Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 17., kedd

19.918 - Vlagyimir Putyin orosz elnök limuzinja a Fiumei úton > 2015. február 17., 16:34

Vlagyimir Putyin orosz elnök limuzinja a Fiumei úton

2015. február 17., 16:34

Vlagyimir Putyin orosz elnök kormánya elsőnek rendelt a 2008-ban kifejlesztett extrabiztonságos Mercedesből.
Az autó kívülről teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos limuzin, a tulajdonságai alapján inkább egy harckocsihoz kellene hasonlítanunk.
Hossza közel 6,5 méter, a tömege 5,8 tonna, amíg egy hagyományos limuzin 2 tonna.
A különbség természetesen a páncélzat, valamint a nehéz és vastag, speciális  golyóálló üvegek miatt adódik.
Az autó az egyik legkomolyabb védelmi szintet kapta, amit VR7 kóddal jelölnek – ellenáll a géppuskáknak, a gránátoknak, sőt még azt is kibírja, ha aknára fut, vagy kilövik a gumijait.
Vegyitámadás ellen a kocsi hermetikusan lezárható, és ilyenkor saját oxigéntartály biztosítja a friss levegőt.
Külső tűzoltórendszerrel is ellátták a Pullman Guardot, így a merénylőknek a kocsi felgyújtásával sem érdemes próbálkozniuk.
putyin-elnoki-limuzinA keréktárcsákról nem leváló rögzítési rendszernek és a speciális gumiknak köszönhetően a jármű bármilyen defekt esetén is irányítható marad, és még szét lőtt gumikkal is képes 200 kilométert megtenni, maximum 80 km/órás sebességgel.
A motorháztető alatt egy 5,5 literes V12-es biturbós motorelefántot találunk 517 lovas teljesítménnyel és 830 Nm-es nyomatékkal. A nagy súlynak megfelelően a felfüggesztést és a fékeket is megerősítették, a sofőrök pedig arra vannak kiképezve, hogy támadás esetén kimenekítsék az utast a veszélyes helyzetből, segítséget kérjenek, és minél hamarabb biztonságos helyre navigálják az autót.

A kényelmi berendezések terén természetesen a maximumot nyújtja a Mercedes, így legfeljebb a masszírozós bőrüléseket (lábtartókkal), a minibárt és a beépített tévét, valamint számítógépet érdemes kiemelni, írja a TASS.

VR7-es 380 millió forintba kerül.

magyartudat.com