Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. április 28., csütörtök

9.298 - Orbán Viktor a TV2 egyik műsorában kijelentette: eddig tartott a türelem, a hatóságok a törvénymódosítás után/...

Feladó: Dr. Somogyfoki György
Dátum: 2011. április 28. 19:48
Tárgy:
Eddig tartott a szabadság
Címzett: Kutasi József Antal


Eddig tartott a szabadság - Orbán a TV2-ben fenyegetőzött

2011, április 28

Orbán Viktor a TV2 egyik műsorában kijelentette: eddig tartott a türelem, a hatóságok a törvénymódosítás után egy órán belül feloszlatják az önkényesen rendfenntartó csoportosulásokat.

Orbán Viktor Hajdú Péter TV2-s műsorvezetőnek adott exkluzív interjújában hangsúlyozta: mindenki számára nyilvánvaló, hogy mit kellett volna tenni Gyöngyöspatán már hetekkel ezelőtt, azonban a gyülekezési szabadság mögé bújva a helyieket provokáló szervezetek ellen nem lehetett elhamarkodottan cselekedni. "Meg kell találni a beavatkozás pillanatát, ez teszi művészetté a magyar politikai élet irányítását" - mondta. Orbán szerint akkor kell beavatkozni, amikor már az egész ország akarja azt, és ez a pillanat most jött el – írja az origo.

Orbán szerint most tízből kilenc embernek már nem az a fontos, hogy kinek van joga gyülekezni, hanem azt látják, hogy rendőrség nélkül polgárőrséget színlelni, magánterületen katonai kiképzést tartani az erőszak felé vezet. Orbán szerint az állam és a miniszterelnök dolga, hogy megvédje az embereket, ezért a kormány szerdán kezdeményezte is a Btk. szigorítását a parlamentnél. Ha elfogadják a törvénymódosítást, akkor azontúl a gyöngyöspataihoz hasonló cselekményt visszaesőként elkövetőket akár börtönnel is sújthatják.

„Eddig volt a türelem és a szabadság” – fenyegetőzött a jelenlegi miniszterelnök, aki a kampányban folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy két hét alatt rendet tesz. A törvénymódosítás elfogadása után mindenki, aki törvénysértő magatartást folytatott, az haza fog menni. Ilyen esetben egy órán belül ott lesz az állam, és rendet fog tenni - mondta a miniszterelnök. A rendtétel nem azt jelenti, hogy azoknak a munkáját lehetetlenítik el, akik valóban a közbiztonság javítását szeretnék, ha már a kormány nem képes rá...

A törvénymódosító javaslat szerint három évig terjedő szabadságvesztésre lesz ítélhető az, aki riadalmat keltő, közösségellenes magatartást tanúsít, illetve két évig terjedő szabadságvesztésre az, aki a közbiztonság fenntartására hivatkozva kelt másokban riadalmat. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület vezetője szerdán azt mondta, hogy a törvénymódosítás után is folytatni fogják a járőrözést.

origo nyomán http://barikad.hu/eddig_tartott_szabads%C3%A1g_-_orb%C3%A1n_tv2-ben_fenyeget%C5%91z%C3%B6tt-20110428