Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. március 31., hétfő

514 - 2008-03-31 20:44 Az SZDSZ kilép a koalícióból (+videók)

Mélyen Tisztelt Honfitársak!
Kedves Barátok!
Tisztelt Cím!

Kutasi József – HÍRLEVÉL 62/2008/1

 2008. március 14-től április 18-ig szabadság miatt, szünetel a Kutasi József – HÍRLEVÉL és a POLITIKAI HÍRFUTÁR!
Szükség esetén
azonnal jelentkezünk.”  Ezt írtam 2008. március 6-án csütörtökön 19:56-kor.

 

Itt a jelentkezés:

 

2008-03-31 20:44
Fidesz: alkalmatlanok voltak a kormányzásra

Gyurcsány Ferenc szombati beszédével felmondta a koalíciós megállapodást, így az SZDSZ üt úgy döntött, nem akarnak koalíciós szerepet vállalni a jelenlegi kormányban. A liberális miniszterek április 30-i hatállyal mondanak le.http://www.hirtv.hu/_i/s.gif

http://www.hirtv.hu/_i/film3.gif  Videók:

Az SZDSZ kilép a koalícióból

Kóka bejelentése

Nyakó István reagált

http://www.hirtv.hu/_i/s.gif

Április 30-ával kilép az SZDSZ a koalícióból - közölte Kóka János az SZDSZ ügyvivőinek válságtanácskozása után. Az ügyvivők egyhangú döntést hoztak a kilépésről, amiért Gyurcsány Ferenc tehető felelőssé - mondta az SZDSZ elnöke. A miniszterelnök ugyanis szombaton egyoldalúan döntött Horváth Ágnesről.

Az SZDSZ elnöke szerint nem a miniszter személyéről van szó, hanem a koalíciós szerződésről. Az esetleges kisebbségi kormányzásra vonatkozó kérdésre Kóka elviekben igent mondott, de ennek hosszabb jövőt nem jósolt. Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány nélkül elképzelhető-e a koalíció, az SZDSZ elnöke kitérő választ adott, de végül kijelentette, hogy a miniszterelnök menesztése után maradhat a koalíció.

Kedden délután 2 órakor koalíciós egyeztetést tartanak, ahol az SZDSZ ismerteti az MSZP-vel az állásfoglalását – nyilatkozta Kóka János, aki közölte, hogy az SZDSZ kilép a koalícióból.

Tárgyalni akarnak arról is, technikailag hogyan bonyolítható le a miniszterek zökkenőmentes kilépése, mert az átadással nem akarnak zavart okozni. Ezen a megbeszélésen kerül majd szóba, hogy konstruktív ellenzékként támogatni tudják
-e a kormány munkáját.

Kóka arra is célzott, hogy nem kizárt: egy Gyurcsány Ferenc nélküli MSZP-vel együtt tudnának kormányozni.

Fidesz: alkalmatlanok voltak a kormányzásra

Az MSZP és az SZDSZ is bebizonyította alkalmatlanságát az ország kormányzására és mindkét párt egyaránt felelős az ország egyre mélyülő szociális válságért - így reagált Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője hétfőn este arra a hírre, hogy a szabad demokraták kilépnek a koalícióból.

A Fidesz egyébként a kormányválsággal kapcsolatban még nem alakította ki hivatalos álláspontját. A párt elnöksége kedden reggel ül össze és várhatóan ezt követően tartanak sajtótájékoztatót.

Nyakó: Az MSZP támogatja Gyurcsány Ferencet

Nyakó István a szocialista párt elnökségi ülése után elmondta, kedden tárgyalni fognak az SZDSZ-el. Arról, hogy az ülésen mi hangzott el, először a koalíciós partnerüket kívánják tájékoztatni. Azt leszögezte, hogy az MSZP továbbra is támogatja Gyurcsány Ferencet.