Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 26., hétfő

10.595 - Kéri Edit könyve a Magyarok Világszövetségének székházában megvásárolható. Ára: 1956 Ft

www.nemzetihirhalo.hu *************
1956 "Véres csütörtök" - Aki a tűzparancsot adta
2011. szeptember 20. MVSZ

Kéri Edit tizenöt éve folytatott kutatásai eredménye a Magyarok Világszövetségének negyedik kiadásában most megjelent könyv. A szerző közli 195 gyilkos nevét, akik e napon a Kossuth térre néző öt épületből gépfegyverrel tüzet nyitottak a Himnuszt éneklő békés tüntetőkre: ÁVH-s kormányőrök, karhatalmisták, veterán partizánok, antifasiszták és '53-ban kiszuperált ÁVH-sok. Közülük 56-nak közli fényképét és 113-nak rövid életútját. A nevek között: Fónay Sándor, Ungár Lajos, Bauer Miklós dr. és felesége Schönberg Judit, Poros Tamás, Schlesinger (Seres) Márton,...


A valóságos genocídium legfőbb parancsnoka pedig Apró Antal, aki nem más, mint Gyurcsány Ferenc feleségének nagyapja. A párt Központi Vezetősége aznap nevezte ki Apró-t a Katonai Bizottság teljhatalmú parancsnokává. Részlet a párt KV aznap reggeli ülésének gyorsírásos jegyzőkönyvéből: Apró (Antal) - Elvtársak, én a megbízást elvállalom, azzal a felhatalmazással, hogy a Központi Vezetőség az intézkedéseinket tudomásul veszi. ... Nem szeretném, ha komolyabb akció után a felelősség kérdése úgy merülne fel, hogy miért ezt meg ezt tette, "miért adott ilyen vagy olyan intézkedésre parancsot." Teljes felhatalmazást kérünk."A felhatalmazást a KV egyhangúlag megadta. Ezzel az ülés véget ért." Ezután a reggeli felhatalmazás után 11 órakor jött az embertelen sortűz - fejti ki könyvében Kéri Edit.

Kéri Edit könyve a Magyarok Világszövetségének székházában megvásárolható. Ára: 1956 Ft
A könyv elektronikus úton is megrendelhető:
Ha a kívánt mennyiség árát banki átutalással befizették, és pontos postai címüket feltüntették, akkor másnap postázzák a megrendelt könyveket.
A kiadó kéri, hogy az átutalás megtörténtét és a postai címet írják meg a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre.
(...)
Szerdától kezdve Kéri Edit könyve az Anima könyvesboltokban is megvásárolható.