Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. március 9., vasárnap

459 - A Kossuth Lajos térre vezető utcákat lezárták, ugyancsak rendőrök állják el az utat az MTV székházánál.

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: vasárnap, 2008. március 9. 19:18
An: Kutasi József
Betreff:
A Parlament mellett három vízágyú is felsorakozott.

 

Példátlan rendőri készültség tapasztalható az Országház környékén
2008. március 9., 18:09 fidesz.hu

Példátlan rendőri készültség tapasztalható vasárnap délutántól az Országház környékén, az MTI helyszíni tudósítói szerint legalább kétezer rohamrendőrt vontak össze a Parlamentnél és a Magyar Televízió onnan nem messze fekvő székházánál.

A Kossuth Lajos térre vezető utcákat lezárták, ugyancsak rendőrök állják el az utat az MTV székházánál. Délután fél hattól már nem engedték le a Kossuth téri metró megállónál az utasokat.

A védőpajzzsal, rohamsisakkal és gázálarccal felszerelt rendőrök az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatánál, valamint a Vértanúk terénél, a Miniszterelnöki Hivatalnál, a Szalai utcánál állnak sorfalat a kordonok mögött, a téren lévő gyalogosokat a kordonon kívülre küldik. A kordonokkal teljesen körbezárt Kossuth tér környékén a rendőrök folyamatosan igazoltatják a kisebb csoportokban érkezőket, néhányuknak hátizsákját is átvizsgálják.

A Parlament mellett három vízágyú is felsorakozott. Az épület északi oldalában a parkoló területét teljesen megtöltötték a rendőrségi autóbuszok, mikrobuszok és járőrautók, míg a déli oldalon több teherautó is felsorakozott. A Kossuth Lajos tér közepén várakoznak a kutyás rendőrök.

Vasárnap estére két szervezet jelentett be megmozdulást a Kossuth Lajos térre, illetve a Szabadság térre.
(MTI)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------