Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. július 22., csütörtök

5.961 - Váralja Szövetség: Hazánk függetlensége a tét! Hír > 2010. július 21.

Dátum: 2010. július 22. 7:00
Tárgy: ALÁÍRÁS GYŰJTÉS , FONTOS !
Címzett: jozsef@kutasi.eu
Hazánk függetlensége a tét

Hír | 2010. július 21.

A Váralja Szövetség úgy gondolja, nem nézhetjük tovább tétlenül az IMF és az EU delegáció a magyar kormánnyal folytatott tárgyalásain mutatott politikáját. A megszorítások követelése, a Magyarország belpolitikájába való beleavatkozás a Magyar Köztársaság függetlenségének súlyos megsértése. Szervezetünk "Nyilatkozat a Magyar Köztársaság nemzeti önrendelkezéséről" címmel egy petíciót indított, amelyhez mindenki csatlakozását kérjük!

» Tovább

Ultramodern hotelért bontanak a Belvárosban


Hír | 2010. július 17.

Három műemléki jelentőségű épületet bontanának el ősszel Budapest V. kerületében, hogy megvalósulhasson egy minden eddiginél nagyobb üvegpalota. A megépülő ultramodern hotel a legkevésbé sem harmonizálna a térség műemléki atmoszférájával, továbbá megsemmisítené a történeti városképet. A Váralja Szövetség állásfoglalásában elsők közt csatlakozott a projektet ellenző építészekhez. Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, s egyben mindenkit felszólítunk a tiltakozásra, a petíció aláírására.

» Tovább (+PETÍCIÓ)

Erdélyben járt a Váralja Szövetség


Hír | 2010. július 12.

Július 5. és 10. között a Váralja Szövetség erdélyi kirándulásán vett részt. Megtekintettük Nagyváradot, Kolozsvárt, eljutottunk Verespatakra és a többi bányavárosba is, továbbá megcsodáltuk a Kalotaszeg népi különlegességeit. Még a havasokba is eljutottunk egy kétnapos hegyi túra keretében. Minden résztvevő számára felejthetetlen élményt jelentett a határon túli magyarokkal való találkozás és a régi magyar emlékek felidézése. Tekintse meg képes beszámolónkat!

» Tovább

Több, mint választás


Publicisztika | 2010. június 21. | Hetzmann Róbert

"Amíg a magyarlakta rész nyugati bástyájaként rogyadozó Pozsonyban a Most – Híd a szavazatok 8,43%-át szerezte meg, addig az MKP itt csak 0,66%-ot (!!!) kapott. A magyar többségű Somorján is tarolt Bugár Béla pártja, akárcsak Révkomáromban, ahol a helyben igencsak népszerű polgármester, Bastrnák Tibor is a párt egyik prominens embere. Noha Párkányban is a Híd nyert, a város és a környező falvak alkotta járásban – egyedüliként - az MKP szerepelt az első helyen, 43%-kal (mögötte a Híd 37%-kal)." Folytatás itt!

» Tovább

Barroso szavai


Publicisztika | 2010. június 21. | Lovász Ádám

"Isten őrizz, hogy a munkavállalók azt képzeljék magukról, hogy van beleszólásuk! Legmélyebb sajnálatunkra mi magyarok is meg vagyunk említve egy angol napilapban „rendetlenkedőkként”. Mivel anno nem bárányként léptünk az „új reform” útjára, hanem ellenálltunk (például a társadalombiztosítási privatizáció kapcsán), mi is sötét barbárok vagyunk, akik nem képesek felismerni a demokrácia határait. Mert voltaképpen ez a lényeg: a válságok mindig előhozzák a kapitalizmus autoriter, diktatúra-szerű vonásait." Folytatás itt!

» Tovább

Meglepetést hozott alakuló ülésünk


Hír | 2010. június 12.

Közel 3 év mozgalmi lét után a Váralja Szövetség a szervezet egyesületként történő bejegyzése mellett döntött. Június 12-én megtartott alakuló ülésünk több változást hozott a szövetség életében. Szervezetünk elnökségi tagjai a továbbiakban Hetzmann Róbert, Lovász Ádám és Pitz Dániel. A Váralja Szövetség három alelnöke Gyarmati Szilvia, Kecskeméti Norbert és Kiss Bence Álmos. 70 tagunkból 27-en alapító tagok.

» Tovább

Trianon-megemlékezést tartottunk


Hír | 2010. június 5.

90 éve kötötték meg a trianoni békediktátumot - a Váralja Szövetség a Pest megyei Solymáron emlékezett meg a legnagyobb nemzeti tragédiáról június 4-én. Előadást tartott Császár Angela színművész, míg esemény történelmi hátteréről Gecse Géza történész-egyetemi tanár beszélt. Beszédet Pitz Dániel mondott. A rendezvényen a Váralja Szövetség a támogatásáról biztosította az árvízzel harcoló északkelet-magyarországi lakosságot. Kattintson a képekért és a cikkért!

» Tovább

Megnyertük a szavazást


Hír | 2010. május 29.

A Váralja Szövetség által is támogatott elképzelés nyert az Újbudán, a Móricz Zsigmond körtéren álló Gomba épület felújítása kapcsán tartott lakossági véleménynyilvánító szavazáson. A valóság azonban kevésbé biztató: az önkormányzat egyszerűen figyelmen kívül hagyja a civilek és az itt élő emberek véleményét. "Ennek nagyon rossz üzenete lenne a számunkra, és ez nem fog következmények nélkül maradni."

» Tovább

Készen állunk tiltakozó nagygyűlés szervezésére


Hír | 2010. május 9.

Egy csapásra megsemmisülhet a Hősök tere egysége és történelmi kisugárzása - a 110 éves Szépművészeti Múzeum sorsa forog kockán. A felelőtlen városvezetés ugyanis az épület bővítését modern elemek beépítésével, s egy a térre tervezett mintegy tíz méteres betonkocka felépítésével képzeli el. A Váralja Szövetség más civil szervezetekkel szövetkezett egy esetleges tüntető nagygyűlés szervezéséről. Sólyom Lászlóhoz tiltakozó levelet írtunk, aki fogadta azt.

» Tovább

Ellene mondunk a Duna értelmetlen szabályozásának


Hír | 2010. május 9.

A Váralja Szövetség nem ért egyet a Duna tervezett kotrásos mélyítésével. Mint ismeretes, hazánk első folyója kiemelt nemzetközi vízi közlekedési besorolást kapott az Uniótól, amely következtében megkezdődhet a folyam kimélyítése, hogy az eddigieknél nagyobb teherhajók is közlekedhessenek rajta. A kotrás komoly környezeti károkkal járhat és az egész tervezet mögött felsejlik a német teherszállítással foglalkozó óriáscégek lobbija. A magyar teherhajózás veszélyben van!

» Tovább

Bombaüzlet


Publicisztika | 2010. május 9. | Lovász Ádám

"Miközben a görögök lemondhatnak 3 havi fizetésükről, búcsút inthetnek a világ egyik szociális rendszerétől, és megismerkedhetnek egy gazdasági depresszióval amit előidéznek a megszorítások (hasonlóság…), addig egyesek korántsem ilyen rosszul jönnek ki az üzletből. Mert a kapitalizmusban a válságok, ugyanúgy mint a fellendülések, nem hatnak egyformán. A felszálló ágban nem minden hajót..." Folytatás itt!

» Tovább

Lezárul az aláírásgyűjtés


Hír | 2010. április 24.

Hamarosan lezárul a kollektív műemlékvédelem bevezetéséért indított petíciónk - döntött a Váralja Szövetség egy taggyűlésén a kezdeményezés sorsáról. Az aláírásgyűjtés nagy sikerrel zajlott, az emberek szívesen és örömmel támogatták a petíciót. Jelenleg szakmai szervezetekkel tárgyalunk arról a csomagról, amit a kormánynak készülünk benyújtani. Ezúton is kérjük segítőinket, hogy a még kint lévő aláírásokat juttassák el nekünk postán.

» Tovább

Értékítélet a Belváros "mássága" felett


Publicisztika | 2010. április 24. | Hetzmann Róbert

"Az européer vágyaktól túlfűtött és atlantista szerelmi lázban égő városvezetők, befolyásosak és mások céljai itt még nem értek véget: a modernitás és az idegen szellem ránk erőszakolása a közterületeken az utcanevek megmásításához vezetett. (...) a hab a tortán a Deák Ferenc utcából lett Fashion Street (értsd: divat utca). Ez nem más, mint provokáció: szégyen és gyalázat, hogy a Haza Bölcséről elnevezett utcából "szentélyt" kreálnak a globalizáció megalázkodó kiszolgálói a "mammon istenének".

» Tovább