Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 18., szerda

19.926 - PUTYIN MIATT BUDAPESTRE FIGYEL A VILÁG > ​KÁRPÁTHÍR — 2015-02-17


PUTYIN MIATT BUDAPESTRE FIGYEL A VILÁG


Két órán át tárgyalt négyszemközt a Parlamentben Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor. Szóba kerülhetett a gázszállítási szerződés és Paks II. is. Aláírtak több megállapodást és a nemzetközi sajtótájékoztató előtt együtt vacsoráznak.

Magyarország és Oroszország megerősítette a gazdasági együttműködést, ezek a magyar érdekeket szolgálják – mondja a miniszterelnök. Magyarországnak szüksége van Ororszországra, fontos, hogy nyitva legyen a magyar export előtt, és az is fontos, hogy jó áron kapjunk gázt. A két állam közötti kapcsolatok a kölcsönös tiszteleten nyugszanak, törekedni fogunk a jó viszony kialakítására – utóbbi egész Európa érdeke. Minél előbb ésszerűen kell rendezni az EU–orosz-viszonyt. Oroszország kirekesztése Európából nem ésszerű dolog, a békés rendezéről „tárgyalni, tárgyalni és tárgyalni kell". A minszki megállapodás jó kiinduló alap. Európa egységét nem kell félteni Magyarországtól, de fontos, hogy mindenki a békére törekedjen.

Ukrajna kapcsán hazánk a béke pártján áll, reméljük, hogy tartós lesz a tűzszünet, ráadásul nekünk „200 ezer érvünk van" a békére.

orbanvsPutin