Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 26., hétfő

10.594 - Miért nem hozzák nyilvánosságra a Balsai-jelentést, és miért hagyják futni a 2006. évi őszi rendőri brutalitások felelőseit?

www.nemzetihirhalo.hu *************
Mitől fél miniszterelnök úr?
2011. szeptember 23. 09:01 Gondola

Vállalja a tettei következményeit? Miért nem hozzák nyilvánosságra a Balsai-jelentést, és miért hagyják futni a 2006. évi őszi rendőri brutalitások felelőseit? Milyen azonnali következményekkel jár a munka törvénykönyvének változása? A felsőoktatás finanszírozásáról: hogyan hangzik? Miért fél a kormány a partraszállástól? A területi ellátáson kívüli háziorvosi szolgálatok további működtetése.
(...)
Miért nem hozzák nyilvánosságra a Balsai-jelentést, és miért hagyják futni a 2006. évi őszi rendőri brutalitások felelőseit?

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS, (Jobbik): - Megdöbbentő dolog történt öt évvel ezelőtt: két nappal a balatonőszödi hazugságbeszéd nyilvánosságra kerülését követően, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök itt a Házban eligazítást tartott a rendőri vezetőknek, és megindultak az embervadászatok Budapest utcáin. Féktelen tombolásba kezdtek az azonosító jelvény nélkül eljáró rendőrök, brutális kínzások, önkényes letartóztatások követték egymást, több száz ember szenvedett súlyos lelki-testi sérülést.

- Mutatok néhány képet. (Felmutatja..) Látható, hogy mi történt Budapest utcáin ekkor: szemkilövések, kínzások, a Magyar Rádió udvarának kínzókamrává alakítása és a fogdákon történő kegyetlen verések. Azt gondolom, hogy egyetlenegy bűn sem évülhet el, nem hagyhatunk senkit futni! Ebben nem lehet, úgy gondolom, senkinek mentesülése, és ezért kérem azt a miniszterelnök-helyettes úrtól, hogy haladéktalanul intézkedjenek a jelentés nyilvánosságra hozataláról és rendeljék el a megfelelő eljárásokat. Szomorú vagyok, hogy fel kell tennem a kérdést:

    * Miért nem hozzák nyilvánosságra a Balsai István miniszterelnöki megbízott úr által készített jelentést, amelyről tavaly októberben ő maga mondta, hogy lényegében már csak az utolsó láncszemek hiányoznak ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc büntetőjogi felelőssége megállapítható legyen?
    * Miért hagyják az asztalfiókban ezt a jelentést?
    * Miért nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy eljöjjön az igazságtétel órája?
    * Mi történik itt, kedves miniszterelnök-helyettes úr?
    * Miért hagyják futni azokat a rendőr bűnözőket, akik sárba tiporták ez embereket?
(Közbeszólás a Jobbik soraiból: Így van!)
(...)