnap szerkesztőségébe érkezett levelekre, SMS-ekre válaszolgatott az újkeresztény közösség vasárnapi rendezvényén. (Az eredeti videóban 35:50-től.) A kritikus üzenetek a Hit Gyülekezete és a kormány új barátságát boncolgatták. Amíg az embernek nem esik le, hogy itt valójában a kormány ügyesen kimódolt kommunikációs trükkjeit, csúsztatásait hallja vissza egy az egyben, addig egészen őszintének tűnik Németh, aki úgy próbál viselkedni, hogy hajlandó szembesítenie magát a kritikával.
Óriási a felháborodás: a katonaság átvette a Google irányításátÓriási a felháborodás: a katonaság átvette a Google irányítását (privatbankar.hu)
A Google legérzékenyebb kutatásainak ellenőrzését átvette a Pentagon. A Google alkalmazottak felháborodása a hadsereggel létrejött szimbiózis kapcsán azt mutatja, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy valójában miféle cégnek dolgoznak. Az NSA rendszere a világ teljes telekommunikációs hálózatát képes ellenőrizni. Az már eddig is tudott volt, hogy a szétesett Fehér Házban az aktív- és nyugállományú tábornokok jelentik a legbefolyásosabb kört. De a hadsereg most egy másik területre is behatolt: tíz napja óriási felzúdulást okozott a Google belső levelezésében az értesülés, miszerint a cég összefogott a Pentagonnal mesterséges intelligencia (AI) kutatására. A Project Mavenre elkeresztelt közös munka keretében a drónok által felvett videók kiértékelésében segít az AI.


Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről: a Hun-Magyarság Népéről
december 08, 2017 naphun.blog

Döbbenetes próféciák, melyek középpontjában a turániak, pontosabban a szkíták, a hunok és a magyarok állnak... Vajon miért hitték az ókoriak, hogy az édeni idők, az elveszett Aranykor szellemiségét a sztyeppe népei őrzik tovább még a sötét korokban is?

Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről: a Hun-Magyarság Népéről

És igaz volna a hihetetlen jóslat, mely szerint egy távoli jövőben Nimród/Ménrót [Nemroth] népe hoz majd boldogságot az emberiségnek, s gyógyulást a megsebzett Földnek?

Már a XIX. századi kutatóknak feltűnt: bizonyos ókori források kapcsolatba hozzák a szkíta-hun népeket az Utolsó ítélettel. Ám mivel 1848 után a magyar tudományos elit egyértelműen letette a garast a finnugor származáselmélet mellett, nem vizsgálták tovább ezt a lenyűgözően izgalmas témát. Elvégre - szerintük - a magyaroknak nincs köze sem a hunokhoz, sem a szkítákhoz - következésképpen e mítoszok nem a mi őseinkről szólnak, így hát nem is különösebben érdekesek...
Csakhogy ez szöges ellentétben áll az összes középkori krónikánkkal, illetve a magyarságnak a szerves hagyományával! Kézai, Anonymus, Thuróczy és más szerzők ugyanis egybehangzóan és egyértelműen állítják: a magyarok Szkítiából származnak, maguk is szkíták, akik rokonai - konkrétan "ikertestvérei" - Atilla hunjainak!

Ugyanezen források szerint Árpád-házi királyaink pedig egyenes ági leszármazottjai magának Atillának! Mindezek az információk pedig évszázadok óta öröklődnek a magyar családokban szülőkről- gyermekekre, ahogyan Arany János csodaszép versében is írja: "száll az ének szájról-szájra..."

Felmerül tehát a kérdés: vajon a magyarság eredetével kapcsolatban a Bach-rendszer Habsburg- párti tudósainak, vagy inkább saját nemzeti hagyományainknak hiszünk? Mert ha inkább utóbbinak, akkor meg kell barátkoznunk a gondolattal: mindaz, amit az ókorban a szkítákról írtak, az leszármazottaikra, azaz ránk, magyarokra is vonatkozik! Márpedig a szkítákról több ókori forrás is azt állítja: az Apokalipszis idején különleges küldetés vár rájuk... De vajon miben áll a szkíták küldetése? Ahhoz, hogy erre választ kapjunk, először is Nimród/Ménrót [Nemroth] király kilétére kell fényt derítenünk! Az összes ide kapcsolódó jóslat ugyanis azt állítja: a távoli jövőben, egy sötét kornak az vet majd véget, hogy Nimród, a szkíták uralkodója feltámad, reinkarnálódik, azaz "visszatér."

S hogy ki volt valójában ez a titokzatos Nimród/Ménrót [Nemroth]? Saját hagyományaink általában annyit tudnak róla, hogy:

1.) Őskirály, aki az Árpád-házi királyok mitikus őse is,
2.) Nagyon régi korban, az özönvíz előtt uralkodott valahol Keleten,
3.) Feleségét Enéhnek hívták, ikerfiai pedig a hunok és a magyarok ősapja, Hunor és Magor [Magyar].

Szögezzük le azt is, hogy krónikáinkban nem találkozunk olyan jóslattal, mely a visszatérését említené ám, ami roppant izgalmas: a közel-keleti (főképp szír, arab, török, örmény) forrásokban viszont több ilyen prófécia is előfordul! E keleti szövegek szerint ráadásul Nimród több volt, mint egyszerűen egy hatalmas uralkodó. Sztrabón, görög történetíró például úgy tudja, hogy Nimród/Ménrót [Nemroth] alkimista mágus volt, hasonlóan Zarathustrához, Hermész Triszmegisztoszhoz és egyéb "varázslókhoz"!

Ugyanígy vélekedik Epiphaniosz egyházatya, aki szerint Nimród "a Tarok ivadékából származó etiópiai Kúsnak volt a fia és ő építette Babylon városát, nagy vadász volt, és ő a mágia feltalálója is, amire megtanítá a perzsákat; akiket ezért Magógnak hívnak."
Itt jegyezzük meg: a perzsákat, szkítákat az ókorban valóban a "varázslók népének" tartották, s maga a "mágia" szó is perzsa, iráni eredetű. Nem nehéz észrevenni, hogy Nimród/Ménrót [Nemroth] egyik fiának, Magomak (vagy más változatban Magógnak) a neve, illetve a "magyar"népnév is ebből származik...!
Az ókoriak tehát Nimródot, fiát, illetve a tőlük származó népet - a magyarokat is a mágiával, titkos tudományokkal hozták kapcsolatba. Olyannyira, hogy a perzsa Királyok Könyve, a Sahname egyenesen azt állítja: Nimród leszármazottjai a Perzsa Birodalomban egy külön törzset alkottak, akik ősidők óta a titkos tudományok művelésével foglalkoztak, és minden tagjuk - a gyermekektől a legidősebbekig - "paranormális" képességekkel rendelkezett...

(... a teljes írás a honlapon)
- Ninurta és az elsüllyedt sziget
- Igazságosztó Párducemberek
- Csillagvizsgáló vagy űrkikötő?
- Halálból Feltámadt Szellemkirály
- A Pilis piramisai
- Góg és Magóg áttöri a gátat
- Szakák, turuskák, hunák
- A fehér ló népe