Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. július 27., kedd

5.981 - VOSZ KMRSZ - Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Magyarország

From: VOSZ KMRSZ Hírlevél
Date: 2010. július 25.
Subject: VOSZ KMRSZ
To: jozsef@kutasi.eu

  VOSZ KMRSZ - Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 

Közép - magyarországi Regionális Szervezet
Bemutatkozik a VOSZ KMRSZ

A megalakulás és körülményei.

A VOSZ KMRSZ jogelődje a VOSZ Budapesti Szervezete 1999. április 26-án alakult. Célja és törekvése, hogy Budapesten felvállalja a sok kis vállalkozó, és kényszervállalkozók gondjainak és problémáinak megoldás keresésének útjait. Tanáccsal, információval lássa el a vállalkozókat, és a közös problémák felvetődése esetén segítsen a lekezelésben, védje, és harcoljon érdekeikért.

A Budapesti szervezet a VOSZ Országos Szövetség jogán önálló jogi személyiséggel rendelkezett. A problémák hasonló módon jelentkeztek a Pest Megye területén, ezért a két szervezet hosszas mérlegelés után a közös út választása mellett döntött.

VOSZ KMRSZ 2003 

A VOSZ Pest megyei Szervezete és a VOSZ Budapesti szervezete közös akarattal 2003. június 12-én megtartotta egyesülési közgyűlését, megválasztotta tisztségviselőit, és kimondta a működés folytatását a VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezetének neve alatt, de megtartva a budapesti szervezet jogi státuszát.

A VOSZ KMRSZ jogisága a VOSZ Országos Szövetség bejegyzése jogán érvényes és hatályos.

Az Alapszabály és Szervezeti és Működési Szabályzata illeszkedik a VOSZ Országos küldöttértekezlete által elfogadott Alapszabályhoz és rendszeréhez. A kapcsolat rendje meghatározza a VOSZ KMRSZ működési feltételeit.

A VOSZ KMRSZ tagjai a VOSZ azon tagjai, akik a VOSZ KMRSZ területén fejtik ki vállalkozási tevékenységüket. A VOSZ KMRSZ az illetékessége területén tagjának tekint minden olyan vállalkozót, aki a VOSZ- szal, vagy a VOSZ KMRSZ- szel együttműködési megállapodást kötött, illetve VOSZ tagszervezetként vagy egyesületként belépett, és szakmai szervezeti vagy egyesületi tagságát igazolja.

A VOSZ KMRSZ fontosnak tartja, hogy érdekvédelmi és érdekérvényesítő munkája során minden tagjának és a területen tevékenykedő minden vállalkozónak érdekében tevékenykedjen. A vállalkozók képviselete, a vállalkozási lehetőségek körének bővítése egyetemleges érdek, és ez túlnő a tagsági kereteken.

Fontos megteremteni az információ áramlás kölcsönös előnyöket biztosító alapját.

Szervezetünk évenként rendes közgyűlést tart. Fontosnak tartja évenként áttekinteni a minden év kezdet utáni időszak legfontosabb tennivalóit, láttatni munkájának eredményeit, feltárni gondjait, és meghatározni tevékenységének irányát és célját.

Az elnökség minden évben számot ad munkájáról, bemutatja, hogyan tette a dolgát és apró lépésekkel hogyan igyekezett véleményformálásával a vállalkozói érdekeket képviselni.

Fontosnak tartjuk annak hangsúlyozását, hogy súlyunk van a Régióban, fontos vállalkozóink érdekének képviselete, mert a mintegy 840.000 működő vállalkozás 39 %-a a régióban fejti ki tevékenységét és jelentős befolyással bírnak a nemzeti jövedelem termelésre és a foglalkoztatásra. Ennek súlyára figyelemmel a VOSZ KMRSZ nem engedheti meg, hogy a központi régióban törekvésével, jelenlétével ne a teljes vállalkozói réteg érdekét képviselje.

Bízunk abban, hogy vállalkozó társaink értik törekvéseinket, és közös céllal, kellő politikai távolságtartással, de hallatlan szívóssággal segítenek a Vállalkozók a Vállalkozókért” tenni akaró céljaink megvalósításában.

VOSZ KMRSZ ELNÖKSÉGE.

Tisztelt Kutasi József !

Új munkahelyek teremtése, energia takarékosság ! Új lehetőségek vállalkozóknak !

Stratégiai megállapodás a VOSZ KMRSZ és a PRIVÁTTENDER KFT. között
Új, hatékony, innovatív és átlátható kezdeményezés jelent meg a hazai „piacon”. A PRIVÁTTENDER KFT által bemutatott modellértékű rendszer egyszerre képes segíteni, támogatni azokat, akik használják, függetlenül attól, hogy Ügyfelei, vagy Együttműködő partnerei a PRIVÁTTENDER rendszereinek.

A VOSZ-KMRSZ, és PRIVÁTTENDER együttműködésének főbb irányelvei tovább>>>

Térítésmentes konferencia

A Közbeszerzési törvény és változásai 2010.
A közbeszerzésről szóló törvény módosításait követően 2010. április 1-jétől új szabályrendszer lépett hatályba. Ezt követően 2010. júliusáig újabb indítványokat terjesztettek a Parlament elé.
Mindezek érintik a jogorvoslati eljárásokat, valamint azokat a közbeszerzési rendelkezéseket, melyek az ajánlatkérőknek és az ajánlattevőknek egyaránt értelmezési, alkalmazási nehézséget okoztak.
 
Ezúton szeretnénk meghívni Önt  A Közbeszerzési törvény és változási 2010. című konferenciánkra és az azt követő szakmai konzultációra.
Előadásunkon részletesen beszámolunk a konkrét változásokról, szakértő előadónk gyakorlati példák segítségével elemzi a módosított rendeleteket és várható hatásaikat. Készüljön fel velünk hatékonyan – vegyen részt konzultációval egybekötött előadásunkon!
 
Időpont: 2010. október 21., 9.00 - 15.00 óra
Helyszín: Budapest, Lurdy Ház konferenciaterme
Részvételi díj:  térítésmentes (2 fő/ cég)
A helyszín kapacitása miatt, csak előzetes jelentkezés alapján tudjuk résztvevőinket fogadni. JELENTKEZNI az alábbi regisztrációs rész kitöltésével és visszaküldésével (e-milen, faxon) lehet:

Az előadás tartalma                     Jelentkezési lap

Előadónk:
Lucsik János hivatalos közbeszerzési tanácsadó,Magyar Közbesz. Társaság Országos Tanácsadó Szolgálata
Amennyiben rendezvényünk időpontjáig további módosításokat fogadnak el, az ezekkel kapcsolatos legfrissebb információkat tematikánkba illesztjük!
A helyszín kapacitása miatt, csak előzetes regisztráció alapján tudjuk résztvevőinket fogadni. Regisztrálni weboldalunkon keresztül (bejelentkezést követően) lehet:
http://www.menedzserpraxis.hu
 
A rendezvényen biztosított ellátás ( kávé, frissítő ) ingyenes, további étkezés térítés ellenében a helyszínen lehetséges.
 
További rendezvényeinkről részletesen tájékozódhat weboldalunkon:
www.menedzserpraxis.hu
 
Kérdéseivel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:
Tel.:( 061) 880-7600
Fax:( 061) 880-7699
Web:
www.menedzserpraxis.hu
E-mail: tudaskozpont@menedzserpraxis.hu


Hungária Értékpapír Zrt. elemzése

Arany
Az elmúlt hétre jellemző optimizmus alábbhagyott, fokozott bizonytalanság jellemzi a nemzetközi részvény- és tőkepiacokat, mérséklődött a kockázatvállalási hajlandóság, ami kedvezhet az arany jegyzésének. Bizonytalanság jellemzi az US részvénypiacokat is, egyértelmű trend nélkül mozogás jellemezte a piacokat a héten tovább>>>


Kádas Miklós bemutatkozása

Építészmérnökként és marketinges közgazdászként több nézőpontból és gyakorlatiasabb szemlélettel vizsgálom a tevékenységeket és folyamatokat, mint azt az emberek, vagy mint az egyes területek szakértői általában teszik. Leginkább az értékteremtő folyamatok működési hatékonysága és ezen keresztül a vállalkozások versenyképességének meghatározása és növelése a cél-és szakterületem.
Vállalkozásom egyik fő szolgáltatása az induló és meglévő – max. 10 főt foglalkoztató - mikro-vállalkozások számára külső partnerként nyújtott stratégiai vezetői tanácsadás, marketingstratégiai elemzés-tervezés és megoldás nyújtása olyan vezetői problémákra, melyekkel a vezető tulajdonképpen magára marad tovább>>>

Tanulmány a mikro-vállalkozások versenyképességéről és arról, hogy az üzleti tanácsadás hogyan tud ebben segíteni
A tanulmány első része a vállalkozói kultúra kialakulásáról szól, mert személyes kutatásom szerint a mikro-vállalkozások mellett az egész vállalkozói kultúra helyzetét, viselkedését, sajátos jellegzetességeit alapvetően befolyásolják azok a gazdaságpolitikai események, melyek a magyar vállalkozói szektor kialakulásakor történtek tovább>>>


FIVOSZ Hírlevél
2010.07.19.

Fiatal Vállalkozók Hétvégéje
Második alkalommal kerül megrendezésre a nagy sikerű Fiatal Vállalkozók Hétvégéje egy egyedülálló helyszínen, a Medves Fennsíkon, Salgótarján mellett!

Időpont: augusztus 20-22 (Péntektől vasárnapig, hogy ne kelljen szabadságot kivenned!)
Helyszín: Hotel Medves (3109 Salgótarján,Medvesi út 16.)
Részvételi díj: 21 000Ft/Fő, mely magában foglalja:

Három nap, két éjszaka, teljes ellátással, ké! tágyas, fürdőszobás, TV-s szobákban, drinkbár műholdas TV-vel, szivarszalon, szauna, uszoda, park/ kert, asztalitenisz, biliárd, tekepálya, tornaterem, aszfaltburkolatú és salakos pálya!

Tervezett program:
- Kötetlen ismerkedés
- Csapatépítő játékok (fakultatív)
- Közös grillezés
- Vízi vetélkedő
- Karaoke
- Nagy beszélgetések és persze jókedv, mulatság minden mennyiségben!

Jelentkezés: pinotay@fivosz.hu, 06 70 3100 743
FONTOS: a családias hangulat biztosítása és a hely adottságai miatt a maximális létszámot 80 főben korlátoztuk, így a foglalásokat a beérkezés sorrendjében tudjuk regisztrálni. Siessetek, nehogy lemaradjatok erről a különleges programról!
A részvételi díjat a FIVOSZ bankszámlájára történő utalással (Banco Popolare 14700002-00802352-61019014, a közleményben kérjük feltüntetni a résztvevők nevét valamint, hogy FIVOSZ hétvége, továbbá a 1055 Budapest, Kossuth tér 6-8. III. em. 304. szám alatti központi irodánkban készpénzzel lehet befizetni.
Közösség. Hétvége. Profit.

Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége
1055 Budapest, Kossuth tér 6-8.
Telefon: 36/1 785 7977
Web:
www.fivosz.hu
E-mail:
titkarsag@fivosz.hu


 A diákok háromnegyede nyert felvételt a felsőoktatásba

Meghúzták az idei ponthatárokat, közel 140 ezer felvételiző várta július 22-én este vajon felvételt nyert-e a jelentkezési lapján megjelölt intézmények valamelyikébe. A maximum 480-as ponthatárt idén sem kellett egyetlen szakon sem elérni, és az előző évekhez hasonlóan ismét megőrizte vezető pozícióját 462 ponttal a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakja tovább>>>


Privátbankár Hírlevél szemelvények

Megszavazták: lesz bankadó és bérplafon
A parlament csütörtökön elfogadta a gazdasági és pénzügyi törvénycsomagot. A három éven belül alakult biztosítóknak is meg kell fizetniük a különadót, vagyis nem lesz lex Járai tovább>>>

Nem az IMF, hanem a pénzpiacok döntenek
Az IMF és az uniós delegációk hirtelen távozása ugyan nem jelent tragédiát, de az állam finanszírozása azóta drágább lett. Ha megszavazzák a bankadót, azért a hitelezők valamit kérni fognak "cserébe" tovább>>> 

Matolcsy: az IMF elnézte a költségvetést
Magyarország elindult a pénzügyi függetlenség felé - hangsúlyozta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) ülésén. A miniszter úgy fogalmazott: az IMF "elnézte" az idei költségvetést, és nem vette észre, hogy 280 milliárd forint "lyuk", azaz többlethiány van benne tovább>>>

Óránként 500 forintért dolgoznak a diákok
A nyári hónapokban egyre több diák keres munkát, és a cégek érdeklődése is megnő a fiatal munkavállalók iránt, akik azonban egyre többen dolgoznak év közben is, hogy esetlegesen kieső zsebpénzüket pótolják - számoltak be tapasztalataikról az iskolaszövetkezetek és egy toborzó cég tovább>>>

Kétmilliárdos plusz teher a devizahiteleseknek
A hazai fizetőeszköz árfolyamában júniusban bekövetkezett 4-5%-os árfolyamgyengülés hatására eléri a havi kétmilliárd forintos nagyságrendet a devizahitelesek megnövekedett terhe tovább>>>

Az IMF nem ment el örökre
A Nemzetközi Valutaalap továbbra is nyitott a tárgyalások felújítására Magyarországgal, de erre vonatkozólag nem rögzítettek időpontot a magyar kormánnyal tovább>>>

A jegybank besegít a forintnak - ha kell, kamatot is emelnek
A Monetáris Tanács sajnálattal vette tudomásul, hogy az IMF és EU hitelmegállapodás felülvizsgálatának lezárását elhalasztották. A jegybank a devizapiacra viszi az uniós támogatásokat, így próbálják meg kiegyenlíteni a fiskális pályával kapcsolatos aggodalmak miatti ingadozásokat. Ha tovább romlik a helyzet, akár kamatemelés is jöhet tovább>>>

Hogyan lehet megélni minimálbérből?
Kiszámoltuk, hogyan tudná eltartani a minimálbéres apa és anya a négyfős családot. Minden a saját lakáson áll vagy bukik
  tovább>>>