Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. július 24., szombat

5.977 - Nemzeti Hírháló > Orbán szerint hálával és köszönettel tartozunk az országokat tönkretevő IMF-nek

From: Nemzeti Hirhalo <hirhalo@fw.hu>
Date: 2010. július 23.
Subject: [Dokumentum] Nagy-Kurultáj Bugac, 2010. augusztus 6-7-8 - Szeleczky Zita támogatása - Nyílt levél a Váralja Szövetségnek - BLopott holmi visszajár - Kritika a kormányzati gyakorlatról
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nagy-Kurultáj - Bugac, 2010. augusztus 6-7-8
forrás: kurultaj.com 2010. március 13. 22:47

Három napos lesz a Nagy-Kurultáj, amelyet Bugacon, 2010. augusztus 6. és 8. között tartanak. A Kurultáj főszervezője és koordinátora a Magyar-Turán Alapítvány közhasznú szervezet, társszervezője Bugac település önkormányzata. A rendezvény hivatalos honlapja a kurultaj.com, hivatalos lapja a Kurultáj újság, amelyet a Magyar-Turán Alapítvány ad ki április hónaptól kezdve. A rendezvénnyel kapcsolatos, közlemények, felhívások, információk csak akkor hivatalosak, ha e fórumok valamelyikén is megjelennek.

A háromnapos programban szerepel a közép- és belső-ázsiai delegációk fogadása ünnepélyes műsorral. A főszervezők, a főbb díszvendégek és a delegációk vezetőinek beszéde után felvonulnak a látványos megnyitóhoz a hagyományőrző lovas és gyalogos hadak, majd történelmi élőképeket mutatnak be a résztvevők a nagyszínpad előtti "küzdőtéren". A nap további részében bemutatók, előadások, kiállítások, sportversenyek, vetélkedők, interaktív programok, zenei és táncprogramok zajlanak. A tábor területén hatalmas kézműves vásár is lesz (a részvétel csak szakmai minőség-ellenőrzés után lehetséges).

A második és harmadik napon a bemutatók és műsorok mellett a delegációk tanácskozására és szakrális programokra (szertűz, életfa szentelés) is sor kerül. A Kurultáj műsorrendjének vázlata áprilistól megtekinthető lesz a honlapon. Eddig több mint 130 Kárpát-medencei magyar hagyományőrző és kulturális csoport jelezte a részvételi szándékát, soha nem látott méretű lovasbemutatók, gyalogos harci bemutatók, valamint ügyességi és gyorsasági lovasversenyek teszik egyedülállóvá ezt a három napot.

    Hosszú évtizedek után, a Kárpát medencei magyarság újra átélheti az összetartozás felemelő és magasztos élményét. A Kurultaj példát mutat hazaszeretetből és a lelkekben újra gyújtja a magyar testvéri szeretet lángját! A "kurultáj" szó a Közép és Belső-ázsiai főképp török (pl: kazak, türkmén, baskír, anatóliai török) és egyéb áltáji nyelvekben, törzsi gyűlést jelent. Az ősi magyarok is tartottak törzsi gyűléseket, amelyekre a korabeli történeti (főleg arab és bizánci) források is utalnak.

    A magyarság ma már egységes (törzsi tagozódás nélküli) nemzet, de történelmének jelentős részét egészen a Honfoglalást követő időszakokig a nagycsaládokon alapuló, nemzetségi-törzsi rendszer határozta meg (mint a legtöbb lovas-nomád nép esetében). A törzsek egyesítése, a Vérszerződés a magyar nemzeti hagyomány egyik alapköve. Árpád vezérlő nagyfejedelem, a Honfoglalás irányítója, a később évszázadokig regnáló magyar királyi dinasztia alapító ősatyja. Személye a magyar történelemnek az egyik legfontosabb alakja. A nemzet erejét és egységét szimbolizálja! Az ő idejében, valamint a leszármazottainak fejedelemsége alatt, későbbiekben pedig a tőle származó Árpád-házi királyok uralkodása idején írták a magyar történelem legdicsőbb fejezeteit.

    A Kurultaj a Magyar nemzet egységét fejezi ki. A Kárpát-medence magyar hagyományőrzői, a kazakisztáni Madjar törzs és a rokon népek küldöttségei együtt ünnepelnek és méltósággal emlékeznek nagy őseikre. A Kurultaj a magyar nemzeti hagyomány legrégebbi, de már bizonyosan magyarnak mondható gyökeréig nyúlik vissza. Megemlékezik Árpád fejedelemről és megünnepli a Honfoglalást. A keletről érkező honfoglaló magyarok kultúrája a sztyeppei lovas nomád kultúrában gyökeredzik és ezen keresztül kapcsolódik a közép- és belső-ázsiai régió számos nemzetének a hagyományaihoz.

    A Nagy-Kurultaj rendezvényei a 2007. évi első és a 2008. évi második Kurultaj szellemiségében folytatódnak. Célja az összetartozás érzésének erősítése a nemzetrészekkel, a rokoni kapcsolatok erősítése a közép- és belső-ázsiai, anatóliai, kaukázus-vidéki rokon népekkel. Tisztelgés a magyar hagyományban, illetve a rokon népek tudatában is élő nagy és tisztelt ősök - mint Attila, Baján kagán, Madjar baba, Karcig batir - előtt.

    Az ünnepségen azokat a hagyományokat és értékeket jelenítik meg, amely a magyar kultúra és hagyomány szerves részeit képezik (hagyományos magyar mondák és legendák, népzene, néptánc). Olyan valós történelmi eseményeknek állít emléket, amelyeket szakmai alapon is bizonyítottak (történeti forráselemzés, régészet). A nemzetek közötti rokoni kapcsolatok esetében is azokat a szálakat próbálja erősíteni a rendezvény, amelyek tudományosan is megalapozottnak (antropológia, genetika) mondhatók.

    A rendezvény alapjait tulajdonképpen Bíró András Zsolt magyar antropológus és humánbiológus (a Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tárának kutatója) egyik kazakisztáni tudományos expedíciója rakta le. A 2006-os expedíción gyűjtött adatok és genetikai (DNS) minták tudományos elemzése során (Y-kromoszóma analízis) bizonyítást nyert, hogy a kazakisztáni Madjar törzs és a Kárpát-medencei magyarok között nem csak névhasonlóság (névegyezés), hanem genetikai kapcsolat is fennáll. A kutatások eredményeit az American Journal of Physical Anthropology című rangos tudományos folyóiratban publikálták. A tanulmány nemzetközileg is nagy feltűnést keltett, és számos elismerést hozott a kutatócsoportnak. A kutatások eredményei Kazakisztánban és más közép-ázsiai országokban is számos folyamatot indítottak el, felhívták a figyelmet Magyarországra.

    A Nagy-Kurultaj alkalmával Magyarországon, sőt egész Európában eddig még soha nem látott nagy számban lesznek jelen a Türk-Hun tudatú népek képviselői (Közép- és Belső-Ázsiából, Anatóliából, a Kaukázus vidékéről, Szibériából, Kelet-Európából és a Balkánról), a Kurultaj néhány napra a Türk-Hun világ központjává teszi hazánkat. A számos Kárpát-medencei díszvendég mellett az ünnepségre további 11 országból (Kazakisztán, Üzbegisztán, Törökország, Azerbajdzsán, Kirgízia, Türkmenisztán, Ujgurisztán, Baskíria, Tatársztán, Csuvasföld, Tuva, Karacsáj-Balkárföld, Dagesztán, Csecsenföld, Jakutia, Mongólia, Gagauzia, Bulgária) érkezik küldöttség, delegációnként több magas rangú személy jelezte részvételét. A felsorolt országok nagy részében (sajnálatos módon) nincs magyar külképviselet, így a vízum megszerzése is nagy kiadásokkal jár és igen nagy szervezőmunkát igényel. A küldöttségek többsége saját műsorral is készül (lovasbemutató, harci bemutató, előadások, zene és táncprogramok).

    A nagy célok kitűzése szép, de még fontosabb azok tényleges megvalósítása! A Kurultaj nemcsak egy néhány napos ünnep, hanem egy hosszú út első lépése. Egy nagy közös építő munka, amelyben az azonos értékeket valló közösségek együtt dolgoznak, küzdenek és összekovácsolódnak. A hosszú munka és szervezés bevégeztével pedig örömteli szívvel ünnepelhetnek a magyarok és a távoli vidékekről érkezett rokonok, példát mutatva országnak-világnak és a jövő nemzedékeknek!

    Szeretettel: a Kurultaj szervezői

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Szeleczky Zita támogatása

"Szeleczky Zita fényes csillag a magyar színjátszás egén, aki tehetségét és szépségét onnan, felülről jövő ajándéknak tartotta és tartja ma is. Hatalmas ívű pályája szent misszióba torkollott a diaszpórában élő magyarok között. Életének két fókusza: a magyarság és a hit szent gondolata. A magyar költészet ekhós szekerén bejárta a világot, s a szépséges szülőhaza gyönyörű tájait, csodás emlékeit varázsolta hallgatósága elé szívvel, érzéssel, megejtő varázszsal, ugyanakkor mély fájdalommal, de soha ki nem hunyó reménysugárral, megrázó, hatalmas erővel, mégis annyi bájjal és szépséggel." (Nt. Simonfi Sándor - 1994)

Tisztelettel jelentem világszerte mindazoknak, akik a "Szeleczky Zita Baráti kör" tagjai , vagy Zitánk barátai voltak, akik ismerték, akik hallhatták, tisztelték és szerették, hogy e nagyszerű művésznek halála óta a (többekközt) a következő anyagok készültek el:
- HIT és MAGYARSÁG címmel hordozható vándor-kiállítás
- 12 lemeze és magnetofon-kazettáit sikerült digitalizáltatni, és CD-n master-felvételei
- HIT és MAGYARSÁG című, többszáz oldalas kötet (sok gyönyörű fényképpel) kiadásra készen áll.

A Püski Kiadó vállalta, de ehhez - és a szellemi örökség további folytatásához - pénzre van szükség, mert mindezek létrehozására a családunk összes pénzét elvitte. A kötet kiadása több, mint egy-millió Forint - ez baráti ár!!!

Miután Művésznő - mint az elmult évszázad Dérynéje - végigjárta a világot, arra gondoltunk, hogy most a Kárpát-medencében és az emigrációban élő magyarok segítsék abban, hogy ezeket a csodálatos anyagokat megismerjék szerte a világban a fiatalabb magyarok is.

Segítségüket, támogatásukat tisztelettel megköszönöm:
lg. v. Jávor Zoltán
ny. főiskolai tanár
Művésznő keresztfia és
szellemi hagyatékának gondozója

OTP számlaszám: (Deviza): OTP Bank SWIFT azonosítója (BIC): OTPVHUHB
IBAN: HU92 1177 5221 0898 7886 0000 0000
OTP számlaszám (Forint) OTP Bank SWIFT azonosítója (BIC): OTPVHUHB
IBAN: HU61 1177 3229 0371 0371 3990 0000 0000
(A támogatáson szíveskedjenek feltüntetni a nevem!)


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Nyílt levél a Váralja Szövetségnek

Hölgyeim és Uraim!

Felhívom szíves figyelmüket arra, hogy a "Nyilatkozat a Magyar Köztársaság nemzeti önrendelkezéséről" című petíciójuk téves alapon áll ("Magyarország egy független állam") és ebből eredően helytelen következtetéseket tartalmaz, ezért a választók megtévesztésére, közérdekű adatok megismeréséhez fűződő jogaik gyakorlásának csorbítására irányul.

Petíciójuk annak a Matolcsy-nyilatkoztatnak a támogatását akarja kicsikarni a választók félrevezetésével, amely a pénzügyi függetlenség visszaszerzését jelöli meg, feltételek, lehetőségek nélkül, ugyanakkor az államadósság visszafizetését a választókat közvetlenül (személyi adózás átalakítása) és közvetve sújtó megszorításokkal (bankadó, energia- és távközlési adó) elért költégvetési hiány csökkentésével akarja ellensúlyozni.

Ezért tisztelettel kérem Önöket, vonják vissza ezt a petíciót.

Orbán Viktor miniszterelnök úr a szerda este Berlinben, a Német Külpolitikai Társaságban (DGAP) tartott beszédében a következőt mondta: "az alkotmányt minden körülmények között tiszteletben kell tartani."

Ha Önök ehhez a kijelentéshez tartják magukat (márpedig a Nyilatkozat utolsó mondata szerint a kormányt támogatják), akkor nem állíthatják azt, hogy "Magyarország egy független állam", hiszen az 1949. évi XX. Tv. (hivatalos nevén: Alkotmány) a következőt írja:

"2/A. § (1) A Magyar Köztársaság az Európai Unióban tagállamként való részvétele érdekében nemzetközi szerződés alapján - az Európai Uniót, illetőleg az Európai Közösségeket (a továbbiakban: Európai Unió) alapító szerződésekből fakadó jogok gyakorlásához és kötelezettségek teljesítéséhez szükséges mértékig - egyes, Alkotmányból eredő hatásköreit a többi tagállammal közösen gyakorolhatja; e hatáskörgyakorlás megvalósulhat önállóan, az Európai Unió intézményei útján is."

Igaz, a Lisszaboni Szerződést - ami az Európai Unió intézményei hatáskörét meghatásozza - a Magyar Köztársaság Országgyűlése 2007. december 27-én úgy erősítette meg, hogy annak egységbe foglalt szövegét nem ismerhette, de azóta eltelt másfélév, ami alatt ezt a hiányosságot pótolhatták volna (természetesen, a megfelelő következtetés levonásával).

Ha ezt Önök is megtehették volna, akkor tudnák, hogy a négy liberális alapelv, a kizárólagos hatáskörbe utalt területek (ezt most már ki kell egészíteni a mezőgazdasággal a KAP program szerint), a tiltó rendelkezések, valamint az EU jogalkotása olyan szinten sértik Magyarország önrendelkezési jogait, hogy a leglojálisabb értékelés szerint sem lehet Magyarországot függetlennek nevezni.

Ami pedig Matolcsy úr kijelentése szerinti Magyarország "pénzügyi függetlenséget" illeti, szíves figyelmükbe ajánlom a Lisszaboni Szerződés ide vonatkozó rendelkezéseit.

A feltételek és lehetőségek hiánya már a kampányprogramokban (minden parlamentbe jutott pártéban) is megvolt, de a jogalkalmazó hatóságok sajátos jogértelmezés szerint ez nem minősül a Btk 211. §-ában meghatározott megtévesztésnek, így a választók félrevezetése ma Magyarországon hatalomgyakorlással jutalmazott tett és nem bűncselekmény.

A törvényesített felelőtlenség következményeként a kormányprogramban még ezt populáris elemekkel leplezte a kormány, de a gazdasági akciótervben már kénytelen volt konkrétumokkal is bizonyítani, hogy ígéretei teljesíthetetlenek, de az, hogy milyen mértékű lesz végül is a nadrágszíj-húzás, csak a költségvetésből lesz sejthető és a gyakorlat fogja a pontos számot megadni (ha év végéig sikerül elhúzniuk az agóniát). Most csak annyi látszik, hogy megszorítás lesz, nem is kicsi (Matolcsy 155 milliárdot saccol, a GKI 350-et, az én számításaim szerint pedig a megszorítás legalább 600 milliárd forintot jelent).

Hölgyeim és Uraim!

Ma, amikor az erkölcsi, gazdasági és társadalmi világválság egyre súlyosabb következményei Nemzetünk fennmaradását veszélyeztetik, alapkérdés Magyarország függetlensége. Sajnos a fentiek azt bizonyítják, hogy Nyilatkozatuknak az a kijelentése, mi szerint: "a Magyar Köztársaság politikai és pénzügyi függetlenségéről le nem modunk", nem fedi a valóságot, az viszont igaz, amivel ezt a gondolatot folytatják: "az erről való lemondásra bármely kormányt fel nem hatalmazunk".

Tehát a jelenlegi döntési helyzet nem úgy fogalmazódik meg, hogy "Magyarország függetlenségéről nem mondunk le", hanem úgy, hogy "Magyarország függetlenségét visszavesszük".

Természetesen nem elég azt elhatározni, hogy Magyarország függetlenségét visszavesszük, hanem a függetlenséget meg is kell védeni, azért, hogy még egyszer megtévesztéssel ne döntsenek nevünkben, de érdekeinkkel szemben egy világterrorista szervezethez (NATO) csatlakozásról, és ne dönthessenek nevünkben és érdekeinkkel szemben arról, hogy egy föderatív szövetségi állam (EU) függetlenségét feladó tagja legyünk.

Ezért hát három radikális lépés megtétele ma fennmaradásunk feltétele:
1. Kilépés az Európai Egyesült Államokból (EU-ból), Európai Államszövetség létrehozása
2. Kilépés a NATO katonai szervezetéből, tagságunk felfüggesztése a politikai szervezetben.
3. Az idegen hatalom megszűntetése: az állampolgárság azonos a Szent Korona tagsággal

A gondolkodási mód (paradigma) váltáshoz pedig alapot a Szent Korona Értékrend adja nekünk, az ideológiai, a jogi és a gazdasági részterületen egyaránt.

Hölgyeim és Uraim!

Természetesen nem várom azt, hogy igazat adjanak nekem, de azt igen, hogy nyilvánosság előtti, tényeken alapuló vitában védjék meg Nyilatkozatuk igazát.

Kelt Szegeden, 2010. Áldás havának 22. napján.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája
Az írás változatainak címei:
A levél nyomtatható változata: http://szkszhu.szksz.com/ISz100722.pdf,
http://szkszhu.szksz.com/ISz100722.doc
Ígéretbehajtó Szemle változat: http://szkszhu.szksz.com/ISz07025.pdf
Honlapcím: http://szkszhu.szksz.com/IBSZ100722.html


Orbán szerint hálával és köszönettel tartozunk az országokat tönkretevő IMF-nek

Magyarország számára most az elsődleges és lényegi kérdés az Európai Unióval történő megállapodás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva, miután horvát kollégájával találkozott csütörtökön a Parlamentben.

Mi mindenkivel tárgyalunk és konzultálunk, de megállapodni az unióval kell - szögezte le a magyar kormányfő, aki szerint a magyar gazdaság bátran vállalhatja a tárgyalásokat. Ugyanakkor egyenlő mércével kell mérni, mindenkinek azonos időtartamot kell szabni arra, hogy teljesítse az uniós elvárást, a háromszázalékos hiánycélt.

Hozzátette: Magyarország köszönettel tartozik a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), hiszen amikor 2008-ban a tragikus kormányzás, a költségvetési adatok meghamisítása szinte teljesen felemésztette Magyarország hitelképességét, szavahihetőségét, akkor a valutaalap készségesen segített. Nem ajándékot adott, csak hitelt, de az akkor nagy segítség volt. Hozzátette: ezért az elmúlt hároméves együttműködést az IMF-fel Magyarország mindig is nagyra fogja értékelni. Ez a szerződés azonban lejár, így nem kell semmit megszakítani, felmondani - mondta Orbán Viktor.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Lopott holmi visszajár - a Jobbik a FŐTÁV-nál is teljes elszámoltatást követel

A Jobbik a FŐTÁV-nál is teljes elszámoltatást követel!
Lopott holmi visszajár! - A túlszámlázott távhődíjat fizessék vissza a lakosságnak!

A BRFK tegnap őrizetbe vette a Főtáv vezérigazgatóját, egyúttal kezdeményezte előzetes letartóztatását is. A vezérigazgatót különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják egy lakóparkkal kötött előnytelen szerződés miatt. A kárösszeg 180 millió forint.

A Jobbik már 2010 tavaszán rámutatott a fővárosi tulajdonú cég működésében fellelhető visszásságokra és törvénytelenségekre. A párt a véleményét az Állami Számvevőszék 0930-as jelentésére alapozta, amely több milliárd forintos nagyságrendben határozta meg azt az összeget, amellyel a Főtáv megkárosította a távfűtéses lakásban élőket, elsősorban a paneltulajdonosokat.

Az ÁSZ megállapította, hogy volt olyan év, amikor "a főpolgármesteri hivatal épülete fűtési berendezésének üzemeltetésével kapcsolatban kiszámlázott tételek nem fedezték az azzal kapcsolatos kiadásokat." Az ily módon a Főtávnál keletkezett veszteségeket pedig beépítették a következő évi távfűtési díjba. Vagyis a távfűtött lakások tulajdonosai fizették Demszky Gábor "hivatalának" fűtését.

Az ÁSZ kifogásolta továbbá az értékcsökkenési leírás kiszámítási módját, csakúgy, mint az üzleti ajándékok és a fix vezetői prémiumok kérdését, mely tételek megalapozatlanul kerültek beszámításra a távhődíj megállapításakor. Mindezeknél azonban nagyságrendekkel súlyosabb az a tény, hogy noha létezett az úgynevezett rácsatlakozási díj, ennek ellenére ezt nem fizettették meg a szolgáltatást újonnan igénybe vevőkkel (lásd: Rákóczi liget lakópark), hanem éves szinten milliárdos nagyságrendű fejlesztési díjhányadot építettek be a távhődíjba.

A Jobbik az üggyel kapcsolatban teljes körű elszámoltatást követelve interpellációt nyújtott be, illetve kérdéssel fordult az illetékes miniszterhez.

Pártunk álláspontja szerint a lopott holmi visszajár, vagyis az adott esetben jogtalanul beszedett szolgáltatási díjat is vissza kell fizetni a lakosságnak!

Hegedűsné Kovács Enikő,
országgyűlési képviselő


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Kritika a kormányzati gyakorlatról
2010.07.23, 01:32 Nemzeti Hírháló

Jobbik a kormányzati gyakorlatról

Volner János képviselő, a Jobbik Rendvédelmi Kabinetjének elnöke sajtótájékoztatóján - az országgyűlés munkájában tapasztalt - a kormány "demokráciaellenes" és "látszatintézkedéseire" hívta fel a figyelmet.

A "három csapás" néven elfogadott törvényről a következőket fejtette ki:

Az eredeti elképzelést ő maga jelentette be 2008 októberében egy olaszliszkai Magyar Gárda -Jobbik közös rendezvényen. Ennek a jelentősen felpuhított változata jelent meg a törvényhozásban. A javaslataikat nem vette figyelembe a kormány. A bűnözőknek így mindössze 7 % - át érinti ez a törvényi változás. A megélhetési bűnözőket, akik a közvéleményt nyugtalanítják, egyáltalán nem.

A "közbiztonsági csomaggal" kapcsolatban a következőket kifogásolják:

Míg a "három csapás" törvényben a holokauszt tagadást "keverték össze" a közbiztonsági problémákkal, a közbiztonsági csomagban, a "lex gárdában", a gárdával kapcsolatos korlátozásokat "keverték össze" a közbiztonság javítását szolgáló intézkedésekkel "piszkos trükkel".

Ezzel a kormányzat lehetetlen helyzetbe hozza a Jobbikot, mivel ezért nem tudnak igennel szavazni, az általuk is támogatott lépésekre.

Így azt tudja majd kommunikálnia kormányzat az embereknek, hogy a Jobbik nem szavazza meg a közbiztonság javítását célzó intézkedéseket.

Számos aggályukat hiába fogalmazták meg. A kormányzat a szabálysértési lopások elkövetőit és a gárdistákat egy kalap alá veszi, bűnözőként kezelve őket. A rendőrség behatolhat a magánlakásokba, szabálysértési lopások esetén, de gárdisták felkutatása, a gárda-lét bizonyítása végett is. Ezzel nemcsak a Jobbik, de más, ellenzéki pártok sem értenek egyet. A jogvédők is kifogásolták ezt a gyakorlatot. Feltételezik, hogy a kormány ezt kénytelen lesz visszavonni, mivel a demokrácia veszélyét jelenti ez a megvalósult kormányzati gyakorlat.

Személyekkel kapcsolatos kifogásaikat is ismertette:

Pintér Sándor belügyminiszternek magán cégtől érkezett ismét a kormányzatba. Saját irodai alkalmazottját nevezte ki országos rendőr főkapitánynak. A BRFK új vezetőjének az édesanyja jelenleg a Fidesz gazdasági vezetőjeként dolgozik.

A vagyongazdálkodással kapcsolatosan kifejtette:

A Jobbik mellett nemzetközi szervezet is kifogásolta, hogy a közbeszerzési csomagban nem megfelelő az átláthatóság

A kormányalakítás időszakában, még a 2/3 győzelmi hangulatban született a felelős állami vagyongazdálkodásról szóló törvény, mely lehetővé teszi a kormány számára, hogy versenyeztetés nélkül privatizáljon különböző állami vagyontárgyakat. Ily módon törvényesíti azt a gyakorlatot, hogy ezek a tárgyak kikerülnek az állam kezeléséből, akkor a későbbiekben jogállami eszközökkel természetesen nem lesz számon kérhető, hiszen a jogot a Fidesz kormány olyan módon változtatta meg, hogy ezek a vagyontárgyak el is ajándékozhatóak, és akiknek a kezébe kerültek, a későbbiekben azok rendelkeznek vele.

Képviselőként a Vagyonkezelőhöz fordult a következő kérdéssel: Igaz-e hogy az Állami Vagyonkezelő igazgatója úgy rendelkezett, hogy a zsidó közösség (MAZSIHISZ) kezébe kerül egy többszáz-milliós állami ingatlan? (Kanadai Követség épülete ajándékként).

A tényt megerősítették, arra hivatkozva, hogy a közelmúltban került módosításra a törvény, ami ezt lehetővé tette. A Jobbik tiltakozik a nemzeti vagyon ilyen osztogatása ellen.

A "médiaalkotmányról"és a "bebetonozásról":

A parlament által szerdán tárgyalt, "médiaalkotmányt" nem csak az ellenzék kifogásolta, de nemzetközi jogvédő és sajtószervezetek is, mint "a demokrácia ilyen módon történő leépítését". A Wachington Post is kemény kritikával illette.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány 9 évre bebetonozza a vezetőket és a delegáltakat.

Ezen túl az önkormányzatokba is megpróbálja a kulcsfontosságú pozíciókba elhelyezni a saját embereit.

A Fidesz láthatóan hosszútávra rendezkedik be, és ilyen kinevezési gyakorlatot folytat. Az állami vállalatok vezetőit teljes egészében lecserélte. Az ÁSZ elnöke eseténél is látható, hogy olyan embereket neveznek ki fontos állami beosztásokba, akiknek pártoktól való függetlensége alapvető követelmény lenne.

A kormány a demokráciát érintő nemzetközi kritikákra, és a jogvédők észrevételeire a Magyar Nemzeti Gárda elleni erőszakos fellépéssel reagál, hogy az észrevételeket hatálytalanítsa. Olyan becsületes emberek ellen lép fel, akik önzetlenül a közösségért és a hazájukért hoztak és hoznak áldozatot.

Volner János a Jobbik által képviselt nemzeti radikalizmust a fejlődés feltételének tartja.

A Jobbik szerint az eddigi kormányzati gyakorlat sokkal jobban veszélyezteti a demokráciát, mint a becsületes, hazaszerető gárdisták.

Július 22-én a 2/3-d megszavazta a "lex gárda" törvényt.
A Jobbik képviselői felállva, tarkóra tett kézzel tiltakoztak.

Orbán Éva