Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. május 20., szerda

20.242 - ​A program ingyenes, regisztrációhoz kötött: jegy@nemzetiszinhaz.hu jótékonysági est, júni 8, hétfő, 19 óra, Nemzeti Színház: "Autonómia Gála"


Feladó: Majzik Melinda
Dátum: 2015. május 20. 19:55
Tárgy: jótékonysági est, júni 8, hétfő, 19 óra, Nemzeti Színház: "Autonómia Gála"
Címzett:

A program ingyenes (regisztrálni kell).

Adományokat várnak a helyszínen a kárpátaljai magyarok részére.


Az alábbi programra hívom fel a figyelmeteket sok szeretettel, és ajánlom melegen. Szép lesz és még segíthetünk is! A program ingyenes, csak regisztrálni kell a jegy@nemzetiszinhaz.hu email címen. Gyertek, és küldjétek szét olyan barátaitoknak ismerőseiteknek, akikről tudjátok, hogy fontos nekik ez az ügy. Köszönöm! Üdv nektek: Ami

 

Nemzeti Színház: "Autonómia Gála"

   június 8. Nagyszínpad, 19 óra.  

 

    A Kárpát-medence minden tájáról érkező rangos művészek programja     mindennél szebben mutatja összetartozásunkat, az egyetemes magyar kultúra határok feletti gazdagságát, sokszínűségét.

„…álltak,  ahol csak állniuk kellett,

Keserű daccal, a sorsnak szembeszegülve."

                               (Tompa László: Lófürösztés)

 

Itt lesz Erdélyből, Nyárádszeredából a Bekecs Néptáncegyüttes, a csángó dalokat éneklő Petrás Mária,  Kossuth-díjas operaénekesünk, az erdélyi származású Kiss B. Atilla, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Jászai Mari- és EMKE-díjas színművésze, Győrffy András, a vajdasági Topolyáról a Cirkalom Táncegyüttes, a 2014-es Fölszállott a páva kategóriagyőztes néptáncegyüttese. Eljönnek a Zentai Magyar Kamaraszínház művészei, fellép a felvidéki Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, a Ghymes együttes alapító tagja, Tóth Tibor, a Komáromi Jókai Színház Jászai Mari-díjas színész-igazgatója. Kárpátalját a virtuóz harmonikás-zenepedagógus Pál Lajos képviseli, lányával Pál Eszter énekessel, mindketten egyebek között Európa-díjas előadóművészek, és a szereplők között üdvözölhetjük a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészeit is.

 

Az est folyamán várjuk a közönség pénzadományait is, amelyet a nehéz sorsú kárpátaljai magyaroknak juttatunk el, az ottani katolikus és református egyházon keresztül.

 

​​
A program ingyenes, regisztrációhoz kötött:  jegy@nemzetiszinhaz.hu