Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. április 14., csütörtök

9.236 - Sajtótájékoztatón derült ki, arról sincs információjuk, hogy a Szebb Jövőért Polgárőrség és a rendőrség tagjai Hajdúhadházon betörőket fogtak.

 www.nemzetihirhalo.hu
Mi van a magyar rendőrséggel?
barikad.hu 2011, április 14 - 12:22


Sajtótájékoztatón derült ki, arról sincs információjuk, hogy a Szebb Jövőért Polgárőrség és a rendőrség tagjai Hajdúhadházon betörőket fogtak. A civilben hősködő roma polgárőrről viszont országos sajtótájékoztatót tartanak. Tökéletes szervezet, tökéletes Pintérrel.

A rendőrség ismét bizonyította, hogy nemcsak a közbiztonság helyzetéről, de egy adott településről, nevezetesen Hajdúhadházról sincs halvány fogalma. Tökéletes bizonyíték erre a mostani sajtótájékoztatójuk, amelyet a betörőket elfogó hős roma polgárőrről tartottak.

Bényi Mónika az Országos Rendőr-Főkapitányság szóvivője a tájékoztatón elmondta, az Országos Polgárőr Szövetséghez (OPSZ) tartozó téglási egyesület elnökhelyettese, Kolompár László két civil segítségével fogott el Tégláson betörőket.


Emellett természetesen egy szó sem esett a Szebb Jövőért Polgárőrség elfogásban nyújtott segítségéről. Korábban már írtuk az esetről, amellyel az a probléma, hogy Kolompár akciójával két civilt veszélyeztetett, egyikük meg is sérült az elfogás folyamán, ráadásul szabályzatot is sértett, ugyanis polgárőr egyedül nem, csak párban kezdhet intézkedésbe. Amikor a sajtótájékoztatón rákérdeztünk, hogy nem probléma-e a hős roma polgárőr szabályszegése, azt a választ kaptuk Bényi Mónikától, hogy különleges eset volt, a polgárőr még nem volt szolgálatban csak civilként segített.

Értem. Azt viszont nem, hogyha így áll a helyzet, akkor az Országos Rendőr-Főkapitányság szóvivője miért tart sajtótájékoztatót arról, hogy egy civil betörőket fogott?

Netán politikailag fontos, emiatt kell így kommunikálni, hogy a téglási polgárőröknél szolgáló, az OPSZ-hez tartozó szervezet tagja fogja el a betörőt? Tóth Attiláról, az OPSZ elnökhelyetteséről, korábban többször írtunk, aki nem mellékesen a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke is egyben. Emellett annak a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetségnek elnöke, amelyik törvényességi felügyeleti vizsgálatot kezdeményezett a Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület működésével összefüggésben a Békés Megyei Főügyészségnél. Talán az ő pozícióját kellett tovább erősíteni?

Így már kezd tisztább lenni a kép...

A politikai indíttatású ügy képét tovább erősíti, hogy a polgárőr Kolompár Lászlót, aki korábban rendőrként szolgált, nyugállományú törzszászlóssá léptette elő Pintér Sándor a közrend és közbiztonság érdekében hosszú idő óta végzett tevékenységéért. Pitiáner fogcsikorgatás ez Belügyminiszter Úr!

Természetesen nem hagytuk ennyiben. Rákérdeztünk, hogy a téglási eset mellett miért nem beszélnek arról, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai Hajdúhadház belterületén is fogtak két betörőt. Erre azt a választ kaptuk, hogy erről nincs információjuk!

Tetszik érteni? Az Országos Rendőr-Főkapitányságnak nincsen arról az elfogásról információja, ahol rendőri intézkedés - bilincselés is - történt, mindez pedig a barikádTV filmjén is jól látható. Ezután azt hiszem, kijelenthető, tényleg sikerült két hét alatt rendet rakni...a belügyminiszter íróasztalán. Ezenkívül káosz uralkodik mindenhol.
http://www.youtube.com/watch?v=z5_lPr5Xrvs
Finoman jelezném, hogy ezután már semmin nem csodálkozunk. A barikad.hu-nak még lettek volna kérdései a szóvivő felé, ám ezek megválaszolására valahogy már nem jutott idő...
S.SZ-Argo