Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. július 1., csütörtök

5.935 - Kutasi József > Független Újságírók Szövetsége > 2010. június 30.

From: <noreply@fusz.hu>
Date: 2010/6/30
Subject: :: Független Újságírók Szövetsége ::

:: Független Újságírók Szövetsége ::

Ez történik a héten!

Dr. Drábik János:Miért van szükség a Független Újságírók Szövetségére?

-
2010-06-28

A magyar közéletnek szüksége van olyan független véleményformálásra, amely nem kötődik pártpolitikához, de elkötelezett a magyar nemzet, a magyar társadalom alapvető szükségletei, érdekei és értékei mellett. Szükség van olyan etikus nézőpontra, amely tiszteletben tartja az emberi jogokat, és következetesen síkra száll az olyan politikai szabadságjogok mellett, mint a minden szabad polgárt megillető sajtó- és szólásszabadság, valamint a gyülekezési és egyesülési szabadság.

Teljes cikk

Sarkadi Csaba: Álságos árvízi áldozat

-
2010-06-28

Hazánkban nem egy nagy árvíz pusztított, hanem sok apró. Nem a tavaszi olvadás okozta a katasztrófát... Félő, hogy ez a „nagy társadalmi összefogás” csak az önhitt, nagyvárosi gőgünket elégíti ki. Megnyugtat minket a tudat, áldozatot hoztunk...
Teljes cikk

Apostol voltam - Gondolataim a Szent László napi Jakab hegyi Szentkorona-szertartásról

-
2010-06-28

Szombat reggel a Jakab hegyen zuhogó eső fogadta a misztérium-játék 16 szentjének megtestesítőit, Papp Lajos szertartásvezetőt és a csaknem kéttucatnyi szervezőt. Amikor szertartásunkat főszervezőnk, Zalay Szabolcs ihlete alapján közvetlen a nyári napforduló, az évkör legfényesebb napja utáni Szent királyunk neve napjára tűztük ki, nem gondoltuk, hogy a természet az ősz, az elmúlás mezében fogad majd bennünket
Teljes cikk

Mozgalom a magyar nyelv használatáért

-
2010-06-28

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) és a várpalotai Trianon Múzeum mozgalmat hirdetett Jó napot kívánok! címmel. A mozgalom lényege az erdélyi őshonos magyarság bátorítása a magyar nyelv használatára.
Teljes cikk

Hamis jelentés Tatárszentgyörgyről

-
2010-06-28

Augusztusig vádemelési javaslat a romagyilkosságok ügyében

Egy lapunk birtokában lévő irat szerint az akkori egészségügyi kormányzat az igazságügyi szakfelügyelő számos szakmai hibát felsoroló szakvéleménye ellenére minősítette szakszerűnek annak az orvosnak a tevékenységét, aki 2009. február 22-én Tatárszentgyörgyön nem ismerte fel Csorba Róbert és ötéves kisfia holttestén a lőtt sérüléseket. Információink szerint a rendőrség augusztusig átadja a romák elleni támadássorozat nyomozati iratait a Pest Megyei Főügyészségnek.
Teljes cikk

Kórháziak gyűjtenek az árvízkárosultaknak

-
2010-06-28

A Fejér Megyei Szent György Kórház azonnali gyűjtést szervezett az árvízkárosultak megsegítésére. Elsődleges céljuk az volt, hogy Fejér megyében segítsenek, ezért az igari polgármesterrel, Bognár Jánossal vették fel a kapcsolatot, aki – felmérve az igényeket – egy adománykérő listát állított össze.
Teljes cikk

A Miskolci Nemzeti Színház nyáron is várja közönségét

-
2010-06-28

Az évad ugyan véget ért a teátrumban, de a munka nem áll meg, hiszen felhőtlen, könnyed, nyári estékhez illő szórakozást igyekszik nyújtani a város színháza a nézőknek minden évben a Nyári Színházban.
Teljes cikk

Fogjunk össze a magyarországi árvízkárosultakért!

-
2010-06-28

Május közepe óta súlyos áradásokkal küzdenek Magyarország több részén, a televízió által hozzánk is eljutnak a megrázó felvételek: összeomló házak, egész életük munkájának gyümölcsét elvesztő emberek. Magyar emberek, társaink, s ezt bebizonyították akkor is, amikor – alig pár esztendeje – az árvíz sújtotta Székelyföld segítségére siettek.
Teljes cikk

Nincs még végleges adat az agrárkárokról

-
2010-06-28

Csaknem négy és fél milliárd forint van az agrár kárenyhítési alapban, ennél azonban a kár jóval nagyobb. Pontos adatok csak később lesznek, így a kifizetések kérdése is akkor lesz aktuális - mondta Czerván György agrárügyekért felelős vidékfejlesztési államtitkár pénteken Pitvaroson, lakossági fórumon.
Teljes cikk

A rovásírásról forgatott a japán TV

-
2010-06-28

Az Aomori TV Magyarországról szóló műsorában a fő témák egyike nemzeti írásunk és annak jelenkori alkalmazása.

Teljes cikk

Száztíz éve született "A kis herceg" írója

-
2010-06-29

Antoine de Saint-Exupéry
francia író és pilóta
1900. június 29. — 1944. július 31.
"A mosollyal fizetni lehet. A mosollyal kárpótolni lehet. A mosollyal életet lehet adni. És van mosoly, melyért meghal az ember."
Teljes cikk

A lánctartozás feltételeinek megszüntetése nélkül nincs gazdasági kilábalás!

-
2010-06-29

Lesz-e perspektíva a lánctartozás áldozataivá vált vállalkozók előtt, vagy a „helyzetbe hozás” a tönkretettekre nem vonatkozik?
Teljes cikk

vitéz Somogyvári Gyula: Egy kidőlt fatörzs előtt

-
2010-06-29

Vénülő fűz az istenadta.
Úgy állt napfényben, zivatarban,
mint akinek már úgyis mindegy,
hogy könny pillangók keringnek
körötte, vagy a hópihék.
Számba se vette él-e még
Teljes cikk

Dutka Ákos: A Kárpátok dala

-
2010-06-29

Míg áll a Kárpát büszke gránitorma
s fiút fogannak rab magyar anyák,
tekintsetek az örök csillagokra
s daloljátok a Kárpátok dalát:
e bérc örök, s a rabló bűn múlandó,
gránithatárt itt istenkéz emelt,
Teljes cikk