Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. május 24., vasárnap

20.260 - ​A magyarok szerint a kivándorlás sokkal nagyobb gond, mint a bevándorlás > ​2015. 05. 24..


Feladó: Propeller 
Dátum: 2015. május 24. 19:20
Tárgy: Kutasi Jozsef Antal, ezek a nap legfontosabb hírei – 2015. 05. 24.


Kutasi Jozsef Antal, ezek a nap legfontosabb hírei –
​​
2015. 05. 24.
Elhunyt a világ leghíresebb matematikusa
Autóbalesetben életét vesztette John Forbes Nash, a Princeton Egyetem matematikusa, közgazdasági Nobel-díjas, akinek életéről Egy csodálatos elme címmel négyszeres Oscar-díjas film készült.
"Nem talált célba a kormányzati gumicsont"
"Nem talált célba a kormányzati gumicsont"
Sokkal nagyobb problémának tartják a kivándorlást az emberek, mint a bevándorlást a Vasárnapi Hírek és a Publicus közvélemény-kutató közös kutatása szerint. A Tárki felmérése szerint soha nem látott módon gyorsult fel a kivándorlás, az pedig kifejezetten 1956-ot idézi, hogy az emberek harmada politikai okokból hagyja el hazánkat - írta Molnár Csaba, a DK politikusa közleményében.
Német lap: Orbán minden évben megjelenik az oroszlán barlangjában
A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi német konzervatív lap az Európai Unióba irányuló menekülthullám és a halálbüntetés ügye körüli vitával foglalkozott.
Putyin aláírta a törvényt, amivel kisöpörhetik a civil szervezeteket Oroszországból
Putyin aláírta a törvényt, amivel kisöpörhetik a civil szervezeteket Oroszországból
Az orosz államfő jogvédők kifogásai ellenére aláírta a nemkívánatos külföldi és nemzetközi szervezetek betiltását szabályozó törvényt – közölte vasárnap az Eho Moszkvai orosz rádió.
Nem fogja kitalálni, hová utazik Szijjártó Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a jövő héten Ázsiába látogat, a háromnapos utazás során előbb Malajziába, majd Szingapúrba, végül pedig Mongóliába utazik – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.
Mészáros Lőrinc testvére járt jól a Várkert Bazár közbeszerzésével
Mészáros Lőrinc testvére járt jól a Várkert Bazár közbeszerzésével
Kizárólag Orbán Viktor jó barátjának, a felcsúti polgármesternek a testvérét hívták meg a Várgondnokság közbeszerzésére. Mészáros Jánosék cégétől közel 300 darab eszközt rendeltek: például csillag-, imbusz- és villáskulcs, kalapács, satu, pajszer, WC-pumpa, elsősegélydoboz, vinkli és hosszabbító is nagy számban – derítette ki a Magyar Narancs .
"Karaktergyilkosság zajlik" – a paralimpiai elnök a rendőrséghez fordul
"Karaktergyilkosság zajlik" – a paralimpiai elnök a rendőrséghez fordul
"Keresztre vagyok feszítve. "Karaktergyilkosság" zajlik épp. Nem is érzem jól magam" – mesélte a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gömöri Zsolt legújabb interjújában. Szerinte a vádak "egytől egyig rosszindulatú rágalmak", egyébként két hét alatt 8 kilót fogyott – mondta a Hír24 -nek.
PM: már a Fidesz lelkiismeretes kisebbsége is lázadozni próbál
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a magyar nemzeti parkokat ki kell szabadítani a Fidesz jövőfelélő politikájának szorításából.
​​
A magyarok szerint a kivándorlás sokkal nagyobb gond, mint a bevándorlás
A magyarok szerint a kivándorlás sokkal nagyobb gond, mint a bevándorlás
Az elmúlt hónapokban gőzerőre kapcsolt kormányzati kommunikáció minden erejével azon van, hogy a bevándorlással tematizálja a közbeszédet – írja az Index.
30-50 ezer gyerek éhezik Magyarországon
A kormány 1300 milliárdos program jóváhagyását várja az EU-tól

Eurovízió: Svéd győzelem, Boggie 20. lett
Mans Zelmerlöw svéd énekes nyerte Heroes (Hősök) című dalával a 60. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Bécsben. A Magyarországot képviselő Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című számával a 20. helyen végzett.