Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. július 25., péntek

1.046 - Sajtótájékoztató 2008. július 30-án - Magyarok VII. Viágkongresszusa - előzetes

Von: "Halász József dr." [mailto:hjozsef@pannoniatv.hu]
Gesendet: péntek, 2008. július 25. 22:03
An: Kutasi József
Betreff: Sajtótájékoztató 2008. július 30-án - Magyarok VII. Viágkongresszusa - előzetes

 

Meghívó

 

Négy nemzetstratégiai konferencia

           

A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) képviseletében Patrubány Miklós elnök és az Európai Szabad Szövetség (EFA) képviselője, Nelly Maes elnök asszony megállapodást írtak alá a Magyarok VII. Világkongresszusa keretében sorra kerülő konferencia megtartására. Ennek témája az Európai Unióban élő, államiság nélküli népek önkormányzati törekvéseinek felmutatása és összegzése. A konferencia címe: Államiság nélküli nemzetek és népek az Európai Unióban. Fő előadói skót, velszi, baszk, katalán, korzikai, flamand, székely népek képviselői lesznek.

Ez lesz a négy nemzetstratégiai konferencia egyike a 2008. augusztus 16-20. között megrendezendő Magyarok VII. Világkongresszusa idején. A konferenciák között szerepel még Magyarország XXI. századi, különösen a II. világháború utáni kifosztása; Trianon újraértékelése; A Szent Korona és a magyar alkotmány.

A 2008. július 30-i sajtótájékoztatón részt vesznek a konferenciák jeles előadói közül Dr. Drábik János, Dr. Halász József, Botos László (aki a Magyarságtudományi tanulmányok című könyv főszerkesztője) és Patrubány Miklós.

Egy különleges eseményről, a Magyar-madjar találkozóról, a szervezőbizottság elnöke, Vukics Ferenc tájékoztat.

Amint arról már értesülhettek, a világ magyarságának 1929-es tanácskozása óta a Magyarok Világkongresszusa a legátfogóbb legitimitású magyar köztestület, amelyen a küldöttek révén a világ minden magyar közössége képviselethez jut.

Az MVSZ 70. születésnapja jegyében sokkal gazdagabb programokkal, s nemcsak budapesti helyszínekkel emlékezik a szövetség az alapítására. Ezekről is örömmel tájékoztatunk.

 

Időpont:         2008. július 30., szerda, 11.00 óra

 

           Helyszín:        MVSZ - Magyarok Háza, Csontváry terem

           1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.

 

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit!

           

Budapest, 2008. július 25.                                                      Vennes Aranka

06 30 670 53 26

      MVSZ Sajtószolgálat

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------