Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. február 1., vasárnap

1.757 - MVSZ Sajtószolgálat: A nemzeti vagyonról és a magyar állampolgárságról - petíció az Alkotmánybírósághoz!

Von: MVSZ Sajtószolgálat
Gesendet: vasárnap, 2009. február 1. 11:57
An: Kutasi József
Betreff: A nemzeti vagyonról és a magyar állampolgárságról - petíció az Alkotmánybírósághoz

 

A 2009. január 30-i tüntetés résztvevői petíciót adtak át az Alkotmánybíróságnak. A petíció, amelyet most nyilvánosságra hozunk, a kormánynak a nemzeti vagyon feletti korlátlan rendelkezési lehetőségét, valamint a magyar állampolgárság visszaadását érinti.

 

Budapest, 2009. február 1.

 

MVSZ Sajtószolgálat

 

 

 

Dr. Paczolay Péter úr

az Alkotmánybíróság elnöke részére

 

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

Az Alkotmány 10.§ (1) bekezdése szerint az állam tulajdona nemzeti vagyon. Azzal kizárólag olyan szervezetek rendelkezhetnek, amelyek az egész népet képviselik.

 

A hatályos, az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény (Vtv.) értelmében a nemzeti vagyon feletti korlátlan rendelkezési lehetőség közvetve a kormányt, illetve a parlament egyszerű többségét illeti, holott az állami szervezetrendszerben végrehajtó szerepet betöltő kormány, s az egyszerű parlamenti többség – az általa erkölcsileg és gazdaságilag tönkretett országunkban, a népszerűségében mélypontra süllyedt, de hatalmon maradt párt vezetőjének elvi irányítása alatt – nem képviselheti az egész nemzetet.

A nemzet vagyonának jelentős része eltűnt, az államkasszába befolyt privatizációs bevételek eltűntek az államháztartási hiány feneketlen katlanában. Ugyanakkor az Állami Számvevőszék elemzéseiből megállapítható, hogy a nemzeti vagyonból több ezer milliárdnyi került ingyenesen vagy nyomott áron magánzsebekbe a privatizáció során. Naponta kerülnek nyilvánosságra bűncselekményre utaló adatok a közvagyon magánosítása körében. A kormány legújabb jelentéséből pedig kitűnik, hogy a privatizáció költségei elérték a bevételek felét. Az Európai Unióval kötött hitel-megállapodás a hiteltörlesztés elmaradása esetére a teljes megmaradt nemzeti vagyont biztosítékként kezeli. A kormány intézkedései következtében az államadósság 2002 óta több mint a duplájára nőtt, s a következő évtizedekre – meggondolatlan hitelfelvételeivel – a kormány leblokkolta a leendő hatalmi szervezetek mozgásterét. A kormány ámokfutása visszafordíthatatlan folyamatot eredményezett a nemzeti vagyon eltékozlásával, amely tény az ország teljes eladósodásához, a nemzet elszegényedéséhez és ellehetetlenüléséhez vezetett.

 

A nemzet tagjainak pedig nincs közvetlen beleszólási lehetősége vagyona sorsába, a vagyonnak a jövő nemzedék számára történő megőrzésébe.

 

A nemzet vagyonának sorsáért aggódó állampolgárok számára utolsó lehetőségként a Vtv. egyes rendelkezéseinek és egészének alkotmányellenessége megállapítása iránti, 2007 októberében benyújtott alkotmánybírósági beadvány szolgál, amelyet az Alkotmánybíróság 1238/B/2007. szám alatt vett nyilvántartásba.

 

Kérjük, hogy a beadványt az Alkotmánybíróság soron kívül bírálja el azért, hogy a nemzet számára kedvező döntése esetén még megmenthető legyen a megmaradt nemzeti vagyon, s hogy az ne a kormány vagyont herdáló intézkedéseinek napi céljait, hanem a nemzet javát, s a jövendő nemzedék érdekeit szolgálhassa.

 

Kérjük továbbá, hogy az Alkotmánybíróság – a jogállamiság minimális követelményének megfelelve – haladéktalanul adjon zöld fényt a Magyarok Világszövetsége által 2007. március 5-én második alkalommal előterjesztett, a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadását célzó országos ügydöntő népszavazásra vonatkozó kezdeményezésnek. Az Alkotmánybíróságot a gyors döntésre a népszavazási ügyekben soron kívüliséget előíró törvény, a pozitív elbírálásra a 2004-ben két ízben is, kétharmados többséggel meghozott saját határozatai kötelezik.

 

Budapest 2009. január 30.

 

A nemzet jövőjéért aggódó állampolgárok

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------