Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. július 9., péntek

5.944 - Kutasi József > Nemzeti Hirhaló > Budapest,m 2010. július 7. > Lapszemle


From: Nemzeti Hirhalo <hirhalo@fw.hu>
Date: 2010/7/7
Subject: [Lapszemle] Itt van Orbán két pofonja - Új országra ébredtünk? - A Fidesz-kormány ott folytatja, ahol Gyurcsány abbahagyta - A Bajtársiasság Napjára
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>
*
 www.nemzetihirhalo.hu *************

Keményebben léphetnek föl a gárdistákkal szemben
Itt van Orbán két pofonja
Heti Válasz 2010.07.05. - 18:23

A javaslat új elemként behozza, hogy elzárással is büntethető a gárdajog megsértése: a módosítás lehetővé teszi, hogy gyorsított eljárást folytassanak le.

A pénteken a parlament elé terjesztett közbiztonsági törvénycsomag nem pusztán a kis értékű lopásokkal kapcsolatban tartalmaz szigorítást, több pontja az újjáalakult Magyar Gárda működésének jogi ellehetetlenítését szolgálja.

A törvényjavaslat háromszorosára, 150 ezer forintra emelné a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet (mint a Magyar Gárda) jogellenessé nyilvánított tevékenységét végzők pénzbüntetésének maximális tételét. A bonyolult megfogalmazás arra utal, hogy a Magyar Gárda per ítéletében a bíró meghatározta, mit tehetnek és mit nem a gárdisták.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly júliusi döntése szerint más cselekvési lehetőség nyílik például a fővárosban, ahol a járókelőknek lehetőségük van kitérni egy gárdarendezvény elől, mint vidéken, ahol a járókelők egy vonulásnál "fogvatartott közönséggé válhatnak". A gárdista egyenruha viselése például önmagában nem jogsértő, csak ha például szónoklattal vagy vonulással jár együtt.

Áprilisban első fokon Pécsett és Székesfehérvárott is elmarasztalta a bíróság a rendőrséget, mert pusztán az öltözetük miatt lépett fel a gárdisták ellen. Az új jogszabály viszont magát a ruhát, vagy az arra való utalást is jogsértőnek állítja be.

Emellett új elemként behozza, hogy elzárással is büntethető a gárdajog megsértése. Ezekben az ügyekben a bíróságnak kell eljárni a pénteken a parlament elé terjesztett törvénycsomag alapján. A módosítás lehetővé teszi, hogy gyorsított eljárást folytassanak le.

A javaslat megváltoztatná a rendőrségről szóló törvényt is, eszerint a rendőrség magánlakásba bebocsátás vagy hatósági határozat nélkül továbbra sem léphet be, ám a kivételek között megjelenik, a "feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységben való részvétel szabálysértése tárgyi bizonyítási eszközeinek felkutatása és bizonyítása céljából" kitétel is.

Az új szabályokat értelemszerűen nem vonatkoznak a hétvégén történtekre, amikor több mint hetven embert állított elő a rendőrség a magát Magyar Nemzeti Gárdának nevező szerveződés Deák téri nagygyűlésén.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Új országra ébredtünk
Személyesen irányította Pintér a Gárda-ellenes fellépést

Az alábbi képeket készítettem tegnap az Erzsébet téren a megemlékezés idején. Az autó utasai a tér északi és déli oldalán is egyeztettek a helyszíni rendőri irányítókkal, majd gyorsan távoztak - írja olvasónk. Úgy tűnik, Pintérnek valóban a Gárdával való elbánás a legfontosabb feladata.

Az alacsony, tömzsi egyenruhás rendőr Pusztai Csaba r. alezredes, a Mosonyi utcai BRFK Közrendvédelmi Főosztályának egyik vezetője, személyes jó barátja Hatala úrnak, és szerintem nem sokára a Teve utcában fog trónolni. 43 évesen tiszta karrierista, mindig tudta, hogy hova kell helyezkednie - írja egy másik olvasónk.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:
- Olvasó: De mit keresett egy kipás zsidó a Gárda-avatón?
- Provokáció- és előállítás-sorozat kísérte a Gárda megemlékezését
- Jobbik: Gyurcsány és Bajnai bűnözését folytatja a fideszes kormány is

"Lefújtak és tökön rúgtak" - újabb videó Pintér rendőreinek bemutatkozásáról


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Szegedi: A Fidesz-kormány ott folytatja, ahol Gyurcsány abbahagyta
2010-07-06. 14:23 Kuruc.info

Forradalom? Nemzeti Egyetértés? Rendteremtés? 2010. július 4-e megmutatta, hogy Orbán Viktor és sötét hátterű belügyminisztere, Pintér Sándor szavaikkal, ígéreteikkel szemben hazánkat egyes diktatúrákhoz közelítik.

E napon ugyanis, hasonlóan a Gyurcsány-Bajnai-rezsim módszereihez, egy törvényes, bejelentett rendezvényen ártatlan magyar civilekre, a rendért, a jogállamért fellépő magyarokra uszítottak több száz állig felfegyverzett rohamrendőrt a budapesti Erzsébet téren - áll a Jobbik EP-képviselőjének közleményében, alább a folytatás.

Bár a Jobbik parlamenti képviselőinek és a nemzeti gárdisták helytállásának köszönhetően a rendőrterror mértéke nem érte el a tavalyit, sőt, az egyenruhás állami verőlegényekké süllyesztett rendőrök kénytelenek voltak végül meghátrálni, így is több mint hetven békés civilt bántalmaztak és hurcoltak el jogellenesen.

Ahelyett, hogy például Észak-Kelet-Magyarországra vezényelnék az adónkból ismét törvénytelenül fellépő kék ruhásokat, szükségállapotot vezetnének be az ország árvíz és kisebbségi-etnikai bűnözés sújtotta térségeiben.

Aggasztó hírek érkeznek a bíróságokról, ügyészségekről is. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően menetrendszerűen szabadlábon hagynak védekezni erőszakos, településeket rettegésben tartó cigánybűnözőket, vagy eljárást sem indítanak ellenük. A lopások, rablások, gyilkosságok Borsodtól Szabolcsig nem szűnnek, nem csökken a számuk, Marian Cozma gyilkosai vígan nyilatkozhatnak, bűntársaik egy része pedig már otthon van. A visszaeső bűnismétlő, drogfogyasztó, cserbenhagyó gázoló Stohl Andrásról a média zöme már csak azt sugallja, hogy "szegényt meghurcolják."

Eközben aki a tiszteletre méltó Magyar Nemzeti Gárda pólóját meri felölteni, azt paprikaspray-vel lefújják, ütik, előállítják.

Orbánékról lehullott a lepel. A Fidesz kormány ott folytatja sajnos, ahol Gyurcsány abbahagyta.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti képviselőjeként mindent megteszek azért, hogy a nemzetközi közvélemény is megismerje a Fidesz-kormány igazi, gyurcsányi arcát is. A Jobbik EP-delegációja elvárja, hogy a Fidesz vezetői kérjenek bocsánatot a vasárnap jogtalanul megalázott emberektől és a Jobbik kezdeményezésére törvényi garanciával védje meg a kormány az ártatlan gárdistákat a hasonló támadásoktól.

Szegedi Csanád
európai parlamenti képviselő (Jobbik)
a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke
A Jobbik képviselőjének korábbi, gárdistákkal kapcsolatos közleményei, írásai megtalálhatóak a www.szegedicsanad.eu honlapon.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Kucsera Zsuzsa: A Bajtársiasság Napjára

Anyám elsápadt, amikor megmutattam neki a Barikád hátoldalát. Július negyedike egy pillanata látható rajta, egy a sok órás küzdelemből. Sisakok, ütésállómellények, ólmosbotok és bénító zuhatag a palackból az egyik oldalon, a földön ülő, egymásba kapaszkodó fegyvertelenek a másikon. Ez borzasztó, mondja anyám. Az.
Tavaly volt, 2009-ben.

Most 2010-et írunk, túl vagyunk egy választáson, győzött a Fidesz, amelynek jelképe a narancs.

Magyarország nem gondolkodott, és tévedett. Szedett itt már gyapotot Rákosi elvtárs, most narancsliget jön és pálmafák.

Rendőrség. Ez van a hátukra írva azoknak, akik elharapnák a torkát annak, aki nem akar idegen elnyomás alatt nyögni. Aki megvan narancs nélkül, mert jó neki az alma is, aki szeretne nyugodtan, énekelve szüretelni, aki nem akarja belőni magát, férfi, aki nőt kíván, és gyermeket akar nemzeni, nő, aki anya lenne és nem kiszipolyozott árurakodó a külföldi multinál.

Megint július negyedike van, évforduló, és újabb avatás. Háromkor gyülekeznénk a Felvonulási téren, de előtte jön a hívás, feltartóztatja a "rendőrség" a Budapestre tartó gárdistákat, és rabszállítókban viszik el őket.

Évek óta küzdünk, száz és száz tüntetésen vagyunk túl, fuldokoltunk könnygázban, ácsorogtunk a Gyorskocsi utcai fogházban. Született előre megírt bírói ítélet, sújtott ezernyi igazságtalanság.
Most sem lesz másképp.

A Regnum Marianum helyén álló kereszt előtt "rendőrségi" autók tucatjai, igazoltatás, feljelentés, előállítás.

Fogócska és bújócska Budapest utcáin, mindenhol az idegen érdek őrei bukkannak fel, egyik mellékutcából a másikba osonunk, a cél az Erzsébet tér. Nekünk azt mindenképpen el kell érnünk. Bármi áron.

Van, akinek sikerül, van, akinek nem. Elegendő egy zöld színű trikó terepszínű nadrággal, aki ilyet visel, azzal szemben intézkedhetnek. A Magyar Gárda egyenruhájához hasonló, mondják ők. Hogy semmiben sem hajaz rá, az nem számít, itt lassan semmi sem számít.

Hiszen a cél nem más, mint semlegesíteni azokat, akik rájöttek, úgy bánnak velünk, mint a tetvekkel a hangyák. Kell belőlük elegendő mennyiség, hogy meg lehessen fejni őket, de semmiképp sem kell olyan, aki nem szeretne ilyen módon élni.

Ezért fontos felemelni százötvenezer forintra a büntetés mértékét, hiszen a gárdista ennyit meg sem keres egy hónapban, ezt csak egy Biszku Béla és a hozzá hasonlók tudnák megfizetni a hatszázezres nyugdíjukból.

Az Erzsébet téren hallom először hivatalosan: Orbán, takarodj, az idejére nem emlékszem, lehet, hogy akkor volt, amikor támadtak a "rendőrök", hogy nyakon csípjék Kiss Róbertet, és nem haboztak használni a könnygázt, de lehet, hogy előbb. Józsi is ilyesmit gondolhat, mert vérvörös szemekkel bukkan elő a mentőakcióból, locsolgatja magát, igen megviselnek látszik.

Vologya jut eszembe, aki sokszor hajtogatta, az Orbán-kormány mégiscsak jobb volt, mint Gyurcsányék. Akkoriban rendőrt sem láttunk, mondta. Vologya most is ott ácsorog a téren, és csak akkor nem lát "rendőrt", ha nagyon erősen behunyja a szemét. Lehet, hogy ő nem, de mi láttuk azt is, hogy Ervint motoros rendőrök zaklatták az autóján lengedező Árpád-sávos és piros-fehér-zöld zászlói miatt, éppúgy, mint a Gyurcsány-korszakban. Semmi különbség.

Borbély Andrea, a jogvédő rohan egyik "tiszttől" a másikig, mert jönnek, alakzatban, fenyegetően, feketén, fegyveresen, bakancsosan, hátukon valami láncvágó eszköz, kezükben könnygázvető. A vita állandósul, jogszabályok számai pattognak egyik térfélről a másikra, Andrea konokul harcol, aztán beveti magát Gaudi Nagy Tamás és Vona Gábor is.

A gárdisták állnak a füvön, két "rendőr" elébük áll, és alakzatnak minősíti a sort. Potyka bácsi odasétál, mosolyog, ötvenhatról beszél, öt perc alatt sikeresen oszlat, a "rendőrök" feladják.

A diktatúra még valamennyire rejtőzködik, még nem teljesen nyílt, talán az önkormányzati választásokig elfátyolozza igazi arcát.

Ha az sikeres a Fidesz számára, akkor megszorul a hurok. Annak is, aki önként dugta bele a fejét, de nekünk még inkább.

Kötelességünk az ellenállás. Mi, akik ott vagyunk a téren, megfogadjuk sokadszor, megesküszünk rá. Nemcsak a gárdisták, a civilek is. Tudom, hogy mindig emlékezni fogunk a Bajtársiasság Napjára, 2009. július negyedikére. Az elhurcoltakra, Kiss Róbertre, Vona Gáborra, és mindazokra, akiket megkínoztak és megaláztak amiatt, hogy magyarok, hogy a nemzetüket is annak szeretnék tudni, és felelősséget éreznek a gyermekeikért, és az unokáikért.

És emlékezünk azokra is, akiket most vittek el, akiket félmeztelenül húztak pórázon, akiknek nem adtak enni a fogdában, és arra, akit nagyon megvertek, annyira, hogy kórházba kellett vinni.

Hazafelé indulunk, megint a Zichy Jenő utcán, mint idefelé. Akkor nem láttam belőle semmit, mert vadásztak ránk, most van alkalmam alaposan szemügyre venni. Málló vakolat, lehányt, levizelt járda. Kapualjban fekvő hajléktalan, kukában kotorászó férfi, egész motyójával szatyrokkal, hátizsákkal, egy cserép virággal a betonon ülő idős nő. Utcára kirakott mosdókagyló, eldobott söröspalack.

Borzasztó látvány. Lehetne tiszta is, szép is. Nem az.

Azok miatt nem az, akik olyanok, mint egy volt munkatársam kórképe. Rég volt, amikor mesélte, előtte nem hallottam ilyesmiről: autoimmun-szindrómát állapítottak meg nála az orvosok. Ez nem más, mint a test védekező rendszerének baja, óriási melléfogás, az immunrendszer a saját szervezetét ítéli legyőzendő ellenségnek.

Így áll magyar a magyarral szemben, és gyilkolja egyik a másikat.

A titkos kórokozó pedig láthatatlan igyekszik maradni. A betegség nem halálos, ha sokak szeme rányílik a kórképre, és beveszi a gyógyszert, a keserű pirulát, amelynek hatására ráébred: nem vagyok a saját népem, a saját hazám ellensége, nem viszem börtönbe a honfitársamat, nem ítélek el senkit azért, mert a jövő nemzedékért küzd. Nem veszem el a hazámfia munkáját, nem megyek el sanyarú sorsa mellett közömbösen. Az anyaföld egyetlen rögét sem játszom át idegenek kezére.

Akkor sem, ha fizetnek érte.

Ez minden.

Kucsera Zsuzsa
(Kuruc.info)



Íme egy igaz magyar! Egy honleány, nő, asszony, édesanya. Együttérző, csupa szív-lélek, önzetlen teremtés. Igaz bajtársa mindenkinek! Ott lehet Őt látni árvízkor a gátakon, de sajnos ott lehet Őt látni a vérbíróságon, ahol egyelőre "csak" pénzbírságot szabnak ki Rá, amiért magyar.

Büntetést kap, amiért nem hátrál meg az életterünket elvenni szándékozó, idegen érdekeket hűen kiszolgáló, haza- és nemzetáruló gazemberek állig felfegyverzett hordái előtt.

Nekem Kucsera Zsuzsa a példaképem, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy személyesen is ismerhetem Őt!

Isten áldja meg Zsuzsát.

(V.Sz.)