Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 23., vasárnap

8.167 - Kövér László: Választójogot kapnak a határon túli magyarok > Lencsés Károly Népszabadság 2011. január 20.

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Kövér László: Választójogot kapnak a határon túli magyarok
Lencsés Károly Népszabadság 2011. január 20.

A kettős állampolgárság tényleges tartalmát a Fidesz jó ideg lebegtette, és erről a kormány még akkor sem foglalt állást, amikor tavaly ősszel az egyik fideszes politikus felvetette: kapjanak a határon túliak választójogot. Tegnap viszont Kövér László házelnök tiszta vizet öntött a pohárba: a magyar útlevélhez szavazati jog is társul majd.


Szili Katalin korábbi és Kövér László jelenlegi házelnök kézfogása a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán. A háttérben Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes
MTI - Koszticsák Szilárd

A törvényhozás többségének szándéka a választójogi törvény várható módosítása során arra irányul majd, hogy mindenféle diszkriminációtól mentesen létrehozzák a magyar állampolgárok számára a választójogot - jelentette ki Kövér László házelnök a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma tegnapi tanácskozásán a Parlamentben. Vagyis: a külföldön élő honfitársaink voksolhatnak majd a hazai választásokon, de ha a fideszes politikus kijelentését szó szerint értelmezzük, jelöltet ajánlhatnának, sőt maguk is indulhatnának. Amit tehát korábban tagadtak, majd csak lebegtettek, most egyértelművé vált: a kettős állampolgárság elnyerésével a határon túli magyarság a választójogot is megkapja. Kövér ugyanis nyilván nem a levegőbe beszél, és ha ő közöl valamit, azt komolyan kell venni. Akkor is, ha elég kacskaringós úton jutott el ennek kimondásához a Fidesz.