Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. június 7., hétfő

5.856 - Orbán Viktor és családja az eskütétel után!

Von: Péteri Attila Árpád

Gesendet: szerda, 2010. június 2. 21:50
An: Kutasi József
Betreff: Orbán Viktor és családja az eskütétel után!

 

Magyarországnak ma olyan miniszterelnöke van, aki a miniszterelnöki eskütételre úgy megy, hogy előtte családjával együtt imádkozik, és Isten áldását fogadja egy parlamenti szobában.

Nem tudom, hogy mikor imádkozott együtt így utoljára egy család a magyar Parlamentben. Ezt nem mertem volna remélni, de szerintem az a dédnagyanyám sem, aki évtizedeken keresztül imádkozott azért, hogy végre kimenjenek az oroszok, és ez a nemzet szabad lehessen.

 

Az efezusi levélből tudjuk, hogy  van, aki „mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük, vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint”. Annak is örülök, hogy a kormányprogram vitáját lezáró miniszterelnök-jelölti válasz, közvetlenül a miniszterelnöki eskütételt megelőzve azzal zárult, hogy „Soli Deo Glória – egyedül Istené a dicsőség”.

 

És annak is örülök, hogy a pártelnökök és a frakcióvezetők gratulációját fogadva a miniszterelnök kezet csókolt ellenfelének, Lendvai Ildikónak. Azt gondolom jó úton vagyunk afelé, hogy rendbe kerülhessenek dolgaink.

 

De meg vagyok győződve arról is, hogy ezt az „erők és hatalmasságok” másik oldala nem fogja válasz nélkül hagyni, és irtózatos nehéz időszak elé is nézünk. Ezért mi sem tehetünk mást, minthogy imádkozzunk, és úgy dolgozzunk.

 

Győri Tamás