Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. március 3., hétfő

411 - Popovits János: Ha ez nem adatik meg, akkor ösztönösen szektákat alapítok és földalatti mozgalmat indítok, Rózsa Sándorként fellázadok...

Von: Házik Zoltán [mailto:ptszszt@gmail.com]
Gesendet: hétfő, 2008. március 3. 09:19
An: Kutasi József

Betreff: Funar: Székely Köztársaság alakul! + Popovits János megjegyzése

 

Székely Köztársaság alakul márciusban

"Markó Béla RMDSZ-elnök reakciója szerint Gheorghe Funar "zagyvaságokat beszél", azonban ez a retorika veszélyes is lehet. "Szándékosan összekeverik a függetlenséget az autonómiával" - mondta. Markó szerint autonómiát ott kérnek, ahol nem vetődik fel a függetlenség kérdése, az erdélyi magyarság pedig mindössze politikai eszközökkel próbálja elérni az autonómiát."

 Független Hírügynökség

 

Megjegyzésem:
Markónak igaza van, mert az autonómiában egészségesen gondolkozva -egyenrangú partnerségi függôségben- lehet élni. Nem lehetnek benne privilegizáltak. - Egy s ugyanazon szabadsága (méltósága) van az ott együttélô társas lényeknek.
Ha ez nem adatik meg, akkor ösztönösen szektákat alapítok és földalatti mozgalmat indítok, Rózsa Sándorként fellázadok, elűzöttként az USA-ba menekülök és együtt bekebelezném az egész világot, kínaiként-albánként túlszaporodom és kiszorítok másokat, vagy öngyilkos leszek (bár Teleki bizonyára nem az volt!), esetleg remetebarlangok láncolatát építem ki magunkfajtámnak a Kárpátokban,... ki mint játszza a független-ítôsdit.
Románok, szlovákok, szerbek, ukránok ,... ja, cigányok, cion szocialisták (kik is állomásoznak még a magyar Szent Korona földjén?), és sokan mások - ez a kérdés, válasszatok!


Popovits János, München