Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. március 8., szombat

451 - Március 15-21 a TISZTA SZÓ hete!

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet:szombat, 2008. március 8. 18:23
An: Kutasi József
Betreff:
A néphatalom visszafoglalása

           

Addig nem állnak fel, amíg a kormány le nem mond

2008. március 7. 13:54 MNO

A néphatalom visszafoglalása - ez lesz a mottója annak a demonstrációsorozatnak, amelyet a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szervez a népszavazás estéjétől a Vértanúk terére. A szervezők azt kérik: mindenki hozzon magával egy széket.

Vasárnap este fél héttől egyelőre 72 órás időtartamra demonstrációt jelentett be az illetékes rendőrségen a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 a budapesti Vértanúk terére - közölte Gonda László, a szervezet vezetője az MNO-val.

A népszavazás utánra időzített eseményen "vissza szeretnék foglalni a népszuverenitást", ezért azt kérik, hogy minden résztvevő vigyen magával egy széket, amelyre leülve jelképesen megtartják "a néphatalom székfoglalását". Gonda László azt is közölte: eredeti szándékuk szerint a Parlament előtti Kossuth téren tüntettek volna, de a rendőrség arról értesítette őket, hogy március 9-én reggeltől ismét kordonnal veszik majd körbe a teret. Ezt az információt egyelőre a rendőrség nem erősítette meg az MNO-nak, későbbre ígértek tájékoztatást.

A demonstráció közben mindennap éjféltől reggel nyolcig pihenőt tartanak, s aztán újrakezdik, szándékaik szerint addig akarnak tiltakozni, amíg a kormány le nem mond. A szervezet megegyezett a Rendszerváltó Fórummal a területelosztásban, így ez utóbbi az Alkotmány utcában demonstrál szintén vasárnap este.

Mint arról az MNO korábban beszámolt, Budaházy György és Toroczkai László nevében felhívást tettek közzé, amelyben a Kossuth tér környékére hívták "népszavazás utáni cselekvésre" az embereket.


Március 15-21 a TISZTA SZÓ hete

RENDET!
"Minden ország támasza, talpköve: a tiszta erkölcs" Berzsenyi Dániel
"Szólj, ki vagy, elmondom" Kazinczy
Március-április-május az ifjúság évszaka!

Március 15-21.IFJÚSÁG - EMBERSÉG - TISZTA SZÓ "szépen emberül" ünnepi hete - Az igazszólás ideje. A nyelvet nem használhatja senki trágárkodásra, üres fecsegésre, mellébeszélésre, hazugságra.

Más nyelveknek is tiszteletet adva mind magunktól, mind másoktól várjuk el: "Magyar nyelven MAGYARUL és "MAGYARÁN"!Minden nyelven"magyarán"!

Tisztán képzett hangokkal!Lehetőleg idegenszavak nélkül! Hangsúly a szó elején! Szórend értelem szerint.---Jó szándékkal tömören, szemléletesen igazat mondani úgy, hogy akinek szánjuk szavunk az azt meg is értse.

Az ünnepi hét felolvasó/beszélgető napja
2008.március 16. 10 -18 óra között Budapest Magyarok Házában
Várjuk a témához kapcsolódó klasszikus magyar verseket felolvasni, a jelen és jövő feladatairól beszélgetni, azokat megoldani akarókat... /A
szellemi találkozó másutt is megszervezhető./

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------