Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. június 8., kedd

5.864 - AZ ERDÉLYORSZÁG AZ ÉN HAZÁM VILÁGTALÁLKOZÓ!

AZ ERDÉLYORSZÁG AZ ÉN HAZÁM VILÁGTALÁLKOZÓ

SZERVEZŐBIZOTTSÁGA

 

SZERETETTEL   MEGHÍVJA ÖNT

 

A RENDEZVÉNY SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRA                                        

 

Helyszín: Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)

Időpont: 2010. június 16. (szerda), 11 óra.

 

     Idén ismét lobogni fog, immár negyedik alkalommal a Dunakanyar egyik csodás szegletében, a verőcei Csattogó-völgyben július 2-4. között az "Erdélyország az én hazám" elnevezésű nagyszabású rendezvény zászlaja.  A nagy figyelemmel várt háromnapos találkozó programjai felkeltették világszerte az érdeklődők kíváncsiságát, hisz a korábbi évekhez hasonlóan több száz szálláshely már elővételben elkelt, s mintegy tízezer látogatóra számítanak a rendezők.

     A fesztivál célja az Erdélyből elszármazottak, s azok leszármazottainak, illetve  Erdély „szerelmeseinek” a találkozója egy családias közegben, – éljenek bárhol is a nagyvilágban. A  több ezer idelátogató vendég az egész nap zajló,  közel 70 rendkívül gazdag programajánlat sokaságában megtalálja mindazt, ami kedvére való. A fesztivál több (fedett nagy és kis színpad, tematikus sátrak) helyszínen zajlik a hat hektáros völgyben, kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és idősebbeknek a  legnagyobb örömére, sok-sok bemutatóval, árusítással, különleges programokkal.

    A rendezvény  fővédnöke:  Böjte Csaba ferences rendi szerzetes atya, akinek az árva gyermekeket gondozó szolgálata megsegítésére, mind előzetesen a Panoráma Világklubban, mind pedig  a rendezvény ideje alatt jótékonysági gyűjtést rendezünk.

A rendezvénysorozat  lebonyolítója a  Budapesti Székely Kör Alapítvány, társszervezők:  a Báthory István Magyar Lengyel Kulturális Egyesület, és a  Magyarságszolgálati  Alapítvány. 

 

    Szeretettel várunk minden olyan médiumot, amely beszámol a rendezvény előkészületeiről, az eseményekről, tudósít az ott történtekről, hogy minél szélesebb körhöz jusson el az erdélyi világtalálkozó híre. Médiatámogatóink részére  a területen molinók, hirdetőtáblák is kihelyezhetők, valamint az www.erdelyhon.hu honlapunkon  bannereknek, logóknak is helyet adunk!

 

   A média munkatársainak belépőt és fotózási, illetve interjúkészítési lehetőséget, előzetes jelentkezés alapján, a június 16-i sajtótájékoztatón tudunk  biztosítani.

 

  A júniusi 16-i  sajtótájékoztató programjából:

 

- Ferencz Vilmos, a Budapesti Székely Kör elnökének tájékoztatója

- Gaál István főszervező ismertetője a rendezvényről

- Petrás Mária előadóművész, keramikus  - a fesztivál háziasszonya

- a Kikelet együttes műsorából

 

Médiafőnök:  dr. Tanka László főszerkesztő, a Magyarságszolgálati Alapítvány elnöke

 

A résztevők  a helyszínen átvehetik az erdélyi világtalálkozó, erre az alkalomra kiadott, színes, képes újságját, az Erdélyországot, valamint megismerkedhetnek az erdélyi konyha finomságaival, italaival.

 

                                                                                            Üdvözlettel

 

                                 Gaál István főszervező és   Böjte Csaba fővédnök

Jelentkezés:

Gaál István főszervező: 36-70-9469121, erdelyhon@yahoo.com

Tanka László médiafőnök: 36-20- 928-00-88, media.mix@chello.hu