Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. március 13., csütörtök

509 - Apagyiné Gáspár Jolán: Rajtam kívül csak 25-30 gárdista jutott be, Für Lajos, Morvai Krisztina és néhány tv-s tudósító! Megjelent Vona Gábor, aki készült a védőbeszédre!


---------- Eredeti üzenet ----------

Dátum:

2008. már. 13. Csütörtök 18:19:33

Feladó:

Czapp János <czapp81@freemail.hu>

Címzett:

Kutasi József

Tárgy:

Magyar Garda pere



MAGYAR GÁRDA PERE
2008. március 12. délután 2 óra 15-től délután 17 óra 15-ig

Apagyiné Gáspár Jolán - Nemzeti Hírháló

 

Esős délután vette kezdetét modern időnk "kirakatpere" ERŐS RENDŐRI BIZTOSÍTÁS MELLETT. Amikor közeledtem a Fővárosi Bíróság felé, majdnem visszafordultam, mivel tele volt rendőrautóval és készenléti rendőrökkel a környék, nem beszélve a televíziókról, valóban mintha nemzetközi terroristák perére készültek volna!

Örömömre azonban a nagy készenlét nem csappantotta meg a kedvét az emberknek, óriási tömeget léptettek be a Fővárosi Bíróságra! A megjelent Gárdatagok nagyrésze be sem tudott jutni a róluk szóló tárgyalásra! Magam részéről Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd úr segítségével tudtam bejutni, mivel a Nemzeti Hírhálónak tudósítottam! Rajtam kívül csak 25-30 gárdista jutott be, Für Lajos, Morvai Krisztina és néhány tv-s tudósító! Megjelent Vona Gábor, aki készült a védőbeszédre!

Előrebocsátom, hogy a tárgyalás alkalmával légy zümmögését sem lehetett hallani, a megjelent gárdisták a legnagyobb csöndben és fegyelmezettséggel hallgatták végig a háromórás tárgyalást! Közben kintről beérkezett egy táska ásványvíz, amely szép példája a közösségi összefogásnak!

A tárgyalást bírónő vezette le, aki először összefoglalta a tényállást, majd szót adott a vád képviselőjének! Az ügyész elmondta, hogy a Gárda működése (öltözködése, menetelése, alapszabályában foglaltak, stb.) alkalmas egy nemzeti kisebbség, értsd cigányság körében a megfélemlítésre, alapozta a kijelentését főként a tatárszentgyörgi gárdalátogatásra! A tárgyalás során indítványozza egy video megtekintését a tatárszentgyörgyi eseményekről, amelyet fő bizonyítéknak tekint a Gárda megszüntetésére, ahol kiderül a fenti vád!

Az alperes védője, Dr. Gaudi-Nagy Tamás azzal kezdte az ellenkérelmet, hogy a Gárda feloszlatására vonatkozó indítvány alaptlan, és nem más, mint a CIVIL SZFÉRA ELLENI DURVA TÁMADÁS! Törvényhelyeket hozott az Alkotmányból, az Egyesülési törvényből arra vonatkozóan, hogy a vélemény szabadsága a demokrácia alappillérje, amelyet korlátozni csak arányosan lehet! A feloszlatás iránti indítvány az egyesületek esetében VÉGSŐ ESZKÖZ!

Bebizonyította, hogy a Gárda működése csupa jót szolgált, és tényszerűen felsorolat eddigi tevékenységüket, pl. hogy az ősszel november 7-re Wass Albert- Prohászka Ottokár Szavalóversenyt rendeztek, hogy Népfőiskolai Hálózatot hoztak létre! Hogy a fiatalok körében a hazafias nevelést igyekeznek pótolni, amit a mai fiatalok sem otthon, sem az iskolában NEM KAPNAK MEG! A Gárda hiánypótló!

Kifogásolta, hogy a vád egy esemény alapján kéri a Gárda megszüntetését! Nem az Egyesület EGÉSZ MŰKÖDÉSÉT VESZI ALAPUL, HANEM ABSZTRAKT, MEG NEM TÖRTÉNT dolgok alapján kéri a legutolsó megtorló eszköz alkalmazását!

A Gárda a katasztrófa védelemben is helyt állt az ősszel, azonkívül nemzeti rendezvényeket biztosított! Kifogásolták, hogy egyenruhát viselnek a tagjai, mellyel nem követnek el semmilyen bűnt, a legtöbb civil egyesületnek van egyenruhája, a vadászoktól a horgászokig, az egyes iskolákig, pl. Cambridge-i Egyetemen is! stb., amely az összetartozást fejezi ki tagjai számára! A árpádsávos zászló színeinek alkalmazása a hagyományőrzés, felelevenítés miatt van, hiszen kulturális hagyományőrző egyesület! Az oroszlán is árpádházi jelkép a ruhán! A fehér és fekete szín ősi paraszti ünneplőruha színe!

Tatárszentgyörgyre kérésre mentek ki, több tagjuk jelentette be a veszélyeztetettségét, fenyegették őket a helyi cigányság részéről! Olaszliszkai események miatt komolyan kellett venni ezt, azért vonult ki a Gárda! Megvédeni a tagjait, amire a magyar Rendőrség KÉPTELEN VOLT! Ott semmiféle cigányellenes kijelentés nem hangzott el, ellenben felhívták a figyelmet a cigánybűnözésre, amelyről beszélni kell, amelyet kezelni kell, mivel egyre nagyobb arányokat ölt! Ez kriminológiai tény, amelyet nem az Egyesületnek, hanem az Államnak KELLENE KEZELNI AZ ÁLLAMPOLGÁROK VÉDELME, BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN, amely követeleményt az ALkotmány rögzít!

A vád képviselője kijelentette, hogy a ruhával, és a jelképekkel semmi baj, mégis a tatárszentgyörgyi esemény alkalmas indok a Gárda feloszlatására, mivel a Gáda az ott elhangzott kijelentések miatt objektív veszélyt jelentenek a cigány kisebbségre!

A bírónő elrendelte a video megtekintését, amelyben egyetlen egy kijelentés sem hangzott el, mely a cigány kisebbséget támadta volna!

A tárgyalást május 19-én 10 órára napolták el!

A Gárdisták a készenléti rendőrök sorfala előtt vonultak ki az épületből, amellyel szemben, a zuhogó eső ellenére a kívülrekedt gárdisták csodálatos rendben várták társaikat! Ez az összetartozás gyönyörű példája volt!

Vezetőjük úgy búcsúzott: Köszönöm, hogy a hívó szóra megjelentetek, most menjetek haza biztonságban, úgy fejeződjön be a mai napi küldetésetek! Szebb jövőt kiáltással búcsúztak, és elvonultak rendben, fegyelemben!

Valóban felteszem a kérdést sokakkal együtt: KIT ZAVAR A GÁRDA, KIT ZAVAR A CÉLJA A MAGYARSÁG ÖNTUDATÁNAK VISSZAADÁSA? KIT ZAVAR A REND A RENDETLENSÉGBEN? ÉS VALÓBAN A LEGFONTOSABB MOST A GÁRDA FELOSZLATÁSA? Amikor a 2006. októberi durva rendőri támadás áldozatai még mindig nem kaptak igazat az őket ért sérelmek miatt?

Apagyiné Gáspár Jolán - Nemzeti Hírháló

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------