Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. március 9., vasárnap

456 - Érdekes esemény zajlott le egy celldömölki szavazókörben 9 óra tájában.

Von: nemzetihirhalo@yahoogroups.com  Hirklub

Im Auftrag von: Kovy
Gesendet: vasárnap, 2008. március 9. 14:59
An: Kutasi József
Betreff:
A bizottság fölvett egy jegyzőkönyvet


Érdekes esemény zajlott le egy celldömölki szavazókörben 9 óra tájában. Akkor ugyanis egy férfi érkezett a helységbe, és furcsamód a bizottság szemeláttára áthúzta mind a három rendelkezésére álló szavazólapot, és mindezt kamerával rögzítette. A szavazatszámláló bizottság elnökének többszöri felszólítására sem kapcsolta ki a kamerát, és igazolást kért arról, hogy ő szándékosan rontotta el szavazatait.

A férfi, aki most felfordulást keltett ismét, a jegyző elmondása szerint már egy korábbi szavazáson is deviáns módon viselkedett. Akkor ugyanis elvitte a szavazólapokat és ezt be is jelentette a szavazatszámláló bizottságnak.

Baranyai Attiláné jegyző, a helyi választási iroda vezetője elmondta: A férfi a bizottságnak átadott egy előre megfogalmazott petíciót is, melyben az állt, hogy addig nem hajlandó elhagyni a szavazóhelységet, míg rendőrt nem hívnak, és az át nem veszi a szándékosan elrontott szavazólapokat. Mindemellett igazolást követelt tettéről.

A választási iroda vezetője továbbá elmondta: "A bizottság fölvett egy jegyzőkönyvet, amiben rögzítette, hogy átvette a három szándékosan elrontott szavazólapot, (...) ennek a jegyzőkönyvnek egy példányát az állampolgárnak is átadtuk. Tájékoztattuk ugyanakkor arról is, hogy a rontott szavazólapok helyett egyszer van lehetősége újat kérni, de kijelentette, hogy erre nem tart igényt"

A férfi, miután teljesítették kéréseit kikapcsolta és leszerelte a kamerát, majd kifele indult a szavazókörből, ám egyszer csak megfordult és a táskájából elővett egy poroltót, és hozzátette: Ha nem teljesítették volna követeléseit, akkor ott helyben felgyújtotta volna a szavazólapokat. A poroltót valószínűleg azért vitte magával, hogy a tűz nehogy továbbterjedjen.

A jegyző elmondása szerint a férfi nagy ismertségnek örvend Celldömölkön, amit azzal vívott ki magának, hogy minden politikai eseményen, választáson csinál valami, a mostanihoz hasonló dolgot. Egyébként az önkormányzati testület üléseit is rendszeresen látogatja, és ott véleményét mindig hangosan ki is fejti.

Nagy András

2008. március 09. 13:36

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------