Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 10., szombat

10.525 - Vattay Szabolcs: Kedves Gavallér János Úr!

From: Vattay Szabolcs

Date: 2011. szeptember 10.
Subject: Új cikk: Gavallér János - Halálölelés
To: Kutasi József Antal


Kedves Gavallér János Úr!
 
Tekintettel arra, hogy Ön nagy nyilvánosság előtt, a Nemzeti Hírhálón publikálta a "Halálölelés" című írását,  www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=gavaller#cikk Ön kellő jogalapot biztosított számomra, hogy felkérjem Önt a nemességre vonatkozó megvető, degradáló stílusú kitételének részletes megindokolására; ugyancsak nagy nyilvánosság előtt.
 
Személyes érintettség okán is szeretném megtudni, hogy mi az Ön baja a nemességgel, és azok sarjaival? -- ahogyan ezt a társadalmi réteget a szóban forgó írásában egyszerűen fattyaknak nevezi. Vannak fattyai is a nemességnek, mint pl. a Kossuth-díjas, magyargyűlölő zsidó-vérvonalú Esterházy Péter is! -- de egyáltalán nem ez a jellemző. Annak ellenére sem, hogy mint minden társadalmi rétegnek, így a nemességnek is a legjavát irtották ki, üldözték el, tették egzisztenciálisan teljesen lehetetlenné a háborút követő években!
 
Lásd ennek a hitvány alaknak esterházy péternek az "Így gondozd a magyarodat" c. írását! http://gavajn.blogspot.com/2010/04/igy-gondozd-magyarodat.html 
 
A teljesség igénye nélkül kérdezem tehát Öntől:
 
1. Netán az lenne a baj a magyar nemességgel, hogy 1848-ban, minden külső kényszer hatása nélkül, csupán a nemzettel való szolidaritásból, a világon példátlanul, soha nem tapasztalt gesztust gyakoroltak, és lemondtak előjogaikról? A saját létérdekeik ellen megszavazták a közteherviselést!
 
2. Netán az lett volna az Ő nagy bűnük, (igen nagy vétkük) hogy a nagy gazdasági világválság idején, annak érdekében, hogy Magyarországon ne haljon éhen senki! -- leállították a mezőgazdasági gépeiket, és ezzel munkát, kenyeret adtak a rászorultaknak? Mindezen idő alatt Nyugat-Európában százával haltak éhen emberek!!! Ez is páratlan, addig soha nem tapasztalt gesztus volt, hiszen az akkori  birtokviszonyok miatt a földbirtokos nemességnek nem volt lehetősége hitelhez jutni, mivel a hitbizományi birtokokra nem lehetett jelzálogot bejegyeztetni. Ez akkora gazdasági versenyhátrányt okozott nekik, hogy sok földbirtokos nemesi család éppen ennek következtében, és hasonlóan más nemesi gesztusok következtében ment teljesen tönkre. Erre csak egyetlen, Montgomery könyvéből vett példa: Az elszegényedett, haldokló gróf végrendeletébe foglalta, hogy az örökös köteles megtartani a teljes (60-fős) személyzetet! Annak ellenére, hogy az elszegényedett grófnál szinte semmi hasznos tennivalójuk nem akadt.
 
A hitbizományról annyit érdemes tudni, hogy azt a nemesek egykor a haza védelmének fejében vehették ideiglenesen a birtokukba, nem a tulajdonukba! Kegyvesztettség, vagy egyéb bizalmi okok miatt az ilyen birtok a koronára visszaszállt! A fentiekbe foglaltak végett, szíves figyelmébe ajánlanám John Flournoy Montgomery-nek a "Magyarország, a vonakodó csatlós" című könyvét.
 
3. Vagy, netán az lenne az Ön baja a nemességgel, hogy a vérzivataros történelmünk ideje alatt a gerincét alkották a nagyon lassan és nehezen nemzetté formálódott magyar népnek? -- és ők voltak, akik a vérüket ontották a csatatereken! Nem véletlenül,-- és ezt se szabad feledni--! hogy a nemesség tagjai voltak azok, kiket a nemzetközi cionizmus irányításával az átkozott bolsevik rémuralmak elsőként likvidáltak! 
 
Kérem, gondolkodjon el nagyon komolyan azon, hogy miután a nemességet, mint társadalmi réteget lefejezték, onnantól kezdve ment pusztulásba ez a csodálatos erkölcsi és anyagi potenciákkal bíró nemzet! Történészek igazolhatják, hogy a fenti kérdéseimet elfogultság nélkül tettem fel.
Részletes válaszát várva, maradok tisztelettel:
Vattay Szabolcs
 
----- Original Message -----
Sent: Friday, September 09, 2011 7:43 PM
Subject: Új cikk: Gavallér János - Halálölelés

Rovat: Gavallér János
Cím: Halálölelés
Hely: www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=gavaller#cikk
Utóbbi cikkei:
   Halálölelés
   Kegyet gyakorló nép a magyar
   Fénylesz
   A hitel korcsosulása
   Csíra a földön

Gavallér János  Halálölelés    Van-e itt, egy-két nemesnek fattya-sarja? Itt, ez édenkoszorúban, hol a haza? Van-e az emberek szívében etika? Az igazságnak, itt van még, az otthona? Vagy a megroggyant szellemakolba terelt nép-gondolat, csak stimulált statisztika? S matt agyak striguláznak, állnak vigyázban, egy torz-korcs, megfelelési kényszer alatt! Lélek-kereskedők alkuja, mulya szleng: Köpködnek egymásra, halálra ítéltek! A sír felett nevet, az oligarchia. Nincs és sosem volt alvilági...

Rovatvezetői belépőcím: http://www.nemzetihirhalo.hu/cikkiro.php?id=5hugcghqm4juqpkv4jfevfsgs2