Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 26., hétfő

10.597 - GYORSHÍR! > Prof. Dr. Bokor Imre > KERTÉSZ és az AMERIKAI NÉPSZAVA

From: dr Bokor Imre
Date: 2011. szeptember 26.
Subject: KERTÉSZ és az AMERIKAI NÉPSZAVA
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>
 

   

GYORSHÍR!

MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG

(LEVELESLÁDÁJA)

AZ AMERIKAI NÉPSZAVA ÉS KERTÉSZ ÁKOS ÁLLÁSFOGLALÁSA

Kora reggel  kaptam azt a hírt az üzenetrögzítőm éjszakai felvételének meghallgatását követően,  miszerint az Amerikai Népszava (továbbiakban AN) és Kertész Ákos revideálta nézeteit,  megkövette a magyar népet és Budapest önkormányzati képviselőit.  Tisztázódott, hogy egyetértenek  az önkormányzati képviselők többségének döntésével,  Kertész Budapest díszpolgári címének törlésével. 

Az AN elismerte, hogy egy olyan  kiemelkedő képességgel rendelkező “zseni”, mint Kertész, nem lehet egy eltorzult arculatú város díszpolgára,  nem lehet egy és ugyanazon listán olyan “senkikkel”, mint Agárdi Gábor, Makovecz Imre, Balczó András, Raoul Wallenberg, Tolnai Klári és a többi, tehetségtelen figura, sokkal jobban megvan a kizártak csoportjában, ahol olyan hírhedt  személyiségek vannak, mint pl.: Haynau, Sztalin,  Paszkievics vagy Gergényi.

Az AN belátta, hogy a városatyák döntése bölcsességet és megfontoltságot tükröz.  Sajnálatosnak tartja, hogy Kertész erre önmagától nem jött rá, és nem  ő kezdeményezte  a díszpolgárságának törlését,  sőt   még az AN firkászainak sem jutott eszébe, hogy egy megelőző lépés csak növelte volna Kertész hírnevét,  emberi nagyságát és elfogulatlanságának nagyságrendjét.

Csak üdvözölni tudjuk, hogy visszatért (vagy megjött)  az AN és Kertész tisztánlátása, realitásérzékük  normális állapota. Talán  így is kibírják némi orvosi  (pszichiátriai) segédlettel azt a traumát, amelyen átestek az elmúlt napokban, ne aggódjanak miattunk, mi is átvészeljük ezt a nehéz időszakot olyan  díszpolgárok nélkül is, akik a történelem szemétdombjára kapaszkodtak fel.

Mivel nem tudtam ellenőrizni az üzenetrögzítőről lehallgatott anyag hitelességét, ezért az esetleges téves információ továbbításáért előre sem kérek bocsánatot az érintettektől.

                                                                                           (Prof. Dr. Bokor Imre)

                                                                                                                      az MJB elnöke