Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. július 31., szombat

6.001 - Beszámoló az ÖSSZETARTOZUNK Alapítvány 2009. évi működéséről. Budapest, 2010. július 31.

Beszámoló az ÖSSZETARTOZUNK Alapítvány 2009. évi működéséről.

Elsősorban köszönetet mondunk mindenkinek, aki együttműködésével, munkájával és adományaival segítette munkánkat!

Anyagi helyzetünk az év első három negyedévében nem volt túl jó, ezért októberben egy segélykiáltást tettünk fel honlapunkra, és levelező-listánkon is sokfelé elküldtük. Ennek visszhangjaként mintegy 128.000,-Ft adomány érkezett számlánkra. Köszönjük!

November végén egy régi támogatónktól jelentős összeget kaptunk. Kívánsága az volt, hogy az összeget Kárpátaljai ill. Erdélyi (partiumi) gyermekintézmények, sokgyermekes nehéz anyagi helyzetben lévő családok támogatására fordítsuk. Megkerestünk néhány szervezetet, és a megküldött kérelem alapján a „Szent Márton Karitász” Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítványon keresztül juttattuk el támogatásunkat Rát-i és Aklihegyi magyar gyermekeket nevelő óvodák és sokgyermekes családok részére, valamint a Piarista Nővérek Kongregációja, Nagykároly (RO), által fenntartott gyermekotthon támogatására és bővítésére.

50.000,-Ft-tal segítettük a Kassai magyar Thália Színház megmaradását.
Hozzájárultunk a Munkácsi Rk. Egyházmegye által szervezett kórustábor költségeihez.
A kórustábort személyesen is megnéztük, amelyet Rahón tartottak. Ez évben munkácsi és aknaszlatinai (és persze rahói) gyermekek - összesen 37 fő – tanultak gregorián énekeket. A korhatár 10-18 év.
Egy nagy bőröndöt teleraktunk tudományos ismeretterjesztő és szépirodalmi könyvekkel, értékes albumokkal, és elvittük ajándékba. A gyerekek nagy örömmel fogadták, már az első szünetben szétkapkodták.

Támogatott táborok még:
Gyerek furulyatábor Rétyen (Kovászna megye, RO)
56-os Történelmi Tábor Kiskunmajsán, határon túli magyar fiatalok részvételi költségeire.
Több esetben járultunk hozzá erdélyi és kárpátaljai fiatalok tanulmányi költségeihez (tandíj, kollégium, stb.)
Magyarországi ill. otthoni (RO) felsőoktatási intézményben.
Támogattunk délvidéki színész növendéket is.
Határon túli betegek gyógykezelési költségeihez járultunk hozzá Magyarországon ill. otthon.
Többen kerestek meg bennünket egyéb adományokkal is.
Kaptunk ruhaneműt, könyveket, gyógyászati segédeszközöket, vérnyomásmérőt, varrógépet, stb. Ezeket rászorultaknak, sokgyermekes családoknak juttattuk el Romániába Székelyföldre, valamint Kárpátaljára Ukrajnába.
Jótékony célú koncertünket idén is megrendeztük, a Bp. XII. ker. Hegyvidéki Önkormányzat Művelődési Központ átépítése miatt új helyszínen, a Bp. XI. ker. Gazdagréti Szent Angyalok Templomban. A helyszínhez méltón, Gounod, Bach, Händel, Pergolesi, Rossini, Verdi művei csendültek fel. Az est háziasszonya Halász Zsuzsa volt.
Közreműködő művészeink: Kertesi Ingrid, Megyesi Schwartz Lúcia, Stirbu Viktória, Szerekován János, Rezsnyák Róbert, Rácz István voltak.

Az est védnöke most is Mádl Dalma Asszony volt. Hagyományainkhoz híven itt adtuk át a 2009. évi ÖSSZETARTOZUNK Emlékplakettet fent említett régi támogatónknak, dr. Marosvölgyi Lászlónak. Az emlékplakettet kapta még a Rétyi Kováts András Fuvószenekar és alapító karnagya, Kelemen Antal a magyar kultúra és zenei hagyományok megóvásáért. Ők személyesen nem tudtak eljönni, majd Pünkösdkör adjuk át otthon, Rétyen.

Ezúton is köszönjük dr. Szederkényi Károly Esperes Plébános Úrnak segítségét, hogy a templomban tarthattuk meg koncertünket, és kiváló művészeinknek önzetlen részvételét.