Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 9., hétfő

19.785 - ​Lovas István: Elhallgatott hírek 25. > ​Miért blokkolja az MTI azt a hírt, hogy Norvégiában a parlament börtönnel akarja büntetni a koldulást?


Lovas István: Elhallgatott hírek 25.
nagyvilág
2015. 02. 07.
​​
Miért blokkolja az MTI azt a hírt, hogy Norvégiában a parlament börtönnel akarja büntetni a koldulást?
hírek" néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen médiánkban, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

A brit Independent és a Daily Telegraph című napilapok

​ 2015.​
február 4-én adtak hírt arról, hogy a norvég parlamentben egy szavazásra váró törvény illegálissá tenné a koldulást. (Ugyanerről napok óta részletesen ír a norvég Aftenposten.no.)

Hat hónap és 1 év börtönbüntetés közötti szabadságvesztéssel nézhetnek szembe azok, akik Norvégiában a koldusoknak pénzt, ennivalót vagy menedéket kínálnak. 
A szervezett koldulás egyenlő lenne a szervezett bűnözéssel.

(A mellékelt fotó norvég nyelvű feliratán a "Hjelp - Jag er norsk" azt jelenti: „Segítség! Norvég vagyok". Képzeljük el, milyen cikkek jelennének meg a balliberális sajtóban, ha egy koldus Budapesten a belvárosban „Segítség! Magyar vagyok" felirattal kéregetne.)

* * *
Mint tudjuk, a világsajtó tele volt, milyen „kegyetlenül" bán el a magyar kormány és a főpolgármester a budapesti koldusokkal. A Város Mindenkié nevű „civil" szervezet még több külföldi városban is rendezett szolidaritási tiltakozást az ellen, ami szerintük nálunk történik a kéregetőkkel.

Ha tehát a fenti norvég törvénytervezet nálunk nem lenne hatalmas érdeklődéssel kísért hír, akkor semmi nem az.

A MTI azonban ezt a hírt is blokkolta. Az MTI balliberális hírszűrői totális immunitásuk tudatában egyre arcátlanabbul manipulálnak: nyáron még hírt adtak a készülő norvég törvénytervezetről.

Arról az MTI-ről van szó, amely tegnap egyebek között igen bő terjedelemben jelentett arról a legújabb washingtoni badarságról, hogy Putyinnak Asperger-szindrómája van, azaz kissé autista.

(Az egész magyar sajtóban – ezért a hír nem teljes mértékben elhallgatott – a Magyar Nemzet mai sajtószemléjében lejött. Mivel 4-i hírről van szó, jó lett volna, ha a jobboldali sajtó ma már azzal is jelentkezik, hogy mi erről a véleménye A Város Mindenkié szervezetnek, vagy a magyar társadalmat liberális irányba lökő, hatalmas norvég pénzeket elosztó Ökotársnak.)

forrás: Lovas István facebook