Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 11., kedd

15.524 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Továbbra is lehet jelentkezni a kormányablak ügyintéző képzésre

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2012. szeptember 10. 13:27
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-09-10
Kiadványt és szakmai konferenciát rendez a KIM októberben. Az új Büntető Törvénykönyv alkalmazására való felkészüléshez egy az új kódexet magyarázó, a gyakorló jogászok munkáját segítő szakmai kommentár elkészítésére tett javaslatot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A KIM heti hírlevelében arról is olvashatnak, hogy még lehet jelentkezni a kormányablak ügyintéző képzésre.
Továbbra is lehet jelentkezni a kormányablak ügyintéző képzésre

Szeptember 15-éig meghosszabbították a jelentkezési határidőt, így még mindig él a lehetőség minden közszolgálatban dolgozó számára, hogy részt vegyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megyeszékhelyeken ősszel induló képzésén.

KIM: a hivatalos azeri levél alapos garanciának volt tekinthető

Azerbajdzsán igazságügyi minisztériuma korábban arról tájékoztatta a magyar szaktárcát, hogy nem alakítja át az örmény katonatársát meggyilkoló Ramil Sahib Safarov ítéletét, hanem annak végrehajtását közvetlenül folytatja; a hivatalos azeri levél tartalma pedig alapos garanciának volt tekinthető – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI-vel, a Demokratikus Koalíció (DK) sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Információbiztonság és Kibervédelem (ISCD) konferencia

A KIM háttérintézményeként működő Nemzeti Biztonsági Felügyelet szeptember 3-4-én rendezte meg a második Információbiztonság és Kibervédelem (ISCD) konferenciát, amely egyik felvezető szakmai rendezvénye az idén októberi Budapesti Kibertér Konferenciának. (Közlemény)

Miniszteri biztos az Erzsébet-program élén

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Guller Zoltánt nevezte ki az Erzsébet-program végrehajtásának kormányzati összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátására. A miniszteri biztos feladata az Erzsébet-programról szóló törvényben foglaltak végrehajtásának összehangolása és javaslatok megfogalmazása az Erzsébet-program további fejlesztésére. Közlemény.

Felkészülés az új Büntető Törvénykönyvre

Kiadványt és szakmai konferenciát rendez a KIM októberben. Az új Büntető Törvénykönyv alkalmazására való felkészüléshez egy az új kódexet magyarázó, a gyakorló jogászok munkáját segítő szakmai kommentár elkészítésére tett javaslatot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Polt Péter legfőbb ügyésznek, mellyel a legfőbb ügyész egyetértett. Közlemény.

Egyszerűsödik a kisajátítási eljárás

Egyszerűbbek, gyorsabbak, olcsóbbak és ügyfélbarátabbak lesznek a jövőben a kisajátítások. A kormány nevében a közigazgatási és igazságügyi miniszter az Országgyűlés elé terjeszti a kisajátításról szóló törvény módosítását, amely egyszerűsíti a közérdekű beruházások megvalósításához szükséges eljárásokat a Magyary Zoltán Közigazgatási-fejlesztési Program Egyszerűsítési Programjával összhangban. Közlemény.

Aknaszlatinán tartották a kárpátaljai magyar iskolák tanévnyitóját

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) szervezésében vasárnap Aknaszlatinán, a Bolyai János Középiskolában tartották a kárpátaljai magyar iskolák ünnepélyes tanévnyitóját, amelyen részt vett Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki átadta az első óvodai módszertani csomagokat.