Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. április 14., csütörtök

9.234 - Matolcsy György > . Mint mondta, 2014 végéig 300 ezer új adózó munkahelyet akarnak teremteni, és ebből 100-150 ezret legalább a közmunka területén.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Harmadolják a munkanélküli ellátás idejét
Krónika - 2011.04.13. 19:40

A munkanélküli ellátást három hónapra csökkenti jövőre a kormány. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kormányülés után bejelentette, hogy minden munkanélküliséggel kapcsolatos juttatás 90 napra jár majd 2012-től, mivel a jelenlegi, munkakereséssel és állástalansággal összekapcsolódó járandóságok nem ösztönzik a visszatérést a munkaerő-piacra. A rokkantnyugdíjban részesülők táborát a kormány 100-150 ezer fővel kívánja csökkenteni - tette hozzá Matolcsy György.

Halgassa meg az Esti krónika összefoglalóját!

Matolcsy György ismertette a Széll Kálmán-terv kormány által elfogadott részleteit, amelyek a strukturális reform első lépései. Ezek között szerepel a munka világának átalakítása, vagyis, hogy segély helyett munkát biztosítanak az embereknek
. 2012-től a munkanélküli segély 90 napig jár majd. Ezután, aki nem tud elhelyezkedni a piacon, annak közmunkát kell vállalnia. Mint mondta, 2014 végéig 300 ezer új adózó munkahelyet akarnak teremteni, és ebből 100-150 ezret legalább a közmunka területén.

A Széll Kálmán-tervben továbbá a nyugdíjrendszer reformjaként a jövőben nem lehet majd korhatár alatt nyugdíjba menni. Ennek érdekében újfajta munkahelyeket teremtene a kormány. Újra foglalkoztatnák a rokkantnyugdíjasokat is.

"A rokkantnyugdíjasok világában teljes felülvizsgálatot tűztünk ki célul, és azt, hogy 100-150 ezer ember a rokkantnyugdíjasok világából térjen vissza a munka világába, akár részmunkaidős, piaci munka keretében, vagy közmunka keretében" - fogalmazott a miniszter.
(...)