Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 20., péntek

19.953 - Az Igazságügyi Minisztérium > ​2015-ben véget ér a devizahitelek korszaka


Feladó: Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2015. február 20. 19:19
Tárgy: Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele 2015-02-20
A kormány célja a hatékony polgári perrendtartás

A kormány célja a hatékony és korszerű polgári perrendtartás létrehozása – jelentette ki Trócsányi László miniszter a jogszabály koncepcióját bemutató konferencián 2015. február 20-án Szegeden.

Mikortól érezhető a devizahitelek forintosításának hatása?

Répássy Róbert parlamenti államtitkár Hadházy Sándor (Fidesz) képviselő kérdésére válaszolt az Országgyűlés 2015. február 20-i ülésnapján.

Módosította a parlament a fogyasztói kölcsönszerződésekkel összefüggő törvényeket

Trócsányi László miniszter előterjesztése alapján az Országgyűlés 2015. február 20-i ülésnapján 148 igen szavazattal, ellenvoks nélkül és 4 tartózkodás mellett hagyta jóvá a fogyasztói kölcsönszerződésekkel összefüggő törvények módosítását.

​​
2015-ben véget ér a devizahitelek korszaka

Répássy Róbert parlamenti államtitkár az Országgyűlés 2015. február 20-i ülésnapján Rogán Antal felszólalására reagált.

Magyarország kész az értelmes párbeszédre, de az alaptalan vádaskodást visszautasítja

Magyarország kormánya értetlenül áll a Human Rights Watch 2015. február 18-án közzétett jelentésében megfogalmazott vádaskodások előtt. Hazánk kész bármely nemzetközi partnerrel az értelmes párbeszédre, de az alá nem támasztott megállapítások ítéletként történő beállítását határozottan visszautasítja.

A devizahiteles ügyekben megszűnt a törvényalkotási szükséghelyzet

A múlt évben elfogadott négy devizahiteles törvény után már csak kisebb, technikai jellegű jogalkotási feladatok lehetnek ebben a témakörben – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az InfoRádió 2015. február 18-án sugárzott Aréna című műsorában.

A képmás hatékony védelmét szolgálja a törvénymódosítás

A képmáshoz és a hangfelvételekhez fűződő jogok hatékony védelmét szolgálja a polgári perrendtartásról szóló jogszabály módosítása, amely gyorsabb, és kétszintű eljárást biztosít a visszaélések esetén – mondta ismertetésében Répássy Róbert 2015. február 18-án az Országgyűlésben.

Répássy Róbert a fogyasztói kölcsönszerződésekkel összefüggő törvény módosításáról

Az alkalmazás megkönnyítésével, az elszámolás zökkenőmentességével indokolta az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára a fogyasztói kölcsönszerződésekkel összefüggő törvény módosítását 2015. február 18-án az Országgyűlésben.

Bejelentési kötelezettséget írnának elő a büntetőeljárás alatt álló közalkalmazottaknak

Répássy Róbert igazságügyi államtitkár 2015. február 16-án mutatta be az Országgyűlésben a kormánynak azt a törvénymódosító javaslatát, amely egyértelműen előírná, hogy a közalkalmazottaknak tájékoztatniuk kell munkáltatójukat, ha büntetőeljárás indul ellenük.

Lezárult a kamarai vizsgálat

Befejeződött a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara átvilágításának feltáró szakasza – írja a Magyar Nemzet 2015. február 17-i, keddi számában.

Újra kell gondolni a menekültügyi szabályozást

Mindenképpen újra kell gondolni a menekültügyi szabályozást, mert a vonatkozó törvény nem orvosolja az Európában most felvetődött problémákat – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az Origónak adott, 2015. február 16-án megjelent interjújában.