Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. március 23., péntek

22.919 - ​Nemzeti Hírhaló: A nyugdíjasokkal is kifizettetnék a havi 11.270Ft egészségügyi alapdíjat


Feladó:
​​
Nemzeti 
Hírhaló 
Dátum: 2018. március 23. 9:19
Tárgy: [Lapszemle] A nyugdíjasokkal is kifizettetnék a havi 11.270Ft egészségügyi alapdíjat - A MOSZAD segítené hatalomban maradni Orbánékat? - Te mikor ettél utoljára faepret? Megtudtuk micsoda gyógyító hatása van!
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



2018 március 23.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás
 

A nyugdíjasokkal is kifizettetnék a havi 11.270Ft egészségügyi alapdíjat

Hiába dolgoztak 40 évig, Lantos Gabriella szerint a nyugdíjasok nem váltották ki az egészségügyi ellátásuk költségeit, havonta 11270Ft-ot fizettetnének ki velük.


A Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója, Lantos Gabriella érdekes megoldást ismertetett a hazai egészségügy égető kérdéseiről tartott konferencián kedden. Eléggé felborzolta a kedélyeket többek között azzal, hogy egészségügyi alapdíj bevezetését javasolta, amit még a nyugdíjasoknak is kellene fizetniük. A 24.hu telefonon kereste meg Lantost.

Legalább 6 millió embernek, tehát szinte minden felnőtt állampolgárnak be kellene fizetni az egészségügyi alapdíjat. Cserébe pedig egy alapcsomag-szolgáltatásban részesülnének. Amihez pontosan meg kellene határozni minden betegségre, hogy mi tartozik bele az alapszolgáltatásba, pl. a járó-, és fekvőbeteg ellátásba, diagnosztikába, rehabilitációba. Viszont azok, akik nagyon alacsony jövedelemből élnek, és vagyontalanok éves mentességet kapnának a társadalmi szolidaritás jegyében.

Lantos Gabriella meglehetősen kidolgozatlan és életszerűtlen tervvel állt elő, ugyanis szerinte aki minimálbérre van bejelentve, az még a létminimum alatt van, ő nem fog fizetni. A hatóság azonban látni fogja, ha a minimálbérre bejelentett ember meglehetősen jól él - neki nem kell megadni a mentességet. Aki Magyarországon él, az pontosan tudja, hogy:
- A hatóság nem lát rá a jövedelmi viszonyokra, a legtöbb ember minimálbérre van bejelentve, a fölét pedig zsebbe kapja.
- A hatóság pont nem az elfogulatlan ítélőképességgel bíró szervek közé tartozik, így "ránézésre" fogja megállapítani, hogy ki él jobban, mint ahogy a jövedelmében rendelkezik erről.
24.hu - pestibulvar.hu


Kapcsolódó:
Kósa Lajos: mit mondjak, hitelesnek tűntek az iratok, de németül voltakKósa Lajos: mit mondjak, hitelesnek tűntek az iratok, de németül voltak (zarojel.hu)
A Magyar Nemzet kedden nyilvánosságra hozott egy közjegyzői okiratot arról, hogy 4 milliárd 300 millió euró kezelésével bízták meg Kósát. Ő azt állítja, hogy egy csengeri háztartásbeli kért tőle tanácsot, aki állítása szerint mesés összeget örökölt. A 168 Óra szerint a nő, akire Kósa hivatkozik, házi őrizetben van, férje pedig két héttel ezelőtt öngyilkos lett. Kósa szerint nem volt gyanús számára az első hallásra hihetetlen összeg, mert a hölgy hihetővé tette: "Csomó papírt: hagyatéki leltárt, bankszámlakivonatot, német nyelvű közjegyzői dokumentumokat mutatott, hogy tényleg örökölt."
Korrupcióország: hogyan húzzák le a legszegényebbeket?Korrupcióország: hogyan húzzák le a legszegényebbeket? (zsurpubi.hu)
A Transparency International Magyarország a Civitas Intézet megbízásából elkészítette a magyarországi korrupció Fekete Könyvét. 2010 és 2018 között 106 korrupciós ügyet vizsgáltak és tártak a nyilvánosság elé. Az a pénz, ami "eltűnik", azt tőlünk lopják el, az a mi zsebünkre megy. A legvisszataszítóbbak azonban mégis azok az ügyek, amelyekben a leginkább kiszolgáltatott, legszegényebb emberek nyomorán gazdagodik és hízik valaki. Farkas Flórián a Fidesz országos listáján a biztos befutó 17. helyen áll, annak ellenére, vagy inkább azzal együtt, hogy több esetben jogerősen elítélték, 1998-ban pedig hűtlen kezelés miatt indítottak ellene eljárást. Akkor Göncz Árpád köztársasági elnöktől kapott eljárási kegyelmet, így nem folytatódott az ügy - melynek dokumentumait 30 évre titkosították.
Dúró Dóra az RTL KLUB Magyarul Balóval c. műsorábanVálasztási vitaműsor 5. része: Dúró Dóra az RTL KLUB Magyarul Balóval c. műsorában (youtube.com)
A kormánymártoknak nem nő a bátorságuk, ma sem jöttek el. Így hát három ellenzéki párt politikusai vitatkoznak be egy-egy témáról. Miként tesznek, ha a hatalom részesei lesznek a népesedési helyzettel kapcsolatban?


A MOSZAD segítené hatalomban maradni Orbánékat?
2018. 03. 21. alfahir.hu

Egy kémregény és egy Csurka István-cikk furcsa keveréke bontakozik ki abból a történetből, amelyet a Migration Aid ma sajtótájékoztatóján ismertettek. Ha igaz a sztori, akkor nagyon súlyos ügyről lehet szó.


Siewert András, a szervezet vezetője a Magyar Időkben, Bayer Zsolt által közölt két cikkre hivatkozott, amelyben egy rejtélyes "oknyomozó újságíró" által felvett beszélgetésre hivatkozva azt állítja: a Migration Aid illegális tevékenységet folytat és adatbázist épít.

Siewert viszont azt mondja, ők kezdettől fogva gyanúsnak találták a Grigorij Alekszandrov néven bemutatkozó angolul "izraeli akcentussal" beszélő férfit, ezért a találkozón elhangzottakat ők is rögzítették, és mindent átadtak a magyar szolgálatoknak.

A rejtélyes "Alekszandrov" egy ismeretlen, felderíthetetlen hátterű cég nevében kereste meg a szervezetet, hogy egy migrációt érintő technológiai projektben kérje a segítségüket. A férfi Budapesten nem, csak Bécsben volt hajlandó találkozni velük. Két megbeszélésre ültek le vele, ahol a férfi és egy vele tartó hölgy provokatív kérdéseket tettek fel nekik, és törvénytelen akciókra buzdították őket.

Ők "az érdeklődés fenntartása" miatt úgy tettek, mintha nyitottak lennének az együttműködésre, valójában azonban mindent felvettek, és a dokumentációt eljuttatták a magyar szolgálatokhoz.

A Magyar Idők által "leleplezett", Alekszandrovnak átadott adatbázis valójában Siewert szerint pusztán a menekültek ruhaméretét tartalmazza a személyi adataik nélkül.

Közel négy órás hangfelvétel készült a tárgyalásokról, ami a Migration Aid szerint teljesen érthetővé teszi a történteket és cáfolja a Magyar Idők "torz értelmezését". Ezt azonban egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, mert még egyeztetni akarnak a tolmácsukkal és "biztonsági segítőjükkel".

Siewert utalt arra, hogy a furcsa beugratási kísérletnek köze lehet a Jerusalem Postban a napokban megjelent leleplező anyaggal, amely a Liberties nevű liberális lobbiszervezetről készült, hasonló eszközökkel. A Migration Aid vezetője a sajtótájékoztató végén párhuzamot vont az amerikai elnökválasztásba történt orosz beavatkozással. Szerinte elképzelhető, hogy most az izraeli szolgálatok akarnak belenyúlni a magyar választásokba a kormány oldalán.

A magyar és az izraeli kormány az elmúllt években kifejezetten szívélyes kapcsolatokat épített ki egymással. Az újkeletű barátság fő összetartó abroncsa, hogy Benjamin Netanjahu és Orbán Viktor is az országuk politikai életébe való beavatkozással vádolja Soros Györgyöt. Tavaly júliusban a két miniszterelnök Budapeste találkozott, ahol kifejezetten szövetségesként viselkedtek. A jó kapcsolat oltárán Orbán kész volt feláldozni saját korábbi múltértelmezését is. Korábban Horthy Miklós kormányzót méltatta, a közös sajtótájékoztatón azonban kijelentette: Magyarország hibát és bűnt követett el, amikor nem védte meg a zsidóságot a II. világháború idején.

Kapcsolódó:
TOROCZKAI: A FIDESZ BEHÓDOLT AZ UNIÓ BEVÁNDORLÁSPOLITIKÁJÁNAKToroczkai: a Fidesz behódolt az unió bevándorláspolitikájának (patriota.info)
A Jobbik alelnöke keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, egyértelművé vált, hogy a Fidesz kettős beszédet alkalmaz a migrációval kapcsolatban: "miközben a Fidesz számára arról szól az egész 2018-as választási kampány, hogy megvédi Magyarországot a migrációtól, aközben múlt csütörtökön a párt valamennyi európai parlamenti képviselője megszavazta annak a menekültügyi, migrációs és integrációs alapnak a 2019-re vonatkozó finanszírozását, amely tulajdonképpen a bevándorlók letelepedését segíti az Európai Unió valamennyi tagállamában."
Több ezer ukrán személy tűnt fel az egyik választókerület névjegyzékébenTöbb ezer ukrán személy tűnt fel az egyik választókerület névjegyzékében (hirtv.hu)
Ezrével jelentek meg ukrán állampolgárok az egyik szabolcsi választókerületben - állítja a Vásárosnamény központú körzet jobbikos jelöltje. Adorján Béla szerint a térségben vannak olyan házak ahol papíron 10-15 ember lakik, de ezek az emberek valójában Ukrajnában élnek. A Hír TV ma talált ilyen épületet, a helyiek is azt állították, hogy a településeken mindenki tud a szavazatbizniszről. Nem sikerült szóra bírni az ukrán határ melletti településeken az oda bejelentett ukrán-magyar kettős állampolgárokat - mivel nem beszélik a magyar nyelvet. Pedig ez az egyik alapfeltétele az állampolgárság megszerzésének.
Választási csalás 2018: Miért lakhatnak több százan egy lakcímen?Választási csalás 2018: Miért lakhatnak több százan egy lakcímen? (youtube.com)
Jakab Péter és Adorján Béla sajtótájékoztatója: Békemenet ide vagy oda, Orbán Viktor nem bízik a magyar emberek támogatásában.
A Fidesz-irodában hamisíthatták az ajánlóíveketA Fidesz-irodában hamisíthatták az ajánlóíveket (hirtv.hu)
A feljelentő szerint csak így volt lehetséges, hogy Fenyvesi Zoltán hétfő délelőtt felvett a választási irodán 400 ajánlóívet, majd kedden délután 1 órakor le is adta. A szegedi 1-es választókörzetben gyanított csalásban 10 párt is érintett lehet - írja a Szeged.hu. A portál szerint a módszer ugyanaz, ami máshol is: többen jelezték, hogy az aláírásukat olyan pártok ívein is megtalálták, amelyeket ők nem írtak alá. Az ügyben a választási iroda munkatársai feljelentést tettek. Hamis ajánlások miatt feljelentették a Fidesz tapolcai képviselőjelöltjét is.
Szüleik tudta nélkül szerepeltek a gyerekek Orbán Viktor kampányvideójábanSzüleik tudta nélkül szerepeltek a gyerekek Orbán Viktor kampányvideójában (zoom.hu)
Szerda délután megjelent Orbán Viktor legújabb kampányvideója Lyukasóra címmel a Facebook-oldalán, amin a Dadi Nefelejcs Óvoda és Mini Bölcsődébe kukkantott be. Utóbbi a leírásból nem derült ki, de mivel Czunyiné Bertalan Judit is ott lépdelt a miniszterelnök után, sejthető volt, hogy a Komárom-Esztergom megyei 3-as választókörzetben lehetnek, ahol ő indul egyéniben. Szerencsére a feliratozás árulkodó volt és az óvodavezető neve elvezetett minket a dadi óvodához. Megtaláltuk Csillag Istvánné óvodavezető tőlünk tudta meg és elmondta, Orbán Viktorék váratlanul toppantak be az óvodába, nem volt előzetes egyeztetés.
Orbán: ha az ellenzék nyer, akkor elveszik a gazdák pénzét és a migránsoknak adjákOrbán: ha az ellenzék nyer, akkor elveszik a gazdák pénzét és a migránsoknak adják (atv.hu)
A miniszterelnök Bokodon látogatott meg egy gazdaságot. Erről egy videó is készült, amiben Orbán Viktor elmondja, hogy ha az ellenzék jelöltjei kapják meg a mandátumokat, akkor a pénzt el fogják venni a gazdáktól, és oda fogják adni a bevándorlóknak.
Kiemelt nyugdíjat kap a Mansfeld Pétert kivégeztető ügyészKiemelt nyugdíjat kap a Mansfeld Pétert kivégeztető ügyész (hirado.hu)
A Békés Márton történész által jegyzett cikksorozatból kiderül, hogy az 1956-os szabadságharc egyik ikonikus alakjának, vagyis Mansfeldnek kivégzését is jóváhagyó Mátsik György további 16 emberre kért halálbüntetést - a vérügyésznek is nevezett jogászt a mai napig nem vonták felelősségre. Mátsik György az '56-os forradalmat és szabadságharcot követő megtorlás motorja volt - mondta el az M1 hírcsatorna kedd reggeli műsorában a cikksorozatot szerző Békés Márton, a Terrorháza Múzeum kutatási igazgatója.
A GYÁVASÁG KORMÁNYA ISMÉT KIÁLLT A KOMMUNISTA BESÚGÓK MELLETTA "gyávaság kormánya" ismét kiállt a kommunista besúgók mellett (alfahir.hu)
Ahogy az várható volt, a Fidesz megvédte a besúgóit. Ugyanis a papíron kereszténydemokrata-jobboldali-polgári kormánypárti politikusok nem jelentek meg a munkahelyükön, így az ügynökaktákról szóló rendkívüli parlamenti vitanapon nem sikerült még csak a napirendi pontokat sem elfogadni. A vitanapot az LMP kezdeményezte, hogy az ügynökakták nyilvánosságáról szóló javaslatuk az Országgyűlés elé kerülhessen, a többi ellenzéki párt pedig támogatta őket ebben. A történetnek az ad különös pikantériát, hogy a napokban kiderült, a fideszes Szita Károly nemcsak egy sima kommunista besúgó, hanem a családtagjait is lelkesen jelentgető ügynök volt.
Az ítélet végrehajthatóAz ítélet végrehajtható (mno.hu)
Mansfeld Pétert tizenhárom percig hagyták vergődni az akasztófán. Soha nem vonták felelősségre az 1956-os forradalom utáni megtorlás résztvevőinek többségét. A kor politikusai, ideológusai, akik első számú szereplői, döntéshozói, mozgatói voltak a terrornak, egytől egyig megúszták a számonkérést. A gyűlölet, az elvakultság érződik azokban a szavakban, amelyeket Domokos József legfelsőbb bírósági elnök mondott 1957. március 28-án az országos bírói értekezleten: "Elvtársak! Mi a Magyar Népköztársaság bírái vagyunk, a proletárdiktatúra bírái, akiknek az a kötelességük, hogy a proletariátus államát erősítsék és annak minden ellenségét, aki a proletárforradalomra kezet emel, kíméletlenül megsemmisítsük"
Szalay Róbert: Mansfeld Péter kivégzéseSzalay Róbert: Mansfeld Péter kivégzése (16+) (kuruc.info)
Amint az ismeretes, a 17 éves, bátor hazafit Kádár vérbírái Mátsik ügyész vérgőzös vádbeszédét követően halálra ítélték. A gyermek édesanyja az őrület határán rohant minden elképzelhető fórumhoz és személyhez, de nem volt ember a szocialista Magyarországon, aki ki mert volna állni kegyelemért annak a gyermeknek az életéért, akinek éppen akkor volt a 18. születésnapja. Az ítéletet három nap múlva kötél által végrehajtották. Az ítélet végrehajtásának hagyományos módja az, hogy a nyilvánosság kizárásával, hivatalos személyek jelenlétében (ügyész, bíró, orvos stb.) két hóhérsegéd bevezeti az elítéltet az akasztófa alá. Itt felolvassák az ítéletet, majd utasítják a hóhért az ítélet végrehajtására.
A Hit Gyülekezete kiáll Orbán Viktor miniszterelnök úr mellettA Hit Gyülekezete kiáll Orbán Viktor miniszterelnök úr mellett (24.hu)
Németh Sándor olvasói üzenetekre reagálva fejtette ki, miért csak Orbán Viktor alkalmas kormányfőnek. A Békemenetre való buzdítás után Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője ismét tanúbizonyságát tette, hogy tűzön-vízen át követi Orbán Viktor miniszterelnököt. A 444 ír arról, hogy a Fidesszel régen kritikus Németh egy videóban válaszolt a Vidám Vasárnap című műsorban levelekre, SMS-ekre. Egy levél a Békemeneten való részvételt kritizálta, egy másik pedig feltette a kérdést: mit keres a kisegyház "az országtolvaj-diktátor utolsó csatlósai között". Németh le is vonta a következtetést, hogy "ilyenekre nem szabad szavazni".
Rejtett kamerával a Hit Gyülekezete szeánszain (frissítve!)Rejtett kamerával a Hit Gyülekezete "szeánszain" (frissítve!) (betyarsereg.hu)
Egy hazafi rejtett kamerás felvételei, amelyből kiderül, hogy valójában Izrael földjét kell imádnunk és zsidó testvéreinket kell áldanunk, Isten helyett. Mit is mondhatnánk? Isten nevében átkozódni, szitkozódni valakinek rosszat kívánni, nem éppen keresztény gondolkodásra vall. A Hit Gyülekezete valódi arca, és ez most sajnos nem humor. A valóság az, hogy sötét erők szolgálatában áll egy olyan szekta, amely állami milliárdokon kampányol nem csak a Jobbik ellen, hanem nemzetünk minden harcos gondolkodású emberével szemben, Izrael mellett. A videós leleplező anyag második részében tovább gyűrűzik a zsidóimádás és a kereszténység ostorozása. A gyűlölet csak úgy sugárzik a szavakból, hát ők Isten nevében beszélnek?
Aggasztó a helyzet! Ukrajna csapatokat küld a magyar határhozAggasztó a helyzet! Ukrajna csapatokat küld a magyar határhoz (hungaryexpres.com)
Az, hogy egy olyan ország, mint Ukrajna, geopolitikailag fontos pozícióban van, nem jelenti azt, hogy mentesülne a nemzetközi jogszabályok betartása alól, sem pedig azon kötelezettsége alól, hogy megvédje az ország területén élő kisebbségeket - jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben hétfőn, az európai uniós tagállamok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében. Elfogadhatatlan Kijev "harcias" magatartása.
AZ IGAZSÁG! - avagy a mai magyar politikai helyzetAZ IGAZSÁG! - avagy a mai magyar politikai helyzet (facebook.com)
Modern rabszolgaság. Ebben a rövid filmben választ kapunk arra, hogy: kik azok az IDEGEN ÉRDEKEKET KÉPVISELŐ gazemberek, akik a becsapott, és a mai napig félrevezetett magyar népet a saját közreműködésével, törvénytelen szavazásokkal, hazug ígéretekkel, kiforgattak minden tulajdonukból, rabszolgákká, földönfutóvá tették saját hazájukban, és mégis minden törvényeken felül állnak!
NEM VOLT Trump-Kreml összejátszásHamisítatlan világszenzáció totál MTI-s kussolás (szabotálás) mellett: NEM VOLT Trump-Kreml összejátszás (lovasistvan.hu)
Az amerikai fősodratú, igen befolyásos Politico közölte: az amerikai kongresszus hírszerzési bizottsága szavazott, hogy hivatalosan lezárja az Oroszország vízsgálatot. A törvényhozók nem találtak bizonyítékot Trump munkatársai és Oroszország közötti összjátékra. A bizottság arról is szavazott, hogy jelentést adjon ki, amelynek szerzői republikánusok. Először a hírszerzéshez küldik, hogy kivegyék a titkos anyagokat, de várhatóan heteken belül nyilvánosságra hozzák. (Trump megválasztása óta egy nap nem telt el, hogy az amerikai, a nyugati, a hazai sajtó ne röfögött volna erről az irdatlan hazugságról. Most meg nem hír ennek totál cáfolata?)
Afrikában megalakult a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezeteAfrikában megalakult a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezete (lovasistvan.hu)
Tegnap írták alá Kigaliban, Ruanda fővárosában az Afrikai Kontinentális Szabadkereskedelmi Terület (AfCFTA) megállapodást. Ez a világ legnagyobb szabadkereskedelmi területe - a világ legszegényebb kontinensén. 55 ország alkotja az AfCFTA-t. Népessége 1,2 milliárd.
Újra egy Kadhafi lehet Líbia elnökeÚjra egy Kadhafi lehet Líbia elnöke (hirado.hu)
Indul a líbiai elnökválasztáson a néhai diktátor, Moammer Kadhafi fia, Szeif al-Iszlám - számolt be egy pánarab televízió hétfőn. A néhai diktátor fiát - akinek politizálása október óta nyilvánvaló - korábban emberiesség elleni bűnök miatt börtönben is fogva tartották. Az al-Arabíja adó szerint Kadhafi legidősebb gyerekének jelöltségét képviselője, Ajmán Burasz jelentette be Tuniszban. A tévé értesülése szerint Szeif al-Iszlám célja az ország megmentése, Líbia arab, afrikai és iszlám hovatartozásának megerősítése, az egyéni és általános szabadságjogok védelme, a terrorizmus felszámolása az észak-afrikai államban.
Rossz hír a devizahiteleseknek: több ezren, köztük gyerekes családok kerülhetnek utcára április végénRossz hír a devizahiteleseknek: több ezren, köztük gyerekes családok kerülhetnek utcára április végén (blikk.hu)
Több ezren kerülhetnek utcára április végétől, ugyanis április 30-án lejár a kilakoltatási moratórium. Ennek köszönhetően több, gyerekes család is az utcán végezheti majd, ha nem tudnak fizetni. Az előzetes felmérések alapján 40-50 ezer családot is az otthontalanság réme fenyeget. Völner Pál igazságügyi államtitkár szerint az elmúlt években folyamatosan nő a kilakoltatások száma: míg 2012-ben 1020 kilakoltatásra került sor, addig ez a szám 2016-ban már 3474-re nőtt. 2013 és 2017 között közel 240 ezer ingatlant árvereztek el. Most egy hónappal kitolták a moratórium végét, ez valószínűleg a közelgő választások miatt lehet így, hiszen a kormány nem igazán segít a rászorulókon.
Orbán Putyin viszony - bizalmas információk Orbán Viktorról
A Direkt36 oknyomozó újságíró központ - több mint harminc bizalmi embertől kapott információ alapján - terjedelmes írásban ismerteti Orbán Oroszországgal kapcsolatos pálfordulásának körülményeit. A cikk teljes mértékben alátámasztja és megerősíti az Orbán titkos küldetését felfedő írásomat. Abból megtudhatjuk, hogy országunk valójában izraeli gyarmat, az általuk titokban támogatott jobb- és baloldali politikusainknak pedig az a küldetése, hogy országunkat kivéreztessék, elgyöngítsék azért, hogy a tervezett izraeli honfoglalókkal szembeni ellenállásunk a lehető legkisebb legyen.



Te mikor ettél utoljára faepret? Megtudtuk micsoda gyógyító hatása van!

Faeper: Ajánlott rákos betegségek ellen, de a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják A faeper az egyik legjobb nyári csemege, szinte minden gyerek ismeri, hiszen kirándulások alkalmával jól be lehet lakni az utak mentén előforduló ízletes gyümölcsből. Ha még nem kóstoltad, épp itt az ideje. A friss csemegéből egészséges és tápanyagokban gazdag lekvárt is készíthetünk.



100 gramm faeper csupán 43 kalóriát, de számos antioxidánst tartalmaz. Ajánlott a rákos betegségek ellen, neurológiai problémák, cukorbetegség és bakteriális fertőzések leküzdésére.

A gyümölcs magjai egy resveratol nevű antintioxidánst tartalmaznak, mely megvéd a stroke betegség ellen is. Sok benne az E- és C-vitamin, 100 gramm gyümölcs 1,85 mg vasat tartalmaz.

Az ásványi anyagok közül nagy mennyiségben található meg benne a kálium, mangán, magnézium és kálium.

A faeper pozitív hatásai:
- vérmegújító
- immunrendszer erősítő
- természetes energiaitalként működik
- javítja a látást, hallást
- serkenti az agy működését
- magas tápértékkel rendelkezik
- ajánlott székrekedés ellen
  
A fekete faeper sokkal ízletesebb, és nagyobb a tápértéke is, mint a fehér változatának. Májustól augusztusig gyűjthető az érett gyümölcs. Fogyasszuk nyersen, de készíthetünk belőle szirupot is.

Egy csésze faeperhez adjunk két csésze cukrot és egy liter vizet. Így forralás után, üvegbe téve sokáig eláll. A faeper leveléből készíthetünk cukorbetegség és gyomorfekély elleni teát is.
(kaprazatos.club)

Kapcsolódó:
Hunzák földje - ahol nincsenek rákos betegekHunzák földje - ahol nincsenek rákos betegek (a-magok-ereje.hu)
Létezik a Himalája távoli hegyeiben Nyugat-Pakisztán, India és Kína között egy kis királyság, amit Hunzának hívnak. Az itt élő emberek, a hunzák hihetetlen hosszú életükről és jó egészségükről híresek. Nem ritka a 100 éves kor feletti ember, de vannak, akik a 120 évet is megélik. A napjainkban hivatalosnak elfogadott orvostudomány nem tud választ adni arra, hogy mi lehet az oka annak, hogy ezek az emberek nem ismerik a szívbetegséget, a magas vérnyomást és nem betegszenek meg rákban. A nőknél ismeretlen a klímax, a férfiak pedig még 90 éves korukban is nemzőképesek. Az mindenesetre megfigyelhető, hogy a hagyományos hunza étrend az átlagos nyugati étrendnél 200-szor több nitrilozidot, azaz B17 vitamint tartalmaz.
Az amishok tényleg nem lesznek rákosak?Az amishok tényleg nem lesznek rákosak? (nuus.hu)
Tudósok szerint a tumort távol tarthatja a kétkezi munka és az organikus ennivaló. A Healthy Informator teszi fel a kérdést, hogyan lehetséges az, hogy az amish közösségeket elkerüli a rák? Egy nemrégiben készült tanulmány mutat rá arra, hogy úgy tűnik, a konzervatív keresztény csoportok élnek Amerikában a legegészségesebben. Az Ohioi Állami Egyetem kutatása észlelte, hogy az amishok ráadásul nem veszik igénybe az orvosi ellátást, aminek az előnyeivel az Államok többi lakója rendszeresen él; épp ezért döbbenetesek az eredmények, amiket közzétettek.
A NAGY KOLESZTERIN ÁTVERÉSDr. Malcolm Kendrick: A nagy koleszterin átverés (tenyek-tevhitek.hu)
A koleszterin hipotézis halva született ötlet volt. Magyarországon kevéssé ismert, hogy külföldön milyen éles kritikákkal illetik ezt a veszélyes blöfföt, amelybe belehalnak az emberek, de amelyből százmilliárdokat kaszál a gyógyszeripar. Ma az az orvos, aki koleszterinszint csökkentőt ír fel betegeinek, holnap szorongva fog azzal szembesülni, hány ember életét rövidítette meg tájékozatlanságával. A szívbetegséggel kapcsolatban annyi zavaros nonszensszel bombáznak bennünket, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Úgy tűnik, hogy minden újabb felvirradó nap egy újabb tanulmányt harangoznak be, ami tökéletesen megcáfolja az előzőt.
A Monsanto belső levelezése szerint már 1999-ben tudhattak a glifozát kockázatairólA Monsanto belső levelezése szerint már 1999-ben tudhattak a glifozát kockázatairól (atlatszo.hu)
Nagyon kellemetlen fejleményekkel jár a világ vezető biotechnológiai cége, a Monsanto számára egy kaliforniai bíróságon zajló per: az amerikai vállalat számos belső dokumentumát volt kénytelen nyilvánosságra hozni. Ezekből nemcsak az derül ki, hogy a hírhedt vegyszergyártónak kvázi "beépített embere" lehetett az amerikai környezetvédelmi hatóságnál, hanem az is, hogy már 1999-ben is tudományos bizonyítékok álltak rendelkezésére slágerterméke, a Roundup súlyos toxikus kockázatairól. Ráadásul mindez épp akkor lát napvilágot, amikor egy újabb európai ügynökség ad zöld utat a világ legelterjedtebb gyomirtója kétes hírnevű hatóanyagának, a glifozátnak.
A világ leggyűlöltebb ételei: génmódosított élelmiszerekA világ leggyűlöltebb ételei: génmódosított élelmiszerek (444.hu)
Csak 1999 és 2000 között az Egyesült Államokban több mint 16 súlyos bűncselekményt követtek el a génmódosított élelmiszerek ellenzői. Laboratóriumokba és farmokra törtek be, autókat, tudományos eszközöket tettek tönkre, és persze elpusztították, felgyújtották a GM növényeket. Az elmúlt pár évben is sokszor előfordult, hogy emberek kifejezetten erőszakosan tiltakoznak az általuk veszélyesnek gondolt kutatások, és növények ellen. Itt nem ízlésről van szó. A GMO sok ellenzője szerint világméretű károkat okozhat az ilyen növények elterjedése. A támogatók is hasonló léptékben gondolkodnak, csak szerintük éppen hogy a világ gondjainak egy részére kínálhat jó megoldást a GMO.