Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 26., csütörtök

20.003 - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > ​Megjelent a társasház-felújítási alprogram pályázati útmutatója


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2015. február 26. 19:07
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2015-02-26
Még rugalmasabb feltételek a háztartási nagygép-csere programban

A nemzeti fejlesztési miniszter január végi döntése alapján 15 812 pályázó vehette kézhez az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere pályázatának támogatói okiratát. Néhány esetben a vissza nem térítendő támogatás felhasználását akadályozza, hogy a kiválasztott berendezés Magyarországon már nem szerezhető be. A szakminisztérium a támogatói okiratok módosításával biztosít több időt a kedvezményezettek számára a hűtők, fagyasztók megvásárlásához.

Tovább bővülhet a kerékpárút-hálózat

A fejlesztési tárca tervei szerint a hazai kerékpárút-hálózat jelenleg kb. 4000 kilométeres hossza 2020-ra további 1000-1500 kilométerrel bővülhet majd – jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Még több idő jut nyílászárócserére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a támogatott projektek zavartalan, problémamentes megvalósítása és az elszámolás határidőn belüli benyújtása érdekében módosítja a beruházások befejezésének és a pénzügyi elszámolás határidejét.

Magyarország csatlakozik az Európai Űrügynökséghez

A mai megállapodással egy rendkívül értékes szövetséget erősítünk meg és emelünk új szintre, hiszen az űrtevékenységen alapuló tudományos és technológiai fejlődés Magyarországon is az értékteremtés egyik legfontosabb húzóerejévé válhat az elkövetkező évtizedekben – jelentette ki Kara Ákos.

​​
Megjelent a társasház-felújítási alprogram pályázati útmutatója

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. január 7-én jelentette be, hogy az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramjának elindítását tervezi, egyúttal nyilvánosságra hozta a pályázati feltételekről szóló tájékoztatót.

A kormány távlatosan gondolkodik munkahelyteremtő politikájában

A kormányt távlatos gondolkodás jellemzi munkahelyteremtő gazdaságpolitikájában - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhalászban.

Megtéríti az állam a vörösiszap-katasztrófa okozta nem vagyoni károkat

A kormány döntése szerint az állam pénzbeli segítséget nyújt a vörösiszap-katasztrófa magánszemély károsultjai javára nem vagyoni káruk megtérülése érdekében.