Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 18., vasárnap

10.547 - Ki halmozta fel az államadósságot? Vita a kérdésről a Parlamentben.

www.nemzetihirhalo.hu *************
Ki halmozta fel az államadósságot?

Vita a kérdésről a Parlamentben
Megnéztem Orbán Viktor nagy garral beharangozott parlamenti nyitóbeszédét, és nem tudtam hova tenni a szavait! Semmi extra, csak a szokásos...
Nagy tettek egyelőre még mindig nincsenek. Amikor azonban meghalljuk, hogy a Nyugatnak, az Európai Uniónak, és az IMF-nek tetszik a kormány ténykedése, akkor azt tudjuk, hogy nekünk ezer ros...sz következik!

A parlamenti nyitó beszédben központi téma volt az államadósság csökkentése. A legfontosabbat sem a miniszterelnök, sem az utána szót kapó frakcióvezetők nem beszéltek. Ez pedig az, hogy AMIKOR ÁLLAMADÓSSÁGOT CSÖKKENTETTÜNK, AZT SOHA NEM A TERMELÉSI EREDMÉNYEINKBŐL, NEM A NÖVEKEDÉSBŐL TETTÜK, RÖVIDEN: A SIKERES GAZDASÁGBÓL tettük, hanem olyan pénzekből, amit valahonnan elvettünk, és azokat a pénzeket bizony a következő kormányoknak vissza kell pótolni.
Miből is törlesztettünk eddig? Először privatizációs bevételből, most meg a magán-nyugdíjpénztár államosításából befolyt pénzből és állami tartalékból csökkent a kormány! A magán-nyugdíjpénztárból az államkasszába befolyt pénzeket legkésőbb akkor, amikor az érintettel nyugdíjba mennek, vissza kell pótolni!

Az egykulcsos személyi jövedelemadó minden egyes szakértő szerint rendkívül káros, mert évi 500 milliárdos adóbevétel-kiesést okoz. Orbán azonban hallani sem akar a progresszív adózás visszaállításáról, sem pedig a nagyon rossz feltételekkel felvett államadóssági szerződések újratárgyalásáról!

Szólt még sok egyébről a miniszterelnök, például az uzsoráztatás elleni küzdelemről. Arról persze nem, hogy a közelmúltban (Célpont című műsor) egy riportban elhangzott, hogy a rendőrök az uzsoráztató cigányok mellett álltak ki.

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője elmondta mindkét kérdésben a véleményét, és hangsúlyozta az államadóssággal kapcsolatos szerződések felülvizsgálatát.
Viszontválaszában Orbán Viktor miniszterelnök durván ledorongolta, felelőtlennek nevezte Vonát, mondván, hogy arra buzdít: ne fizessük vissza az államadósságot. Holott ilyenről szó sem volt! Viszont válaszra ilyenkor nincs lehetősége a frakcióvezetőnek, de szerencsére később el tudta mondani, és kikérte magának, amit a miniszterelnök mondott! Mire erre sor került, Orbán már nem volt az ülésterembe... Amint elmondták a nagy beszédeiket a kormánypártiak, elég sokan távoztak!

A nyitó beszédről biztos nagy dicshimnuszok fognak elhangzani.

A fontos nem is a nyitó beszéd, hanem az, hogy megindulunk-e végre felfelé, vagy maradunk a dagonyában, és várjuk a nyakunkba a következő megszorító csomagot! Mert hogy már postázták, az tény!

Békéscsaba, 2011. szeptember 12.
Anton

Emlékeztető: "Orbán persze most azt forgatja a fejében, hogy csökkentjük az államadósságot, és ezzel csökkentjük a kamatterheket is. Persze jó a gondolat, csak még mindig nem érti, hogy ha mondjuk 10 év alatt a jelenleg 140 milliárd dolláros adósságunkból ledolgoznánk, vérverejtékes rabszolgamunkával visszafizetnénk 70 milliárdot, és már kezdenénk kijönni a gödörből, akkor ezek egy hónap alatt leértékelik a forintot a felére, és ismét 140 milliárd dollárral tartozunk. Ha valaki azt gondolná, hogy akkor az a jó megoldás, hogy be kell lépni az euro-övezetbe, felhívnám figyelmüket arra, hogy ugye nem képzelik, hogy az Európai Központi Bank nem az övék." (Elek Attila: Miért nincs pénze a magyarnak?)

http://www.facebook.com/groups/sokkaljobb/doc/272631746094467/