Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 6., csütörtök

15.496 - Rogán: A céljaink részben egyeznek az IMF-ével 2012. szeptember 5., 08:43 MTI-mno-fidesz.hu


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Rogán: A céljaink részben egyeznek az IMF-ével
2012. szeptember 5., 08:43 MTI-mno-fidesz.hu
   
Rogán Antal álkonfliktusnak tartja a választói feliratkozásról kibontakozó vitát, a készülő törvényről szerinte viszont mindenképpen ki kell kérni az Alkotmánybíróság előzetes véleményét. A jövő évi költségvetést az IMF-tárgyalások miatt várhatóan módosítani kell - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint az év vége előtt megkötik a megállapodást a valutaalappal. A szerdán kezdődő sárvári kihelyezett frakcióülésről elmondta, az IMF-tárgyalások mellett tájékoztatást várnak Orbán Viktortól arról is, hogy mennyire volt eredményes a kormány devizahitelesek megsegítésére indított intézkedéscsomagja.

A politikus arról is beszélt, hogy álkonfliktusnak tartja a választói feliratkozásról kibontakozó vitát.

   
Kijelentette: a jövő évi költségvetést az IMF-tárgyalások miatt várhatóan módosítani kell. A céljaink részben egyeznek az IMF-ével, hiszen mi is csökkenteni akarjuk az államadósságot és alacsonyan tartani a hiányt. A vita az eszközökben lesz. Ha ezekben meg tudunk egyezni az IMF-fel, akkor lesz jó megálapodás, ha nem erősebb vita várható a feltételekről - mondta a napilapnak Rogán, aki szerint az év vége előtt megkötik a megállapodást a valutaalappal.
   
A sárvári kihelyezett frakcióülésről elmondta: az IMF-tárgyalások mellett tájékoztatást várnak Orbán Viktortól arról is, hogy mennyire volt eredményes a kormány devizahitelesek megsegítésére indított intézkedéscsomagja.

A jövő évi költségvetés várható módosításával kapcsolatban a frakcióvezető úgy fogalmazott: "Abban, hogy jövőre gazdasági növekedés lesz, még a legpesszimistább jóslatok is egyetértenek. Az IMF, az Európai Bizottság szakértői és ezzel számolnak. A kérdés az, hogy mekkora lesz ennek mértéke." Mint mondta, ebben a témában volt alapvető vita az IMF és a kormány között. A kérdést érintően Rogán Antal azt mondta, ha meg tudják valósítani a munkahelyvédelmi akciótervet, ha a félszuperbruttó eltörlésével kint tudnak hagyni forrást a gazdaságban, akkor lesz olyan keresleti hatás és könnyebbség a vállalkozói oldalon, amely hozzá tud járulni a növekedéshez. Hozzátette, ha ezeket nem teszik meg és ráadásul az IMF ezen túl radikális kiadáscsökkentést vár a kormánytól, akkor nem biztos abban, hogy beindul a gazdaság.


A frakcióvezető beszélt arról is, álkonfliktusnak tartja a választói feliratkozásról kibontakozó vitát; a választási eljárásról szóló készülő törvényről szerinte viszont mindenképpen ki kell kérni az Alkotmánybíróság előzetes véleményét, szükség van előzetes normakontrollra.


kapcsolódó

   Rogán: Munkaintenzív gazdaságpolitikát kell folytatni + képek
   "Én látom azokat a közös pontokat, amelyek alapján haladni tudunk"
   A munkahelyvédelmi terv a foglalkoztatás bővülését is segítheti
   Az akcióterv célja a foglalkoztatás bővítése
   "A balliberálisok duplájára növelték a munkanélküliek számát" + videó
   Orbán: A tárgyalások jól haladnak