Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. szeptember 11., kedd

15.525 - Honvédelmi Minisztérium > Együtt járjuk a jövőbe vezető utat


Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. szeptember 10. 15:12
Tárgy: A HM hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM heti hírlevele 2012-09-10
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyben megtalálja a korábbi időszak legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.



„Tökéletes ember nincs, csak tökéletes emberi szándék”

(Robin Hood)


Tartalmas hetet kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Utasszállító repülőgépet fogtak el Gripenek a magyar légtérben

Sikeresen „elfogott" egy Törökországból érkező, Boeing 738-as (738-800) típusú utasszállító repülőgépet szeptember 6-án, csütörtök délután a Kecskemétről felszálló két Gripen vadászgép.

Kitüntetést kapott Benkő Tibor vezérezredes az Egyesült Államok védelmi miniszterétől

A „Legion of Merit" elnevezésű, magas rangú amerikai kitüntetés parancsnoki fokozatát kapta meg dr. Benkő Tibor, Honvéd Vezérkar főnök az Egyesült Államok védelmi miniszterétől. A kitüntetést az Egyesült Államok európai szárazföldi parancsnoka adta át a vezérezredesnek Németországban.

Hatékonyabb hozzájárulás Afganisztán önállóvá válásához

Eljött az idő, hogy Afganisztán népei kezükbe vegyék a sorsukat. Ennek érdekében átalakítjuk a missziót is: a hangsúly a tanácsadáson, mentoráláson, felkészítésen lesz- hangsúlyozta Hende Csaba. A honvédelmi miniszter az Afganisztánba induló katonák búcsúztatásán vett részt Székesfehérváron szeptember 3-án.

Együtt járjuk a jövőbe vezető utat

A debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskolában szeptemberben kezdődő új katonai képzéssel elindul a honvédelmi nevelés programja - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a városi tanévnyitó ünnepségen augusztus31-én a hajdúsági megyeszékhelyen.






.