Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. június 8., kedd

5.867 - Vasárnap koraeste (2010. június 6.) Toroczkai László Dúró Dórát fogadta egy kötetlen beszélgetésre a nemrég megnyílt Klub64 pincéjében

 

Von: Nemzeti Hirhalo
Gesendet: kedd, 2010. június 8. 10:14
An: Kutasi József
Betreff: Dóri mosolya a 64-ben

 

Dóri mosolya a 64-ben

Vasárnap koraeste Toroczkai László Dúró Dórát fogadta egy kötetlen beszélgetésre a nemrég megnyílt Klub64 pincéjében. Sajnálhatják - kevesen voltunk -, akik nem látták civilben ezt az elragadó tündért, aki nemcsak csinos, természetes, közvetlen, hanem okos, és minden hírközeg-sugalmazás ellenére, kemény hölgy; mellesleg elbűvölő humora is van. Mintha hazánk még legalább négy évig kitörölhetetlenül sipítozó banyája ellenében teremtették-varázsolták volna a Házba, nem is oly messzire tőle, hogy csupán légies látványával ellensúlyozza ezt az Ilja Ehrenburg-reinkarnációt: Öljetek! Dicső szovjet harcosok, öljetek! kiáltozásaival. Mint Dóra mesélte, e tipegő, vasorrú boszit az Országház folyosóján messzire elkerüli minden jóérzésű képviselő, csak Gaudi-Nagy köszön neki folyton-folyvást és következetesen: kezét-csókolom-cenzor-asszony-elvtárnő! - még nem kapott viszonozást. Lefestette valóra vált rémálmát is: a markotányosnő a folyosó egyik rejtett zugában gubbasztott magányában - épp nem volt mit árulni -, és hirtelen szembesült vele. Ketten voltak e Szörnyellával, kutyák meg sehol. Szili Katalin ült ily magányosan június 4-én. Még néhány év, és ez a látvány marad belőlük. Gaudi-Nagy csak jobbra tekint, és nem szól semmit. Ezekre már nincs szó. Menekülnek, mint Kun Béla a lopott aranyékszerekkel.

A jobbikosok, mint marslakók ülnek a patkó szűk karéjában - a Kárpát-medencében még mi vagyunk a Marsról jöttek -, jobbról az archaikus-, balról a neokommunisták együttes satujában, de e szorítást humorral oldják fel. Dóra, kezeivel aranyosan elmutogatta, hogy mikor Gaudi-Nagy felszólal, az összes könyvét, iratát az ő asztalára kénytelen pakolni, hogy elférjen, majd viszont. Közben tanulmányozza a Budaházy megjegyzéseivel kiegészített Jobbik-programot, melyet a váci börtönből kaptak tőle. Gyuri szelleme szétterül a Házban, egyelőre csak a keze írásában - a karikás ostor még a sutban.

Torótól, a bikaölőtől tudhattuk meg, hogy a 210 cm-es, vagabund-boxoló Gyuri-Gyula a parlamentből telefonon állandóan őt szidja, hogy miért neki kell ebben a kalodában ülnie, mert fizikailag nem fér el. Ha ez az örök-kamasz föláll a leghátsó sorban, a Fidesz kétharmada tíz százalékra zsugorodik. Telefonjait sorra elhagyja, ezért néha fideszesek telefonjait kéri kölcsön, megbolondítva-dekonspirálva az NBH-t - talán már ÁVH-t: miért hívja Torót egy fideszes? Már ők is? Hol van itt a Bilderberg-összetartás? A hírhedté vált "a folyosón megbeszéljük" megjegyzésének kiváltó okáról mindenki hallgat: az országmentők egyik képviselője, aki később személyesen letagadta neki, hogy ő volt a beszóló, folyamatosan "ülj már le, hülyegyerek" bekiabálásokkal zaklatta. Ezért lefejelés járt volna, nem folyosózás, de legalábbis kardpárbaj. Egy boxoló a tudásával-erejével nem élhet vissza a civil életben. Ezért eltiltás jár. Maradjon csak az ártatlan folyosó-megbeszélés.

Dúró Dóra azt is elpanaszolta, hogy az Országgyűlésben (egyszer Nemzetgyűlés is lesz) nincs szemetes kosár - 1945-től miért lenne, önmagukat csak nem dobják ki? -, ezért a jobbikosok kénytelenek hazavinni a már elhasznált papírjaikat. Nem úgy ám a kommunista csőcselék: a napi több kiló törvényjavaslat-papírkötegeiket meg büfé-szemetüket egyszerűen a földre söprik-hányják: térdig gázolva saját fekáliájukban. Ott, ahol mementóként gróf Tisza István merénylőjének golyónyomai még a lambériában látszanak.

A Jobbik a Fidesz lelkiismerete. Remélem, a jobbikosok mindig ilyen kamaszok maradnak. A humortalan ember veszélyes. Csak Dórától tudom: egyik napon, az ülés vége előtt egy órával, az LMP-s nagyasszony hazament. Egy jobbikos halkan beszólt neki: No, mi van? Szokni kell a munkát?

A Fideszt mindig azzal vádolták, hogy a Horthy-rendszert akarja restaurálni. Nem. Ők a Kádár-rendszert restaurálták.

Józsa Péter Pál