Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 11., kedd

7.924 - MVSZ-bizottság Petőfi Sándor földi maradványainak felkutatására és eltemetésére

From: MVSZ Sajtószolgálat

Date: 2011. január 11.
Subject: MVSZ-bizottság Petőfi Sándor földi maradványainak felkutatására és eltemetésére
To: Kutasi József

 

73935A Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós levélben fordult Szőcs Géza kulturális államtitkárhoz, és kérte, hogy a Kormány támogassa Petőfi Sándor földi maradványainak felkutatását, azonosítását és méltó eltemetését.

 

 


Az MVSZ elnöke 2010. augusztus elsején Tűnődés Petőfi Sándor fehéregyházi eltűnésének 161. évfordulóján című írással a nyilvánossághoz fordult. http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20100801_petofi.html .Ennek nyomán az írott és az elektronikus sajtóban élénkülő vita támadt, amely 2011 januárjában eljutott a Fidesz-közeli Gondola hírportálra is.

 

Közben 2010. december 4-én a Magyarok Világszövetségének Elnöksége egy Petőfi Bizottság életre hívásáról döntött, amelynek megszervezésével és munkájának koordinálásával megbízta Fuksz Sándor elnökségi tagot, az MVSZ Felvidéki Országos Tanácsának elnökét.

 

 

Fuksz-képSzőcs Géza, Kultúráért Felelős ÁllamtitkárFuksz Sándor volt az, aki különleges érzékkel megsejtette az egri várkapitány, Dobó István földi maradványainak helyét. Sejtése beigazolódott, ami lehetővé tette, hogy Dobó Istvánt 2008-ban, a Magyarok VII. Világkongresszusának társrendezvénye keretében szülőfalujában, a felvidéki Dobóruszkán ünnepélyes körülmények között újratemessék.

  

 

 

A Magyarok Világszövetsége bízik abban, hogy Fuksz Sándor rátermettsége Petőfi Sándor földi maradványainak felkutatásában is eredményt hoz.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7116/110111