Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. július 9., péntek

5.942 - B.Kiss-Tóth László > KÖZÉRDEKŰ LEVÉL NEMZETI-RADIKÁLIS KÉPVISELŐ HÖLGYEKNEK ÉS URAKNAK

From: B.Kiss-Tóth László

Date: 2010/6/20
Subject: Közérdekű levél...
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,

 
KÖZÉRDEKŰ LEVÉL NEMZETI-RADIKÁLIS KÉPVISELŐ HÖLGYEKNEK ÉS URAKNAK
A levelet kapták:
 

Tisztelt /nemzeti-radikális/ Képviselő Hölgyek és Urak!

     Az elmúlt hónapokban több közszolgálati médiának, írott sajtónak, webportálnak, netes hírlevélnek, érdekvédő szervezeteknek és nemzeti-radikális képviselőknek küldött e-mailekben tettem javaslatokat a BAR-listások védelmében.
A legtöbb címzettnél vagy helyzetbenlévőnél mintha süket füleket találtam volna...
Hát az érintettekben nem volt annyi gerincesség, hogy ezt a problémát minden hathatós eszközzel megoldják?
Könnyebb a problémán átlépni, odább rugdalni, szőnyeg alá söpörni, ...vagy talán a bankokhoz, bankárokhoz hozzányúlni, mert ezt Csonka-Magyarországon /is/ a globalista érdekek úgy kívánják/!/, SZIGORÚAN TILOS?
     A kilakoltatások megszüntetésére vagy határozott időre történő kitolására nem elég csak a moratórium, a további problémák elkerülése érdekében, a moratórium mellé azonnali hatályú szabályozók is kellenek.
Teljesen felesleges olyan Etikai Kódexet megalkotni a bankok részére, PSZÁF-ajánlásként, amit a bankok és más pénzügyi tevékenységet végző cégek vagy aláírnak vagy nem, vagy betartják vagy nem, hanem a hatályos büntető törvénykönyv idevágó passzusait kellene tisztességesen alkalmazni a banki alkalmazottakkal és tisztségviselőkkel szemben: uzsorakamat-felszámítás, helyzeti előnnyel-és fölénnyel való jogtalan visszaélés, szerződéssel ellentétes mértékű kamatemelés, csalás, több hitelezettel szembeni elkövetés esetén pedig a hitelezett lakosság aljas módon, üzletszerűen elkövetett kifosztása, stb. beigazolódása esetén.
Súlyos esetben a bank további működését, minden tevékenységét fel kell/ene/ számolni, az elkövetőket pedig végleg el kell/ene/ tiltani minden további hivatalos pénzügyi tevékenységtől.
    
Ne feledjük, e tekintetben is radikális változásokra van szükség, mert leginkább a volt szoclib kormányzat csapnivalóan rossz gazdaságpolitikája vagy egyéb, kívülálló okok következtében munkahelyet vesztett, valamint a bankok tisztességtelen pénzügyi politikája által mélyszegénységbe taszított 800 ezer BAR-listás honfitársunk és a  kb. 1,7 millió érintett családtagjuk fölött  még mindig ott lebeg a Sátán pallosa!
Vegyék kérem tudomásul, hogy ez a tarthatatlan, antiszociális állapot a mindent eltűrő magyar társadalomnak a rákfenéje,
de legfőképpen a problémát tisztességes módon rendezni nem akaró magyar Kormánynak és a törvénykezési helyzetben lévő magyar Országgyűlésnek a szégyene!
Éppen azért, a megszüntetése nem csak a mindenkori hatalmi elit kénye-kedvének kiszolgáltatott magyar honfitársaink jogos igénye, hanem minden nemzeti képviselőnknek  h a l a s z t h a t a t l a n  kötelessége!
 
    A kormányzati porhintés után -eléggé helytelenül,- mindenki devizahitelesekről beszél, pedig a 800 ezer BAR-listás között százezernél is több lehet a forintalapú, ingatlanfedezetű hitelezett is, akiknek a havi törlesztőrészleteit a forintromlásra történő hivatkozással, de nem annak százalékarányában emelték meg a bankok.
Nem hangzatosan a kiskapukat kellene bezárni, /törvény nélkül ez úgysem lenne lehetséges./ hanem olyan törvényeket kellene alkotni, és alkalmazni, amelyekben nincsenek kiskapuk!
 
     A bankok megregulázására és a tisztességes banki pénzügyi politika érvényesítésére a következőket javaslom:
-Amennyiben a bank a teljes futamidő lejárta előtt egyoldalú szerződésfelmondással a hitelezést /akár jogosan, akár jogtalanul/ megszünteti, összegkövetelését mint megalapozottság, mint összegszerűség, mint jogszerűség tekintetében oly módon bizonyítsa, hogy a  hitelfelvétel időpontjától a szerződés felmondásáig, a teljes futamidőből eltelt időszakra, a hitelfolyószámla összes/!/ pénzmozgásáról naprakész, leellenőrízhető folyószámlakivonatot legyen köteles kiadnia az adós részére.
- A banki követelést csak akkor lehessen tartozásként bármely lapon feltüntetni, ha annak valódiságát mind jogszerűség, mind összegszerűség tekintetében a bank bizonyította vagy az adós elismerte.
-A hitelfolyószámlán történt minden  hitelszerződéstől eltérő
pénzmozgást a banknak valós indokolással kelljen feltüntetni.
-Akár devizahitelről, akár nem fix, hanem piaci kamatozású, forintalapú magyar hitelről van szó, a teljes futamidő alatt kizárólag csak a forintgyengülés százalékában emelhessen a bank kamatot és költségeket.
-Forinterősödés esetén az erősödés mértékében a banknak a hitel-és járulékai csökkentésére legyen köteles. 
-A késedelmi kamat ne lehessen több, a mindenkori jegybanki
alapkamat kétszeresénél.
-Az uzsorkamat tiltása és a maximalizált hitelkamat törvényi megállapítása szükséges.
-A kétes banki hitelszerződés-felmondásokat, banki indíttatású árverezéseket és kilakoltatásokat - a banki károsult panasza esetén- felül kell vizsgálni és a panasz jogossága, törvénysértés megállapítása esetén az eredeti állapotot vissza kell állítani és a károsultat a bank adózott/!/ nyereségéből teljes egészében kártalanítani kell.
-Ha az adós valós/!/ hiteltartozása az árverésre kiszemelt vagy hitelfedezetként felajánlott lakóingatlan forgalmi értékének a 10 %-át nem haladja meg, akkor a lakóingatlanban a bank 10 % erejéig tulajdonrészt szerezhessen, az adósviszony és az esetleges jelzálogjog vagy végrehajtási jog törlésével, földhivatali résztulajdoni bejegyzéssel.
A volt adós a  banknak a 10 %-a után a következő számítás szerint *bérleti díjat fizessen:
Példa:
Ingatlan forgalmi értéke=               30 millió Ft 
Bank szerzett tulajdonrésze /10 %/= 3  "       "
-------------------------------------------------------
Bérleti díj ingatlanra =        150 ezer Ft/hó
Bankot megillető bérleti díj=  15 ezer Ft/hó
-------------------------------------------------------
A banknak az ingatlan eladása esetén, a mindenkori forgalmi értéken, a 90 %-os résztulajdonra elővásárlási joga legyen.
A bank az ingatlan elővásárlási jogáról lemondhat, elállhat, ha a többségi tulajdonos a 10 %-os banki  tulajdon értékét kiegyenlíti.
Ugyanez vonatkozna az esetleges öröklésre is.
- Ha jogos banki követelés alapján valamely oknál fogva mégis ingatlanárverésre kerülne sor, az árverésen a mindenkori valós ingatlanérték 80 %-ánál kevesebbért
értékesíteni ne lehessen. 
------------------------------------------------------------
Ezeket a szabályzókat minden hitelezői pénzügyi tevékenységet végző pénzintézeteknél és cégeknél, mint az érvényben lévő, mint a felmondott hiteleknél, mint a jövőben kötendő hitelszerződéseknél kötelezően kelljen alkalmazni!

   Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!
Javaslataim figyelembevétele esetén nem kell ide jogi sallang, túlburjánzó törvényi félremagyarázás, időrövidségre történő hivatkozás, csupán jóakarat a haladéktalan cselekedethez, mert az önálló /vagy módosító?/ indítványhoz 2 db A/4-es terjedelmű papírlap és néhány óra a javaslataim  áttanulmányozásra elegendő.
Még a nyári szabadságolások előtti beterjesztésük reményében és 2,5 millió honfitársam érdekében kívánok Önöknek sikeresen megvívott harcot a beidegződött vagy  idegen érdekcsoportok érdekeit kiszolgáló 'kollégáik' ellenében.

Honfitársi üdvözlettel:
B.Kiss-Tóth László,
a Világlap Online főszerkesztő-helyettese
/közíró, nemzeti-radikális költő, társadalomkritikus, politikus, nyugalmazott szakközépiskolai oktató/