Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 7., szombat

19.775 - Magyarország > ​Összesen 1269 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök pénteken (2015. február 6.) Csongrád megye déli részén

Feladó: Illés György 
Dátum: 2015. február 7. 18:13
Tárgy: 1269 HATÁRSÉRTŐ EGYETLEN NAP ALATT
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,


2015. 02. 7. 09:25
MTI

1269 HATÁRSÉRTŐ EGYETLEN NAP ALATT

Csak pénteken ennyien lépték át illegálisan a magyar határt. Persze mindenki menekültnek vallotta magát.
​​
Összesen 1269 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök pénteken Csongrád megye déli részén - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.
Ahogy arról sajnos rendszeresen be tudunk számolni, a menekültcunami egyelőre megállíthatatlannak tűnő mértéket öltött, és a számok egyre csak nőnek. Az elmúlt napokban többször adtunk hírt arról, hogy több száz embert kellett leszedni a Németország felé tartó vonatokról, vagy hogy éppen napi hány száz ember lépi át illegálisan a magyar határt. Az azonban még az eddigiek fényében is extrém, hogy egyetlen nap alatt csaknem 1300 embert kelljen a rendőröknek elfogniuk. Önállóhatárőrségünk pedig továbbra sincs.
Szenti Szabolcs szóvivő közölte, a határsértők közül 1233 koszovói, 6 szír, 14 pakisztáni és 16 afgán állampolgárnak vallotta magát. A legnagyobb csoportot este fél hatkor fogták el Ásotthalom külterületén, ott 153 koszovói állampolgár lépte át illegálisan a zöld határt - tudatta a százados. A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.
Az illegális bevándorlók, pontosabban a menedékkérők száma 2012-ben 2157, 2013-ban már 18900 volt, a 2014-es adatokat még nem tudjuk, viszont érdemes megfigyelni, hogy 2015-ben már két nap alatt annyian lépik át a határt, mint 2012-ben egész évben.
Talán lépni kellene végre.

Friss: Ellepték a Keleti Pályaudvart

Százharminchárom, nemzetközi gyorsvonatokra felszálló koszovói állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök szombat délelőtt a fővárosban a Keleti pályaudvaron - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI-t.
A rendőri intézkedés az illegális bevándorlókkal szemben még szombat délután is tart - közölte az ORFK.
Sajnos az EU-s törvények alapján muszáj megfogniuk őket a magyar rendőröknek, pedig nyilván senki nem akarja, hogy itt maradjanak. A szabályozás szerint ha itt léptek be az EU területére, akkor itt is kell maradniuk, még Nyugatról is ide fogják az összeset visszaküldeni, ha egyszer átérnek, de lebuknak.