Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. május 20., szerda

20.240 - ​2015. május 17-én Székesfehérváron, a Maroshegy kapujában, a Vásártéren tartotta a Fejér Szövetség 6. Botond Napi Vásárát

Feladó: Fejér Szövetség
Dátum: 2015. május 20. 18:43
Tárgy: Képes beszámoló a 6. Botond Napi Vásárról és Hagyományőrző Családi Napról
Címzett: 
​Kutasi József Antal​

Nagy siker volt a 6. Botond Napi Vásár és Hagyományőrző Családi Nap Székesfehérvárott

https://www.youtube.com/watch?v=UqwGQOPoesI&feature=youtu.be
Képre kattintva: vásári életkép
​​
2015. május 17-én Székesfehérváron, a Maroshegy  kapujában, a Vásártéren
tartotta a Fejér Szövetség 6. Botond Napi Vásárát. A nagy szervezői tapasztalattal, sok újító leleménnyel és áldozatos munkával előkészített és lebonyolított vásár igazi siker volt. Meghirdetett céljuk teljesült, hisz valóban: „Fejér megye hagyományőrző közösségeinek, szervezeteinek, egyesületeinek és családtagjainak, barátainak találkozója lett."

Délelőtt 10-kor az Ostoros Század látványos karikás-pattogtató vonulással fogta körbe a vásározó teret, jelképesen elűzve minden rontást, mintegy szakrális tértisztítással adta meg a nap alaphangját.

Ettől kezdve a Tolnai Attila óriás lobogói keretezte színpadon megállás nélkül követték egymást a magyar dalok és táncok, körben zajlott a vásári forgatag, folytak a hétpróbás küzdelmek.

Az előadói jurtában Életiskola címen nagy szülői érdeklődéssel kísért előadások hangzottak el a család és iskola modern válsága feloldásának egy ígéretes útjáról, a Hintalan László kezdeményezte otthontanulásról, majd Kaló Imre a magyar szellem, erkölcs valóságos költészetével, nem utolsósorban unikum számba menő borainak kínálásával ragadtatta el  a lelkes közönséget. (szerk: Életerő - magyar szőlő és bor címmel)

(szerkesztői kiegészítés: A jurtában volt egy harmadik előadás is a fentiek között, félidőben. A családi okokból kimentését kérve távol maradt Dr. Horváth István - feltaláló, az érelmeszesedés éppen perelt kutatója - helyett előadó Dr. Kovács Csaba, főorvostermészetgyógyász az Életvédelem kérdésével foglalkozott. A mindössze egyórásra tervezett előadás olyan sikeres volt, hogy 2 óra elteltével is nehéz volt befejezni. Nem volt tabu téma, mindenről esett szó, ami ahhoz kell, hogy a genetikailag beprogramozott 120 – 140 évünket minőségi élettel élhessük, s mindezt megannyi humorral fűszerezve, s mégsem vesztve semmit az előadás komolyságából. A nappali fény miatt nehezen látható vetített ábrák sem zavarták a hallgatóságot; kérdeztek, hozzászóltak, „szinte érezni lehetett az energiát a levegőben"- mondta maga az előadó.)

Botond és ifjú vitézei lankadatlan küzdelemben be- és birtokba vették Bizánc szalmavárát, kaszkadőrök vonták magukra a figyelmet. Igazi vásári hangulat uralkodott, készültek az ínycsiklandozó falatok. 

https://www.youtube.com/watch?v=3ZTu1pf-okc&feature=youtu.behttps://www.youtube.com/watch?v=5BgUlxoB9QU&feature=youtu.behttps://www.youtube.com/watch?v=tlQyjCVTBA8&feature=youtu.be
A képekre kattintva: Kardforgatók, Kacifántos Hastáncosok, Fehérvári Íjászok felvételei indíthatók

Igazi nóvum és telitalálat volt a „Magyarok Asztala" köré ültetni a Fejér Szövetséggel együttműködő és hívásukra megjelent nemzeti elkötelezettségű szervezeteket, neves személyeket, akik ifjú Tompó László asztali áldásával elköltött ebéd közben köthettek személyes ismeretséget.

Az óriási szervezői munka után az egész napos moderátori feladatot is elvállaló Dr. Boór Ferenc és minden részletre figyelő csapat- és munkatársai egész éves szerteágazó úttörő munkájuk egyik szép és igényes megvalósításához érkeztek, melyhez ezúton is szívből gratulálunk. Ajánljuk mindenkinek, keressék a Fejér Szövetség honlapját, ismerjék meg, és saját körülményeikre alkalmazva kövessék példájukat.

A Fejér Szövetségnek (szerk: alapító) tagja a Magyarok Világszövetsége, amelyet a 6. Botond Napi Vásáron Bottyán Zoltán, az MVSZ Kárpát-medencei Térségének alelnöke képviselt.

MVSZ Sajtószolgálat
8652/150520