Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 9., hétfő

19.795 - HAZUDOTT AZ MTI A MÜNCHENI KONFERENCIÁRÓL > 2015. 02. 9. 09:20

2015. 02. 9. 09:20

HAZUDOTT AZ MTI A MÜNCHENI KONFERENCIÁRÓL

Félretájékoztatott az MTI a müncheni biztonságpolitikai konferenciáról - írja Lovas István. Német nyelvlecke kezdőknek.
Az ismert újságíró Facebook-bejegyzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy az MTI Putyin-ellenesnek írt le egy olyan tüntetést, amelyen valójában a NATO politikáját bírálták.
 
Az MTI szombaton ezt írta:

A müncheni biztonságpolitikai konferencia helyszínén több ezer tüntető követelte, hogy a politikusok a kilátástalan viták helyett kötelezzék Oroszországot arra, hogy kivonja a katonákat a szomszéd ország területéről.

Holott a DPA német hírügynökség valódi híre így hangzott:

Nincs béke a NATO-val jelszó mellett a rendőrségi adatok szerint Münchenben szombaton több mint négyezren tüntettek a biztonsági konferencia ellen. Plakátjukon ez állt: „Teremtsünk békét a fegyverek ellen", „Állítsátok le Oroszország démonizálását!" és „Az ő biztonságuk megfélemlít minket.

Hogy az MTI-nek ezt hogy sikerült ennyire félrefordítania, az rejtély. Az azonban biztos, hogy a távirati iroda ukrán-orosz konfliktusról szóló cikkeit akár Kijevből is szerkeszthetnék. Nincs olyan ukrán álláspont, amelyet ne kvázi tényként közölnének, Porosenko és Jacenyuk agymenéseitől az ukrán bulvármédia russzofób összeesküvés elméleteiig.