Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. július 30., szerda

1.079 - Dr. Gyarmati Péter: Demokráciának kellene lennie itt, vagy mi a szösz? Király kell, császár? Első Orbán, a viktor? És mit szólna mondjuk Szabó 13. Jánoshoz, vagy Tóth 42. Istvánhoz...

Von: dr. peter gyarmati [mailto:gyarmati@gyarmati.dr.hu]
Gesendet: Mittwoch, 30. Juli 2008 11:48
An: Kutasi József;
Betreff: Ki ez az Orbán Viktor?

 

Kedves Tóth Anikó!

 

Tudom engem nem szólított meg a 'ki legyen az ország vezetője' ügyben, azért talán megengedi, hogy hozzászóljak.

 

Az egyik magyarázatot azt hiszem megkapta Halász Józseftől, nevezetesen a választás arra való, hogy KIVÁLASSZA a képviselőket, azokat, akiket a választók ALKALMASnak találnak!

 

Például Ön Orbán Viktort választotta, mások mást! Honnan vette, hogy Ő alkalmas lesz? Egyáltalán alkalmas volt és alkalmas-e most? Honnan tudja, hogy megváltó lesz?

 

Én például Önre szavaznék! Legyen Ön a miniszterelnök, vagy más állami funkciós! Ehhez mit szól?

Mélyedjen el önmagában és azután kérdezze meg önmagát, hogy ki legyen a magyar fő isten, vagy mi! Azt a kérdést is tegye fel, hogy mennyire fontos ez!

 

Másik gondolat: demokrácia van, vagy királyválasztás lesz?

Egy ország vezetését, csak úgy tudja elképzelni, hogy fog egy "szimpi" pasit, vagy nőt(!) és az élre teszi! Az majd megold mindent! IGEN? Ugye NEM! Hát akkor?

Demokráciának kellene lennie itt, vagy mi a szösz? Király kell, császár?  Első Orbán, a viktor? És mit szólna mondjuk Szabó 13. Jánoshoz, vagy Tóth 42. Istvánhoz, ahogy azelőtt számozták az egyforma nevüeket az azonos intézményben? Király kell uralkodó? Akkor nem mindegy kinek a ... nyaldossa? Darab-darab!

 

Kellemes uralkodóválasztást kívánok és nem akartam megsérteni sem Önt, sem senki mást, de ezt a kérdést feszegetik és ennek tisztánlátása most irtózatosan fontos. NEM A KISEBB SZART AKARJUK VÁLASZTANI!

Pucoljuk ki egyszer végre a küblit, ami a mi Magyarországunk!

 

Tisztelettel

Dr. Gyarmati Péter

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Anikó Tóth írta:

Kedves Halász József!

Én nem vagyok egy begyepesedett Orbán imádó, de nem válaszolt a kérdésemre: kit képzelnek el Önök Magyarország vezetőjének, kit ajánlanak Önök, kire szavazzak majd a két év múlvai választásokon, vagy ha holnap lenne a választás?

Ezt őszintén kérdezem, nem cinikusan, hanem teljesen őszintén.

Köszönöm válaszát előre is.

Tné Anikó

"Halász József dr." <hjozsef@pannoniatv.hu> írta, 2008.07.29.:

Kedves Tóthné Anikó!

Igaza van! Orbán Viktor példát mutatott abból, hogy mi a magyar egység, mi a magyar összefogás! Olyan egységre lépett Gyurcsánnyal, Kókával, a Lisszaboni Szerződés (előtte az EU Alkotmány) megerősítésekor, mint a huzat! Az sem zavarta, hogy nem tudja, mit ír alá. Részletkérdésekkel nem bajlódik, ha a nemzeti egységről van szó!
Sőt, már korábban is megmutatta, milyen a jó csapatjátékos! Kormánya elfogadta a termőföld idegenek kezébe átjátszását lehetővé tevő nemzetközi szerződését (a termőföld a tőke része) és Medgyessynek aláírás-készen adta át a kvótát elfogadó jegyzőkönyvet.

Na, ne bolondozzunk, emberek! Vegye mindenki észre, hogy Orbán Viktor és a FIDESZ éppúgy liberális (igaz "mérsékelten"), mint Gyurcsány, Fodor, Kóka, vagy Dávid Ibolya. Tehát éppúgy nem várható el tőle a jelenlegi szenvedhetetlen iga levetése, mint a többi parlamenti párt vezetőjétől.

Van különbség Orbán és Gyurcsány között? Természetesen. Igaz, hogy az EU csatlakozással mindketten jóváhagyták a magyarságra hozott halálos ítéletet, de amikor Gyurcsány elkezdte az ítélet végrehajtását, akkor Orbán keményen tiltakozott: "Te Fletó, kidörzsöli a nyakakat a kötél! A bárd meg nincs minden tranzakció után megélezve!"

Óriási a különbség!

Tudom, hogy a megrögzött Orbán-nagynénik és a-nagybácsik gyalázatnak tartják, amit írtam, mert szemellenzőjükkel csak balt és jobbat látnak, nem akarják akkor sem észrevenni a nyilvánvalót, amikor kiveri a szemüket.

Kedves Szibilla!

Köszönöm az írásodat. Remélem, ugyanígy "oldalaktól nem fertőzve" dolgozol továbbra is, mert nincs bal- és jobboldal, csak magyar érdek, amivel szemben áll az idegen érdek, amit a diktátorok kengyeltartó helytartóságának magyarul beszélő tagjai képviselnek a magyarsággal szemben.

Szeretettel, Halász József

Anikó Tóth írta:

Kedves Mindenki!

Egyszerű és rövid véleményem az, hogy varga szibilla irománya a széthúzást erősíti akkor, amikor éppen össze kellene fognunk a jobboldalon. Tragédiánk, hogy nem tudunk összefogni, és ezt használják ki a komcsik. Önirónikusan azt is mondhatnám, hogy megérdemeljük sorsunkat. Tény hogy többen vagyunk a jobb oldalon, mégsem tudjuk leváltani, elkergetni a posztkommunista gyurcsány-bandát. Köszönhető ez az ilyen varga szibilláknak is, aki egyébként lehet, hogy egy komcsi ügynök, különben józan ésszel nem írna és terjesztene ilyen ostobaságokat. Röhögnek a komcsik a markukba, hogy mi ilyen marhák vagyunk. Ha nem tudunk összefogni, ezek megint megnyerik a választásokat. Az én véleményem, hogy Orbán Viktor egy tisztességes politikus, becsületes ember és kiváló családapa. Ha ő lenne a miniszterelnökünk, ma nem tartanánk ott ahol, a teljes anyagi, erkölcsi, demográfiai, gazdasági stb mélyponton! Tessék csak összehasonlítani a polgári kormány alatti mutatókat és a mostaniakat és egyértelmű a kép. Csak a sok szegény, média által elbutított, elvakított konzum idióta embertársunk nem látja a helyzetet. Aki Orbán Viktort gyalázza az ostoba hülye, és nem érti meg, hogy Orbán Viktornak is kompromisszumokat kell kötnie a "nagyhatalmakkal", máshogy nem megy, és úgy kel védenie nemzeti érdekeinket. Az úgynevezett "radikális jobboldal" kit tud felmutatni Orbán Viktor alternatívájaként, kérdezem, kit tud felmutatni? Varga szibilla kit szeretne látni ma Magyarország vezetőjeként, olyan politikusként aki ki tudja vezetni országunkat a mélységes válságból?

Kíváncsian várom a választ.

Tisztelettel:

dr Tóthné, Anikó

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------