Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. július 9., péntek

5.936 > Kutasi József > Független Újságírók Szövetsége > 2010. július 8. Budapest

From: <noreply@fusz.hu>

Date: 2010/7/7
Subject: :: Független Újságírók Szövetsége
To: jozsef@kutasi.eu


:: Független Újságírók Szövetsége ::

  2010. július 8. Budapest

Szegényember patikája, a bodz

2010-07-05

Európa-szerte varázserővel ruházták fel és titokzatos hagyományok övezték a bodzát, míg gyógynövényként való használata szinte az emberiséggel egyidős gyakorlat. Gyógyhatásainak se szeri se száma, a talajt is javítja, finom illatú, esztétikus és szinte bárhol megterem. Az egyik legtökéletesebb ajándék, mely valaha megadatott nekünk. Legyünk nagyon hálásak érte.
Teljes cikk

A nap embere: Csontváry Kosztka Tivadar

2010-07-05


 
Teljes cikk

Zenés-táncos aratókaláka Jobbágytelkén június 9-11.

2010-07-05


Teljes cikk

Stevia (sztívia) – a lobbi érdekből tiltott édesítő lobbi érdektől vezérelt rehabilitációja

2010-07-05

Bár több mint száz éve ismerik a sztíviát, a kalóriamentes természetes édesítőszert, az élelmiszeriparban máig mesterséges cukorpótlókat használnak, amelyekre, érdekes módon, többnyire véletlenek folytán bukkantak rá.
Teljes cikk

Erdélyi József: A magyarokhoz

2010-07-05

Berzsenyi Dániel emlékének
Teljes cikk

Apostol voltam


2010-07-05

Gondolataim a Szent László napi Jakab hegyi Szentkorona-szertartásról


Teljes cikk

Veszélybe került Barcelona büszkesége, a Sagrada Familia

2010-07-05

Egy tervezett vasúti alagút építése miatt veszélybe kerülhet a barcelonai Sagrada Familia, Spanyolország leghíresebb székesegyháza. Az építkezésről már régóta folyik a vita. 

Teljes cikk


Tüntetők a clevelandi Szent Imre-templomban

2010-07-05

Legalább tíz magyar tüntető zárta be magát a felszámolásra szánt clevelandi Szent Imre-templomba július 1-jén, és kifejezték, hogy szükség esetén készek akár hetekig ott tartózkodni.

Teljes cikk


Ismeretlen tettes rongálta meg a Nagy Magyarország magazin szerkesztőségét

2010-07-05

Ismeretlen tettes rongálta meg a Nagy Magyarország című történelmi magazin szerkesztőségének és könyvesboltjának helyt adó Budapest belvárosában található épület falát.
Teljes cikk

Nagybányai találmány árvíz ellen

2010-07-05

Az egyik nagybányai cég képviselõje felajánlotta, hogy ingyen felszereltet bárhol az ország területén egy kilométernyi moduláris gátat. Ezzel bizonyítani szeretné, hogy mennyire hatékonyak ezek a három nagybányai feltaláló által kifejlesztett elemek az árvíz elleni harcban.
Teljes cikk

Ábrányi Emil: Jótékonyság

2010-07-05

Sajnálod azt, akit békés lakából
Kivert a tűz vagy árvíz ereje,
Sajnálod azt, kinek szerény vetését
Láng falta föl, sár iszapolta be,
Eldőlt a ház is. Kunyhó más szemében,
Mennyország néki mert otthonja volt,
Nád-födelén hű gólyák kerepeltek,
És oda bent víg gyermekhad dalolt.

Teljes cikk


Tiszta víz vagy tea?

2010-07-06

A minap kaptam egy levelet a www.25nap.hu egyik résztvevőjétől. Azt kérdezte, hogy miért mondom azt a programot végzőknek, hogy csak és kizárólag tiszta vizet igyanak és semmi üdítőitalt. Külön kiemelte, hogy a tea ugyan olyan jó szerinte, mint a tiszta víz.
Teljes cikk

Felmentették az országos tisztifőorvost

2010-07-06

A mai napon a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) vezetője, dr. Réthelyi Miklós 2010. július 7. napjától kezdődően, felmentéssel megszüntette dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvosnak az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál fennálló határozatlan idejű kormánytisztviselői jogviszonyát. Az intézkedés a Kjtv. értelmében indoklást nem igényel - áll a tárca ma kiadott közleményében.
Teljes cikk

Reklámok és hangzatos szavak - avagy nézzük hülyének a vásárlót!

2010-07-06

Minden reklám hazudik, ezt tudjuk régóta. Senki sem várja el, hogy az X rágógumi (üdítőital, jégkrém, akármi) fogyasztásától szupermodellek fognak a nyakába borulni az utcán. Ugyanakkor vannak olyan reklámüzenetek is, amiket illik komolyan venni.
Teljes cikk

Zöld lobbi a génmódosítás-mentes Magyarországért

2010-07-06

Ötven zöld szervezet környezet. és természetvédelmi szakmai ajánlásokat készített a kormányzatnak – derül ki a Magyar Természetvédők Szövetsége honlapján megtalálható dokumentumból. Egyebek mellett közösségi célú birtokrendezést, a zöldfelületek beépíthetőségére vonatkozó moratóriumot és a földvédelmi járulék értékalapú megállapítását várják a kabinettől.
Teljes cikk

Étkezéssel is elegendő vitaminhoz juthatunk

2010-07-06

A vitaminok testünk építőelemei, szervezetünk megfelelő működéséhez nagy szükség van rájuk. A normál, kiegyensúlyozott és változatos étkezéssel elegendő vitamin jut a szervezetünkbe, ilyenkor aligha kell félnünk, hogy hiány alakul ki. Sőt, a megfelelő szint fenntartásához nincs szükség nagy mennyiségű vitaminra, csak változatos étrendre.
Teljes cikk

Siklósi András: A 2010-es Szittya Világtalálkozó zárónyilatkozata

2010-07-06

Az összmagyar egységért és megmaradásért
(A 2010-es Szittya Világtalálkozó zárónyilatkozata)
Teljes cikk

Biszku-cirkusz katarzis nélkül

2010-07-06

Sok hűhó semmiért — kis túlzással így lehet összefoglalni azt a vihart, amely a Biszku Béla kommunista bűnöst lépre csaló és tetteivel szembesíteni igyekvő Bűn és büntetlenség című film körül kavarodott. Ágoston Balázs írása.
Teljes cikk

Hatalmas katasztrófát okozhat a Duna Galacon

2010-07-06

Amennyiben nem bírja ki a terhelést a galaci védőgát, és áttör a Duna, Galac akkora méretű katasztrófával szembesülhet, amire a II. világháború óta nem volt példa – jelentette be Galac megye prefektusa, Cosmin Păun.
Teljes cikk

A dalai láma 75 éves

2010-07-06

Július 6-án hetvenöt éves Tendzin Gyaco, a XIV. dalai láma, a tibeti buddhisták száműzetésben élő legfőbb vallási vezetője.
Teljes cikk

Tárhely és domain