Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. március 19., hétfő

22.900 - Munkáspárt: ​A korrupció leküzdésére politikai akarat és független népi ellenőrzés kell! > 2018.03.19.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2018. március 19. 11:38
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2018.03.19.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2018.03.19.


Háború indulhat magyar területről?

A NATO "katonai Schengent" hoz létre. – jelentette ki Alekszandr Fomin orosz honvédelmi miniszterhelyettes, akit a közel múltban neveztek ki vezérezredessé. A NATO begyakorolja jelentős katonai erők gyors átdobását az orosz határokhoz. Ennek érdekében koordinációs központokat is létrehoz, többek között Lengyelországban és Magyarországon is. (http://tass.ru)

Bővebben...


Munkáspárt: 57 egyéni jelölt és országos lista

Az ország 106 egyéni választókerületében 1719 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok péntek éjfélig – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombat délelőtti adataiból. (valasztas.hu)

Bővebben...


Nyugalmat akar a Munkáspárt március 15-én

Mozgalmasnak ígérkezik március 15-e. A Békemenet délben, a Bem szobortól indul. A Kossuth téren délután kettőkor Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Délután három órától a Szabadság-híd mellett demonstrál az MSZP-Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és az Együtt is. A Jobbik három órakor a Batthyány-örökmécsesnél tartják rendezvényüket. Az LMP a fővárosi Benczúr Hotelben tart rendezvényt. A Momentum közös piknikezésre hívja a szimpatizánsait. http://www.sztarklikk.hu)

Bővebben...


Emberek, ébresztő, mi következhet még?

Nyolcvan éve, 1938. március 12-én a német 8. hadsereg átlépte a német-osztrák határt és megszállta Ausztriát. A sebtében megszervezett és végrehajtott katonai művelet fegyveres ellenállás nélkül vetett véget egy problémás kül- és belpolitikai állapotok között lavírozó köztársaság rövid történetének. (http://www.hirek.sk)

Bővebben...


A józan észre hallgassatok!

A jelenlegi politikai hisztéria, amelyet egyes politikusok és pártok idéztek elő, gondolkodásra kell, hogy késztesse az embereket. Hol marad a józan ész? A kommunisták kivételével minden politikai párt a mostani tőkés gazdasági rendszert támogatja. A harc csak a hatalomért, a pénzért folyik. A dolgozó embereknek saját érdekeiket kell képviselni. A józan paraszti ész alapján kell dönteniük. – nyilatkozta Pavol Suško, a Szlovák Kommunista Párt alelnöke. (http://kss.sk)

Bővebben...


Nem kell független Szlovákia, nem kell független Magyarország?

"Nem akarom előadni a Fico-kormány védőbeszédét, egy cseppet sem kedvelem a jelenlegi szlovák miniszterelnököt. Azonban számomra van annyira fontos a magyar érdek, hogy most ne akarjam a bukását. Közép-Európát mi védjük meg. Budapestnek az az érdeke, hogy a Felvidéken egyelőre maradjon kormány. A V4-ek együttműködése a garancia arra, hogy a Brüsszellel szembeni ellenállás nem lesz kudarc. Ebből az együttműködésből akarnak kiütni egy stabil szereplőt. Ha ez sikerül, a mi pozícióink is sokkal rosszabbak lesznek." – nyilatkozta Szalma György, az erdélyi magyarság ismert személyisége. (http://mandiner.hu)

Bővebben...


Még több amerikai katona és fegyver Európában

Az Egyesült Államok 6.5 milliárd dollárt költ 2019-ben "európai szövetségeseinek védelmére". Ez 2 milliárddal több, mint az idén.  Növelik a légi és haditengerészeti erők jelenlétét, javítják a NATO csapatok együttműködését. (http://www.eucom.mil)

Bővebben...


Az ország stabilitása a legfontosabb

A Munkáspárt az ország stabilitását tartja a legfontosabb célnak, ehhez adni kell a dolgozó embereknek, meg kell védeni Magyarországot a migrációtól és meg kell védeni az ország függetlenségét. - mondta a párt elnöke kedden Szekszárdon. (www.mti.hu)

Bővebben...


A Munkáspárt nem akar kapitalizmust

A Munkáspárt reális választási lehetőséget kínál azoknak, akiknek nem tetszik a kormány tevékenysége, és az ellenzék jelenlegi nagyon ingoványos és zavaros állapota nem jelent megoldást számukra – fogalmazott Thürmer Gyula elnök, aki Szarka Sándorral, a párt országgyűlési képviselő-jelöltjével a paksi posta előtt várta a választókat. (http://www.telepaks.net)

Bővebben...


Oroszország nem táncol úgy, ahogyan a nyugat fütyül

Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette: Oroszországnak nincs köze a Szkripal-ügyhöz. Lavrov kifejezte reményét, hogy március 4-én az angliai Salisburyben a lányával együtt megmérgezett Szergej Szkripal kettős ügynök felépül majd, és felfedi majd, hogy mi az igazság a mérgezés körül. Úgy vélekedett, hogy a merényletkísérlet hátterében az oroszországi labdarúgó világbajnokság megnehezítésének szándéka húzódhatott meg. (www.mti.hu)

Bővebben...


Porosenko: segíts rajtunk, Jean!

Porosenko ukrán elnök fogadta Jean Reno francia filmszínészt, aki az ukrán kormány által finanszírozott film forgatásán vett részt Ukrajnában. (https://ukropnews24.com)

Bővebben...


A Jobbik nem ad puszit

A Jobbik nem vesz részt a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke által kezdeményezett vasárnapi tárgyaláson - közölte az ellenzéki párt pártigazgatója csütörtökön az MTI-vel. Szabó Gábor közleményében arra reagált, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldali pártok közös március 15-i megemlékezésén azt mondta, készek megtenni azt, amit eddig soha, mert tárgyalni kell a Jobbikkal. (www.mti.hu)

Bővebben...


MSZP-DK: Adjunk egy puszit Vonának!

Széles, a Jobbikot is magába foglaló ellenzéki együttműködés mellett foglalt állást Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, valamint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke csütörtökön Budapesten, a nemzeti ünnepen tartott közös baloldali megemlékezésen. Gyurcsány Ferenc vasárnap délutánra tárgyalni hívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. (www.mti.hu)

Bővebben...


A NATO a milliárdosok fegyvere a népek ellen

A Török Kommunista Párt aláírásgyűjtést kezdett. Követelik a Törökországban lévő NATO-támaszpontok bezárását, az ott lévő atomfegyverek megsemmisítését, a külföldön szolgáló török katonák hazahívását. (http://www.tkp.org.tr/tr/)

Bővebben...


Kinek ártott a focilabda?

"A nyugatnak hosszú időre új jégkorszakra kell berendezkednie Oroszország irányában. Szankciókra, a fegyveres erők modernizálására van szükség, hogy elrettentsük Oroszországot. Egyetlen európai csapat se vegyen részt a moszkvai labdarugó-világbajnokságon!" – szólít fel a német Die Welt. (https://www.welt.de/wirtschaft/)

Bővebben...


Szavazzunk a Munkáspárt listájára!

A Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyta az országgyűlési képviselők 2018. április 8. napjára kitűzött általános választásán az országos pártlistás szavazólap adattartalmát. (www.valasztas.hu)

Bővebben...


Budapest: az MSZP nem fedezte fel a spanyolviaszt

Szabad, önálló és erős Budapestet, most! - jelmondattal ismertette az MSZP-Párbeszéd a fővárosi programját szombaton, Budapesten. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke új, partnerségen alapuló alapszerződést szorgalmazott Budapest és a vidék között, annak érdekében, hogy a főváros az ország motorjává váljon. (https://mszp.hu/budapest)

Bővebben...


Nem helyes a választások előtt Brüsszelbe menni

Karácsony Gergely hétfőn Brüsszelbe utazik. (http://hungaryexpres.com)

Bővebben...


​​
A korrupció leküzdésére politikai akarat és független népi ellenőrzés kell!

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely elmondta, hogy tíz miniszterelnök-jelölti vállalása közül az első a közpénzből szerzett "fideszes magánvagyon" jogállami úton történő visszaszerzése. Az MSZP-Párbeszéd ennek érdekében létrehozna egy antikorrupciós ügyészséget, élén Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsmannal. (www.mti.hu)

Bővebben...


Az ellenzéket nem érdekli a nép

Nem állapodott meg egymással a választási együttműködésről az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Demokratikus Koalíció a három párt, illetve pártszövetség vezetőinek vasárnap délutáni fővárosi egyeztetésén. (www.mti.hu)

Bővebben...


A NATO felelős a jugoszláv nép szenvedéseiért

Március 24-én lesz 19 éve annak, hogy a NATO háborút indított Jugoszlávia ellen. 1150 amerikai, francia és más repülőgép 78 nap alatt 22 ezer tonnányi bombát dobott le az országra.  A polgári lakosság pusztítására 37 ezer kazettás bombát is bevetettek, amit a genfi konvenció határozottan tilt. Az áldozatok száma több ezer. A bombázások következtében megduplázódott a rákos megbetegedések száma. Százezrek szenvednek a háború lélektani következményeitől. (http://www.novosti.rs)

Bővebben...